Schrijf een ervaring over Corendon en maak kans op mooie prijzen!

Corendon gaat kroketten serveren in het vliegtuig

Geschreven op 27 februari 2014 door Laura

Luchtvaartmaatschappij Corendon gaat vanaf komend voorjaar iets nieuws serveren in het vliegtuig: kroketten en bitterballen. Zo kunnen vakantiegangers tijdens de vlucht genieten van een echte Hollandse snack. Dat Corendon kroketten en bitterballen gaat serveren tijdens de vlucht komt niet erg onverwacht. Eerder besloot de luchtvaartmaatschappij namelijk al om frites en mayonaise aan te bieden. Uit enquêtes blijkt namelijk dat Nederlandse vakantiegangers het erg op prijs stellen als er tijdens de reis een typische Hollandse sfeer hangt.

Andere smaakbeleving

In een vliegtuig is de keukenapparatuur en de smaakbeleving anders dan op de grond. Daarom heeft Corendon samen met enkele Nederlandse krokettenmakers de best mogelijke smaak ontwikkeld. Zo moest er onder andere rekening gehouden worden met de bewaartemperatuur van de snacks.

Om deze nieuwe snacks in het vliegtuig te promoten werden tijdens een speciale vlucht kroketten en bitterballen gebakken en uitgedeeld door een bekende krokettenfabrikant. Een van de mensen die als eerste de Hollandse snacks in de lucht mocht proeven was DJ Edwin Evers van Radio 538.