Schrijf een ervaring over Corendon en maak kans op mooie prijzen!

Nederlanders actief tijdens vakantie volgens Corendon

Geschreven op 2 oktober 2014 door Evelyn

Nederlandse vakantiegangers zijn actief
Nederlandse vakantiegangers zijn actief
De zomervakantie is nu definitief voorbij, dus vond Corendon het de hoogste tijd om uit te zoeken hoe Nederlandse vakantiegangers hun vakantie invullen. Uit het onderzoek blijkt dat de Nederlandse vakantieganger actief is tijdens de vakantie. Het onderzoek is gehouden onder ruim 1.100 vakantiegangers.

Excursies, uitstapjes en sportieve activiteiten

Uit het onderzoek van Corendon is gebleken dat uitstapjes en excursies een belangrijk onderdeel van de vakantie vormen. Het ontdekken van de omgeving van de vakantiebestemming is erg geliefd onder de vakantiegangers. Hier zijn ze gemiddeld zo'n drie uur per dag mee bezig. Excursies en uitstapjes boekt het grootste deel (68%) van hen ter plaatse. Dit doen zij bij de reisleiding of bij een lokale excursie-aanbieder. Nederlanders zitten op het gebied van sport ook zeker niet stil. Tijdens de vakantie doet maar liefst 35,5% dagelijks aan sport. Hierbij sporten ze gemiddeld een half uur per vakantiedag.

Ontspanning

Natuurlijk ontspant de Nederlandse vakantiegangers ook graag wanneer zij op vakantie zijn. Zo wordt er per vakantie gemiddeld 1,8 boeken per persoon verslonden. Hieraan wordt gemiddeld 2 uur en 20 minuten per dag besteed. Er wordt dus aardig wat afgelezen tijdens de vakantie. De Nederlanders ontspannen graag op het strand of bij het zwembad. Dit doen zij gemiddeld 2,9 uur per vakantiedag. Uit het onderzoek blijkt ook dat er veel minder internet wordt gebruikt op vakantie dan thuis. Per dag zijn de vakantiegangers slechts drie kwartier actief achter de laptop, op de tablet of de smartphone.