Rondreizen door Canada

Rondreizen in Canada
Rondreizen in Canada

Canada is het land van hoge bergen, steile kliffen en mooie meren. Het land staat vooral bekend als het land van “het esdoornblad”, dat grote rode blad op de voorkant van de vlag. Wat je hier aan kan aflezen is dat Canada een land van natuur is en daar wordt ook zorgvuldig mee omgegaan. Het is er daarom ook heel kleurrijk en je vindt er grote beboste gebieden.

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Voordat je op vakantie gaat naar Canada willen wij je eerst van belangrijke informatie voorzien. Het is namelijk van groot belang dat je niet ongeïnformeerd naar een uitdagend land zoals Canada gaat. In dit artikel zal je dan ook alle informatie vinden die nodig is voor een leuke trip naar Canada.

Visum & Inenting

Het is mogelijk om visumvrij af te reizen naar Canada, maar voordat je dit mag doen, dien je eerst een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) en/of een ETA aan te vragen. Dit moet 72 uur voor de reis afgerond zijn. Dit geldt ook voor kinderen en baby’s.

Wat inentingen betreft is het niet nodig om je speciaal te laten inenten voor een bezoek aan Canada. Verder ligt het aan de verblijfsduur, reis- en verblijfsomstandigheden of je een vaccinatie nodig hebt. Vraag gratis een offerte aan

Vervoer

In Canada zijn de wegen kwalitatief niet zo goed als de wegen in Nederland. Vaak zijn ze heel hobbelig en niet goed gerepareerd. Ook moet de afstand en de reisduur niet onderschat worden. Wij kunnen hier in Nederland in één uur honderd kilometer afleggen, maar dat wil niet zeggen dat dit overal kan. In Canada is dit vrijwel onmogelijk door alle bergen. Verder zijn er weinig tolwegen in Canada. De maximale snelheden binnen de bebouwde kom, op provinciale wegen en op snelwegen zijn als volgt:
• Binnen bebouwde kom: 50 km/h
• Provinciale wegen: 80 of 90 km/h
• Snelwegen: 100 of 110 km/h

In Canada is het aanbod aan openbaar vervoer, net zoals in Nederland, erg breed. Dit dan wel rondom de grote steden. De kleine dorpen in de bergen en de wat meer afgelegen gebieden zijn slechter te bereiken met het openbaar vervoer. Dit komt natuurlijk doordat het daar wat moeilijker gaat in de berggebieden.

Highway, Canada
Highway, Canada

Klimaat

Het klimaat in Canada is te vergelijken met dat van Scandinavië. Ben je op zoek naar een koude winter vol wandelingen door de sneeuw, dan is Canada jouw place to be. In het winterseizoen daalt de temperatuur gemakkelijk tot -30 graden, dit vanwege de hevige sneeuwval. Mede hierdoor zijn veel bezienswaardigheden gesloten en zullen veel accommodaties in het binnenland ook gesloten zijn. Om Canada op zijn mooist te beleven word je aanbevolen om Canada in de zomerperiode te bezoeken. In de zomer periode zal de temperatuur rond de 15 tot 22 graden liggen. In de zomer is in Canada het meeste te doen en is het echt een toeristenland. Zo vind je er veel bezienswaardigheden en is er een grote keuze aan activiteiten. In de zomer schijnt veelal de zon. Het is er over het algemeen heel droog. Er valt maar rond de 40 tot 60 millimeter regen per maand. In het oosten kan het voorkomen dat er 100 millimeter per maand valt, maar dit is meestal niet zo. Toch bevelen wij je aan om een poncho mee te nemen.

In deze video zie je in 107 korte shots hoe veelzijdig het land is !

Bevolking

De oorspronkelijke bewoners van Canada waren de Indianen en de Eskimo’s. Momenteel is dit slechts 4 procent van de gehele bevolking van Canada. Canada heeft 36,29 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 9,98 miljoen km2 . De bevolkingsdichtheid is dan ook erg laag, het ligt ongeveer rond de 3,6 personen per km2. Dit is bijna de laagste bevolkingsdichtheid ter wereld. Verder is de bevolking erg gemoedelijk en word je er als toerist warm ontvangen.

Wat je niet mag missen

Iets wat je zeker niet mag missen tijdens een rondreis door Canada is het Nationaal Park Banff. Het park ligt in het zuidwesten van Alberta en is een klein onderdeel van de Rockey Mountains. Dit is een heerlijk gebied om een wandeling te maken. Je vindt hier wilde beren, mooie gletsjers en meer. Ook kun je de Niagara watervallen niet missen. Dit zijn prachtige watervallen grenzend aan Amerika waarvan het water met 60 km per uur van de rotsen af kletteren. Verder ligt in Canada een van de grootste winkel steden. Vancouver is een mooie stad met veel terrasjes en een hoop winkels, dus voor de echte winkelaar is er in Canada ook wat te beleven. Vancouver Island is een uniek stuk natuur wat je ook echt niet mag missen. De parken Banff en Jasper bevatten het meeste natuurschoon. 

Je leest er alles over in onze artikelen over Canada !

Natrional Park, Banff
Natrional Park, Banff

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen