Noorderlichtreizen van BBI Travel

Het noorderlicht in Finland
Het noorderlicht in Finland
Reisorganisatie BBI Travel heeft diverse reizen naar Scandinavië en IJsland waarbij je het noorderlicht kun bewonderen. Deze landen zijn namelijk een van de weinige plekken ter wereld waar je dit bijzondere fenomeen kunt zien. Het is echter niet altijd mogelijk om het noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd, te zien. Hiervoor moet het buiten donker zijn en de hemel moet helder zijn. BBI travel biedt verschillende mogelijkheden wat betreft noorderlicht reizen. In dit artikel lees je alles over deze bijzondere reizen.
Het Zweedse Lapland
Het Zweedse Lapland

Noorderlicht reizen

Het noorderlicht is een prachtig fenomeen waarbij grote hoeveelheden geladen deeltjes in het heelal worden geslingerd, wat zorgt voor een vaak groenachtig lichtverschijnsel in de lucht. Het 'spotten' van het noorderlicht wordt steeds populairder onder de toeristen en is daarom een opkomende trend. Logisch, het zien van dit fenomeen is iets wat je niet vaak in je leven zult meemaken. BBI Travel heeft speciale reizen die geheel in het teken staan van het spotten van dit oogverblindende verschijnsel. De reisorganisatie biedt diverse samengestelde reizen naar Scandinavische landen. Het reispakket bestaat uit vervoer, verblijf en activiteiten. Afhankelijk per reis worden er verschillende activiteiten ondernomen en wordt 's avonds natuurlijk het noorderlicht bekeken. Het is daarnaast ook mogelijk om zelf een noorderlicht reis samen te stellen, waarbij je zelf diverse activiteiten kunt uitkiezen. Ook voor bijzondere accommodaties in Scandinavië kun je bij BBI Travel terecht. 

Het noorderlicht in de fjorden van Noorwegen
Het noorderlicht in de fjorden van Noorwegen

Activiteiten

Naast het bewonderen van het noorderlicht is er natuurlijk ook genoeg ruimte voor andere activiteiten. De bestemmingen zijn namelijk niet alleen zo bijzonder door de mogelijkheid om het noorderlicht te zien, maar beschikken ook over prachtige natuurlandschappen. Overdag zijn er daarom diverse winterse activiteiten georganiseerd waaraan je kunt deelnemen. Ontdek bijvoorbeeld de uitgestrekte natuurlandschappen met een huskyslede of een sneeuwscooter. Voor de wandelliefhebbers bestaat er de mogelijkheid om de natuur per voet te ontdekken tijdens een sneeuwschoenwandeling. In Noorwegen is het zelfs mogelijk om walvissen te spotten tijdens een walvissafari. Tijdens een natuursafari kun je onder andere bijzondere vogelsoorten en andere arctische dieren tegenkomen. Kortom, er zijn verschillende activiteiten mogelijk waarbij zowel natuur- als dierenliefhebbers hun hart kunnen ophalen. BBI Travel combineert de diverse activiteiten met elkaar tijdens de meerdaagse rondreizen naar het noorderlicht voor een onvergetelijke ervaring. 

Huskytocht door de sneeuw in Finland
Huskytocht door de sneeuw in Finland

Bestemmingen

De noorderlicht reizen van BBI Travel gaan naar IJsland, Zweden, Finland en Noorwegen. Voor al deze landen bestaan verschillende reizen, waarbij je kunt kiezen uit diverse bestemmingen en soorten reizen. De meeste hiervan zijn rondreizen die tussen de 8 en 12 dagen duren, waarbij je per trein of per boot rondreist. Eén ding hebben de reizen in ieder geval met elkaar gemeen: het noorderlicht. Bij de 12-daagse Hurtigruten Astronomie reis naar Bergen en Kirkenes biedt BBI Travel zelfs de unieke noorderlicht belofte, zodat je gegarandeerd het bijzondere fenomeen kunt bewonderen. 

Over BBI Travel

Reisorganisatie BBI Travel is gespecialiseerd in reizen naar Ierland, IJsland, de Scandinavische landen en Canada. De jarenlange ervaring van het familiebedrijf zorgt ervoor dat ze kwalitatieve reizen naar bijzondere bestemmingen aanbieden. Daarnaast vertegenwoordigt BBI Travel Hurtigruten, de bekende en gerenommeerde Noorse rederij. BBI Travel heeft een breed aanbod aan gespecialiseerde reizen, waaronder de bijzondere noorderlicht reizen.