Gratis reisvoorstel aanvragen

Familieweekend in Boedapest

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Boedapest (Hongarije)
Periode: mei 2012
Vervoer: Vliegtuig en hop on hop off bus
Accommodatie: Appartement

Foto van deze vakantie

Met mijn schoonfamilie gaan we zaterdag 19 mei een paar dagen naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest voor een familieweekend. Vrijdagavond na mijn werk pak ik nog snel in, want zaterdagochtend vertrekken we meteen.

We zullen vliegen vanaf het vliegveld in Dortmund, dus nadat de wekker om acht uur afgaat en we ons klaarmaken voor vertrek, rijden we met de auto naar de luchthaven. We vliegen we met WizzAir en dit verloopt allemaal zonder problemen.

Naar het hotel

Wanneer we aankomen in het zonnige Boedapest, waar de temperatuur hoger ligt vergeleken met Nederland, worden we met een airport shuttle rechtstreeks naar het hotel gebracht. Deze hebben we geboekt op het vliegveld en zal ons aankomende dinsdag ook weer ophalen en terug naar het vliegveld brengen. Ideaal! Omgerekend kost een retourtje 17 euro per persoon, maar aangezien we met zes personen waren en het busje dus meteen gevuld was, kregen we een korting. In Boedapest kun je ondanks dat de munteenheid hier anders is, ook met de euro betalen. De officiële munt waarmee betaald wordt in Hongarije is de forint.

Als we aankomen bij het hotel is alles goed verzorgd. We verblijven in het Fraser Residence en ik heb samen met mijn vriend een eigen appartement. Het personeel is erg vriendelijk en de service is perfect. Ook de ligging is goed: ons verblijf ligt ongeveer tien minuten lopen vanaf de binnenstad van Pest.

Liszt Ferenc Tér

Al snel komen we er achter dat de beste restaurants in de achterstraten gelegen zijn. De eetgelegenheden die in het centrum liggen zijn namelijk puur gericht op toeristen en dat is te merken aan de prijzen: hier wordt rond de vier euro voor een kop koffie gerekend, terwijl je in de straten erachter nog geen 50 cent betaalt.

Nadat we helemaal gesetteld zijn in ons appartement lopen we naar een pleintje in de buurt, Liszt Ferenc Tér genaamd, waar allerlei gezellige restaurants en bars liggen. Hier staat het plein dan ook bekend om. Het is heerlijk weer en overal op de terrassen hangen schermen met de Champions League finale van Chelsea – Bayern München. We eten wat op terras. Het eten in Hongarije kent veel Italiaanse invloeden: er is veel pasta en pizza te vinden op de menukaart. Ik bestel een salade en krijg een flinke kom vol. Mijn vriend bestelt een vleesgerecht en waar wij in Nederland gewend zijn dat we er groente bij krijgen, is dat hier absoluut niet het geval: bij een vleesgerecht krijg je enkel aardappels. Na het eten gaan we naar een leuke lokale pub. Deze pub heet Szimpla en is erg sfeervol en zeker aan te raden. Szimpla is deels binnen en voor het andere deel buiten en biedt ruimte om te zitten, maar ook om te dansen of waterpijp te roken, die je hier kunt huren.

Na een leuke en late avond, gaan we weer terug naar ons hotel. We besluiten een taxi te nemen, aangezien we moe zijn en al veel gelopen hebben vandaag. Wanneer je een taxi pakt in Boedapest, betaal je rond de 2000 tot 2500 HUF, wat neerkomt op zo'n acht tot tien euro. Dit is voor elke bestemming, ongeacht waar je heen gaat. Taxichauffeurs kunnen soms wat ongeduldig zijn als je het adres van je bestemming niet meteen bij de hand hebt, het kan dan voorkomen dat ze je weer uit de taxi zetten en doorrijden. Bij het hotel aangekomen, gaan we meteen naar bed.

Hop On Hop Off bus

De volgende dag staan we om acht uur op en verzamelen ons in de ontbijtzaal van het hotel. Hier hebben we keuze uit verschillende soorten croissants, yoghurt-soorten, kaassoorten en heerlijk vers fruit. Na het ontbijt maken we ons klaar voor een tripje met de Hop On Hop Off bus. De bus rijdt een route die ongeveer twee uur lang duurt en komt hierbij door Boeda en door Pest. Boedapest wordt namelijk door de rivier de Donau in tweeën gesplitst, met aan de linkeroever Boeda en aan de rechteroever Pest. In de bus bevinden zich koptelefoons die je kunt dragen, waardoor je de geschiedenis van Hongarije hoort. Dit is erg interessant. Verder maken we een rondvaart over de Donau, dat bij het Hop On Hop Off ticket inbegrepen zit.


Gebouw aan de Donau, Boedapest, Hongarije
Gebouw aan de Donau, Boedapest, Hongarije

Winkelen

Nadat we de rondleiding hebben gehad door Boedapest, maken we de rest van de dag vol door te winkelen. Op zondag is het grootste deel van de winkels gewoon open, wat dus erg goed uitkomt. De kleding die hier aangeboden wordt, komt aardig overeen met de winkels in Nederland. Ook de prijzen van de producten zijn ongeveer hetzelfde.

In de avond eten we bij een restaurant met live-muziek. Het terras zat al vol toen we aankwamen, maar de obers haalden graag tafels van binnen naar buiten. Hier heb ik een groene pasta gegeten. De obers deden enorm hun best voor ons en waren erg enthousiast en vriendelijk. Dit was een niet zo toeristisch gebied, wat erg fijn is, want we hadden die middag al wel gemerkt tijdens de lunch, dat de toeristische restaurants een vaste fooi hanteren van tien procent en deze ook op de bon vermeld wordt. Omdat we pas om tien uur hebben gegeten, lopen we terug naar het hotel om te slapen.

Badhuis

Omdat Hongarije toch wel bekend staat om zijn badhuizen, willen we er graag een bezoeken. Om deze reden gaan we maandag naar het Szechenyi Badhuis. Het is hier prachtig en de entree is ongeveer 16 euro per persoon. In dit badhuis zijn zowel buiten- als binnenbaden in allerlei temperaturen. Ook is het mogelijk om hier een massage of een andere behandeling te nemen, voor een prijs van ongeveer tien euro. We blijven hier twee uur en besluiten dan het badhuis weer te verlaten, omdat we nog zoveel moeten en willen zien van Boedapest.

Wat er nog van de middag over is, brengen we door op een gezellig en leuk terras in een park midden in het centrum. Dit terras ligt op een grote trap naar beneden, waar een schitterend uitzicht te zien is. Hier zijn weinig toeristen, voornamelijk lokale mensen zijn hier te vinden.

Uitzicht op Boedapest, Hongarije
Uitzicht op Boedapest, Hongarije


Die avond zoeken we een leuk restaurantje op dat zich bevindt in de kelder. De bediening wordt gedaan door een man met een enorme baard, hij is vriendelijk en snel. Omdat we net zoals gisteren erg laat eten, nemen we erna een taxi naar het hotel. We raken met de taxichauffeur aan de praat en hij vertelt ons dat Boedapest een mooie, maar wel erg dure stad is voor bewoners.

Terug naar huis

De volgende dag staan we om kwart voor zeven naast ons bed om de spullen in te pakken en te ontbijten. Om vijf over acht staat de airport shuttle weer klaar om ons naar het vliegveld te brengen. De reis verliep helaas niet zo fijn als op de heenweg, in het vliegtuig word ik misselijk. Als we uiteindelijk weer in Dortmund staan, ben ik toch wel blij weer wat frisse lucht binnen te krijgen.

Ik heb enorm genoten van onze trip naar Boedapest. De mensen hier zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. De stad heeft een rijke geschiedenis en je moet er zeker ooit eens zijn geweest. Ik zelf ga in ieder geval nog een keer terug!

Heb je interesse in een reis naar Hongarije? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Hongarije, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen