Reisbranche komt met vlucht naar Lesbos voor vrijwilligers

Geschreven op 4 februari 2016 door Nicky

Het Griekse eiland Lesbos
Het Griekse eiland Lesbos
Het groeiende aantal vluchtelingen en hulpverleners zorgt voor chaos op het Griekse eiland Lesbos. Een betere coördinatie is nodig om overlast te voorkomen. Een van de verbeteringen die nodig was om de situatie in Lesbos te verbeteren was een goede en liefst niet te dure vliegverbinding voor vrijwilligers. Het idee ontstond om accommodatie zonder winstoogmerk en goedkope vluchten naar Lesbos te organiseren. Samen met de stichting Movement On The Ground (MOTG) doen Transavia en Sunweb hun best om een steentje bij te dragen aan de hulp op het Griekse eiland.

In de wintermaanden vliegt Transavia normaal niet rechtstreeks naar Lesbos, maar nu komt er een wekelijkse vlucht van Amsterdam naar Lesbos voor vrijwilligers. Transavia wil het eiland toegankelijk maken voor vrijwilligers door de kosten zo laag mogelijk te houden. Wanneer er toch sprake is van een overschot aan gelden, wordt dit gedoneerd aan het vluchtelingenwerk op Lesbos. Reisorganisatie Sunweb zorgt voor de huisvesting van de vrijwilligers.

Alle vrijwilligers moeten zich eerst registreren, willen ze gebruik maken van de hulpdiensten van Sunweb en Transavia. Dit kan binnenkort via twee registratiekantoren op Lesbos, of online. Op dit moment is de registratieprocedure nog niet op orde, er zal geprobeerd worden om dit snel voor elkaar te krijgen zodat de eerste wekelijkse retourvlucht op 22 februari kan vertrekken. 


Nieuws

Artikelen