Een alternatieve droom-wintersportvakantie naar Canada

Wintersport Canada
Wintersport Canada

Een origineel alternatief om de drukte in o.a. de Franse Alpen te mijden, zou het veelzijdige Canada kunnen zijn! Een wintersportreis naar Canada is de droom van menigeen fanatiek wintersporter, en logisch: het is onvergelijkbaar met de skigebieden in Europa. Canada is natuurlijk een stap verder dan het oude vertrouwde Europa, maar hoeft niet per definitie duurder te zijn; het ticket is duur, maar dankzij de valutakoers is Canada zelfs goedkoper dan Europa. Bovendien zijn de uitzichten, de rust en overzichtelijkheid op de piste, de Canadese keuken en gastvrijheid meer dan de moeite waard. De bergketen Rocky Mountains loopt dwars door Noord-Amerika, welke verantwoordelijk is voor een groot aantal indrukwekkende skioorden die Canada in het bezit heeft. Deze verschillende wintersportgebieden hebben allen een aantal gemeenschappelijke overeenkomsten: kwaliteit, rust, service en gastvrijheid. Het hoogste punt van de Rocky Mountains in Canada ligt op ca. 2500 meter. De accommodatie in Canada bevat vrijwel alle eigenschappen en diversiteit van de skigebieden; er zijn in alle soorten, maten, prijsklassen en voorkeuren accommodaties te vinden.

De meest befaamde wintersportgebieden in Canada, gelegen in de Rocky Mountains, zijn de Whistler Blackcomb, Banff Ski Resort en Lake Louise Mountain. Alle genoemde gebieden zijn 100% sneeuwzeker, en zijn naast het 'normale' aanbod van skiën en snowboarden uiterst toegankelijk voor andere (extremere) wintersportactiviteiten. Zo is er voor de echte waaghals de mogelijkheid tot het rijden op sneeuwscooters, hondensleeën, downhill tubing en heli skiing op de uiterst rustige pistes. Wachten op de skilift om de pistes te betreden is er namelijk niet bij in Canada. In de steden rondom de skigebieden is bovendien ontzettend veel te doen na sluitingstijd van de pistes; zo is er over het algemeen genoeg mogelijkheid om te winkelen, dineren en uitgaan.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Canada? Wij helpen je graag! Op basis van de wensen zoeken wij een passende reis. Ook een reis op maat kunnen wij samenstellen. Dat doen we gratis & vrijblijvend. Vraag meteen een gratis offerte aan.


Vraag een offerte aan

Belangrijkste wintersportgebieden in Canada
Whistler Blackcomb

In 1997 is het grootste en mooiste Noord-Amerikaanse skigebied, en bovendien 's werelds meest sneeuwrijke gebied; de Whistler Blackcomb. Dit gebied is ontstaan door het samengaan van de twee gebieden Whistler en Blackbomb. Het wintersport gebied bestaat uit 252 kilometer pistegebied. Dankzij al deze exclusieve pluspunten is de Whistler Blackcomb in 2009 door Ski Magazine uitgeroepen tot beste skigebied van Noord-Amerika. Jaarlijks valt er ca. 9 meter sneeuw in de Blackcomb Mountains, terwijl in de meeste Europese wintersportgebieden vier á vijf meter sneeuw valt. In de maanden december en januari is deze sneeuw van de beste kwaliteit, terwijl de kwaliteit van deze sneeuw gedurende de overige maanden de Europese sneeuw al ver achter zich laat.

Banff Ski Resort

Het Banff Ski Resort bestaat uit de Mount Norguay, Lake Louise Mountain en Sunshine Village, welke alle drie gelegen zijn om de dorpen Banff en Lake Louise in het Banff National Park. Dit uitgestrekte gebied heeft in totaal ruim 200 kilometer pistegebied. Evenals het Whistler Blackcomb, is ook dit gebied gegarandeerd van sneeuw. Deze drie skigebieden zijn overigens gratis te bereiken door middel van shuttlebussen die zeer regelmatig rijden.

Nakiska

Nakiska is een skigebied gelegen in de Canadese provincie Alberta. Ook dit oord bevindt zich in de Rocky Mountains, op de 2819 meter hoge Mount Allan, 80 kilometer van Calgary vandaan. Nakiska behoord tegenwoordig bij het Resort of the Canadian Rockies, welke ook eigenaar is van onder meer Lake Louise. In Nederland is dit gebied nog vrij onbekend, en tot voor kort werd deze locatie helemaal niet aangeboden op de Nederlandse markt maar sinds kort kun je een reis naar Nakiska boeken bij Skiën in Canada.

Leuk weetje: Nakiska heeft al aantal malen decor gestaan voor verscheidene beroemde film. In Nakiska zijn onder meer ook de ski-scénes uit de film Inception met Leonardo DiCaprio gefilmd.

Judith

Judith - reisexpert Canada


Heel Canada is geschikt om met een camper te reizen. Ik heb zelf West-Canada gedaan en met de vele Nationale Parken vol met bergen, meren en watervallen zal je je hier niet snel vervelen. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen maar een paar van mijn hoogtepunten zijn: Icefields Parkway van Banff naar Jasper, Well’s Grey National Park, Yoho National Park en de Okanagan Valley. Wat je ook zeker niet mag overslaan is Vancouver. Een hele fijn stad om een wandeling te maken langs het strand, te fietsen door Stanleypark of een bezoek te brengen aan Granville Island. En als je dan nog niet genoeg kunt krijgen van Canada kun je altijd nog naar Vancouver-Island gaan om walvissen en beren te spotten. Wil jij op vakantie naar Canada? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Judith.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen