Santa Cruz

Dit uitgestrekte stadje midden op het eiland is één van de grotere woonkernen van Aruba. De geelgeschilderde huizen met oranje dakpannen zorgen ervoor dat Santa Cruz nog enigszins zichtbaar is, want het stadje ligt als een ware schat verborgen tussen de glooiende heuvels. De helft van Santa Cruz bestaat uit woonhuizen, levensmiddelen, restaurants, bakkerijen en natuurlijk winkels. Daarentegen wordt het Oostelijk gedeelte van de stad ingenomen door het nationale park Arikok. Dit park beslaat daarnaast ook nog eens 20% van het eiland. Er zijn bijna geen resort en hotels gelegen in de stad, omdat het zich vooral focust op cultuur en natuur.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Aruba? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Barceló Aruba * * * * *
Aruba / Palm Beach
8,9 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Aruba
Bucuti & Tara Beach Resorts * * * *
Aruba / Eagle Beach
8,8 in reviews

Bekijk alle reizen naar Aruba
Divi Aruba All Inclusive * * * *
Aruba / Eagle Beach
8,7 in reviews

Bekijk alle reizen naar Aruba
RIU Palace Aruba * * * * *
Aruba / Palm Beach
8,6 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Aruba
Amsterdam Manor Beach Resort * * * *
Aruba / Eagle Beach
8,6 in reviews

Bekijk alle reizen naar Aruba
Divi Aruba Phoenix Beach Resort * * * *
Aruba / Palm Beach
8,5 in reviews

Bekijk alle reizen naar Aruba

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Santa Cruz
 • Eagle Beach (8774 km)
 • Noord (4817 km)
 • Oranjestad (4820 km)
 • Palm Beach (8774 km)
 • San Nicolas (4834 km)
 • Savaneta (4832 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Een hele leuke bezienswaardigheid in Santa Cruz is de fameuze hooiberg. Hier kun je ook een hele leuke activiteit doorlopen. Voor zowel de plaatselijke bevolking als voor de bezoekers is het een leuke activiteit om deze fameuze hooiberg te beklimmen. Voor bezienswaardigheid zit je bij Santa Cruz op de goede locatie. De stad is volledig gericht op cultuur en natuur. De stad heeft niet voor niets een nationaal park aangelegd wat 20% van het eiland beslaat.

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Santa Cruz

  Hooiberg (Santa Cruz)

  Hooiberg
  Hooiberg

  In Santa Cruz zelf zijn geen bezienswaardigheden, maar op 2 kilometer van het plaatsje ligt wel de spectaculaire Hooiberg. Deze vrijwel symmetrische kegelvormige berg van 168 meter hoog staat prominent in het landschap en is van alle kanten van het eiland zichtbaar. Hoewel de naam doet vermoeden, heeft de Hooiberg helemaal niets met hooi te maken, want de berg bestaat namelijk uit het zeldzame keiharde hooiberggiet. Dit materiaal is met uitzondering van IJsland en Aruba nergens anders ter wereld aangetroffen. Het glinsterende hooiberggiet is goed zichtbaar aan weerszijden van de trap die naar de top van de berg leidt. De steile klim omhoog is inspannend maar loont zeker de moeite, want eenmaal boven aangekomen word je beloond met een prachtig panorama. Omdat de berg vrijwel in het midden van het eiland ligt, heb je naar alle kanten van het eiland een grandioos uitzicht.

  Natural Bridge (Santa Cruz)

  Natural Bridge
  Natural Bridge

  De Natural Bridge is 6 kilometer verwijderd van Santa Cruz. De brug is gevormd door koraalkalksteen en is in de loop der jaren uitgesneden door de golven. De Natural Bridge was de langste brug van de Caribische eilanden, hij was maar liefst 30 meter lang en 7 meter hoog boven de zeespiegel. Helaas stortte de bijzondere brug in op 2 september 2005. Een geluk bij een ongeluk is dat de brug 's nachts instortte en dus niet overdag, dat was gevaarlijk geweest omdat er overdag veel bezoekers over de brug liepen. De ingestorte brug is nog zeker nog een bezoekje waard, en in de buurt ligt de Baby Natural Bridge, dit is een kleinere natuurbrug. De Natural Bridge was een top bezienswaardigheid en trok jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers.

  Zwemparadijs Aquaventure (Santa Cruz)

  Zwemparadijs Aquaventure
  Zwemparadijs Aquaventure

  Zwemparadijs Aquaventure ligt 1,5 kilometer vanaf de spectaculaire Hooiberg. Aquaventure is geïnspireerd op de oude mijntijd van Aruba. Het waterpark beschikt zo'n vijf glijbanen die tussen de mooie natuur van Aruba zijn gebouwd. Vanuit de glijbaan heb je een prachtig uitzicht over de groene natuur en de mooie rotsjes van Santa Cruz. De glijbaan eindigt in een grote lagune van 1000 m². Ook is er een ruige wildwaterrivier te vinden maar er is voor de kleintjes ook een kinderbad van 1500 m², plezier voor de hele familie dus.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Aruba bekijken.

  Vervoer

  Om je over het eiland te verplaatsen is reizen met de bus is een erg goedkope en efficiënte manier op Aruba. De lokale busmaatschappij Arubus beschikt over 29 bussen, die op zes reguliere buslijnen rijden. Zo zijn alle grote steden en kleinere buitensteden op het eiland goed te bereiken. Een andere goede optie om Aruba te verkennen is reizen met een huurauto.

  Geschiedenis

  De plaats dankt haar naam aan het feit dat lang geleden een Spaanse priester hier het eerste christelijke kruis van het eiland heeft geplaatst. Ter herinnering aan deze gebeurtenis staat heden ten dage nog steeds een groot herdenkingskruis op een rotspunt bij Santa Cruz, dat daar eind jaren zestig van de vorige eeuw is neergezet. ’s Avonds is het kruis zelfs verlicht zodat het vanuit alle hoeken bewonderd kan worden.

  Heb je interesse in een reis naar Santa Cruz? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Santa Cruz, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Aruba? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Santa Cruz