Tips voor een camperreis door Canada

Medicine Lake, Jasper National Park Alberta
Medicine Lake, Jasper National Park Alberta

Je wilt een camperreis maken door Canada, maar waar begin je met de organisatie? Kun je het beste van te voren een camper huren of pas als je in Canada bent? En hoe zit het eigenlijk met het overnachten als kampeerder in Canada? Om dit helder te krijgen hebben wij een aantal tips voor je, zodat je een onbezorgde camperreis kunt maken.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Canada? Wij helpen je graag! Op basis van de wensen zoeken wij een passende reis. Ook een reis op maat kunnen wij samenstellen. Dat doen we gratis & vrijblijvend. Vraag meteen een gratis offerte aan.


Vraag een offerte aan

Voorbereiding

Je hebt net besloten dat je met een camper door Canada wilt reizen. Om deze droom te realiseren begin je vaak naar het zoeken van (reis)organisaties die deze mogelijkheid aanbieden. Want waar huur je nou eigenlijk zo'n camper aan de andere kant van de wereld? Onder andere de ANWB biedt campers in Canada aan, maar bijvoorbeeld ook de bekende reisorganisaties als Jan Doets, WTC en BBI Travel. Bij deze organisaties zijn vaak de camper en de vlucht inbegrepen. Ook hebben ze meestal de route al voor je uitgestippeld. Als je het toch liever zelf doet is het handig om een organisatie te kiezen waar jij een goed gevoel bij hebt. Je kunt bijvoorbeeld door middel van reviews, ervaringen van anderen vakantiegangers lezen. Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding ook erg belangrijk. Stel jezelf daarom de volgende vragen: hoe lang en wanneer wil ik gaan? Welke gebieden wil ik sowieso zien? Hoeveel kilometer wil ik rijden? En hoeveel luxe wil ik hebben? Als je antwoordt hebt op deze vragen, kun je beginnen met het aanvragen van een offerte. Zorg bovendien ook dat je in het bezit bent van een creditcard, hier vragen de verhuurders meestal om.

Welke camper past bij jou?

Sommige verhuurders werken met flextarieven, dit betekent dat ze kijken naar de vraag en het aanbod op dat moment. Zo kunnen de prijzen van de campers best ver uit elkaar liggen. Ook moet je kijken naar welke gebieden je gaat reizen. Als je bijvoorbeeld gaat rondreizen door Yukon is een Truck Camper erg aan te raden. Yukon is namelijk een gebied met veel onverharde wegen en met een Truck Camper heb de juiste ligging op deze wegen.

Camper in de openlucht
Camper in de openlucht

Welke verhuurder?

Naast georganiseerde camperreizen kun je natuurlijk ook alles zelf organiseren. Er zijn talloze aanbieders in Nederland en Canada waarbij je de ruimte hebt om alles zelf samen te stellen. De verhuurders bieden een verscheidenheid aan luxe campers tot basic campers aan. Twee Nederlandstalige camperverhuurders in Canada zijn 'Fraserway' en 'Four Seasons'. Daarnaast zijn ook Canadadream en Go West uitstekende verhuurders. Als je liever wat meer geld bespaart op de huur van een camper is Cruise Canada een geschikte optie. Vraag altijd meerdere offertes aan zodat je kunt vergelijken. Let op: Boek de camper niet direct de eerste dag van aankomst, het is namelijk verplicht om één dag te rusten in verband met een eventuele jetlag.

Wat wil je zien in Canada?

Voordat je je reis gaat uitstippelen is het belangrijk om jezelf af te vragen of je liever West of Oost-Canada wilt zien. De meeste toeristen kiezen voor het westen, maar ook het oosten heeft meerdere prachtige hotspots. Terwijl je in het westen meer kans hebt om 'wildlife' te spotten, heb je in het oosten de prachtige steden als Toronto, Ottawa en Montreal. Ook zie je in het oosten veel fjorden en watervallen en heb je meer kans op het zien van walvissen. In het westen zul je eerder oog in oog komen te staan met zwarte beren, grizzly beren, bergschapen, elanden en zeeleeuwen. Daarnaast zul je ook hier diverse gletsjers, fjorden en watervallen tegenkomen.

Wat is de beste reisperiode voor een camperreis?

De beste reistijd voor een reis door Canada is tussen maart en oktober. Houdt er rekening mee dat aan het begin van dit seizoen niet alle campings in Canada open zijn. Daarnaast zijn ook de wintermaanden – als je van sneeuw houdt – een prachtige ervaring. Om Canada echt op zijn mooist te zien, raden wij je september aan. Tijdens deze periode zijn er niet heel veel toeristen en zijn de bossen voorzien van prachtige herfstkleuren. Deze nazomer wordt ook wel de 'Indian Summer' genoemd. Verder zijn de zomermaanden ook heerlijk, aangezien de temperaturen kunnen oplopen tot gemiddeld 25°C. Je hebt in deze vakantiemaanden wel de kans dat populaire bestemmingen geen campingplaatsen meer beschikbaar hebben, dus dat betekent dat je op tijd moet boeken.

Herfst in het Algonquin Park, Ontario, Canada
Herfst in het Algonquin Park, Ontario, Canada

Verzekeringen

Uiteraard wil je zonder zorgen de rondreis beginnen. Dit betekent dat het héél verstandig is om een verzekering af te sluiten bij het huren van de camper. Het is wel zo dat bij de meeste organisaties een verzekering verplicht is, uit voorzorg voor eventuele schade. Ook moet je bij de huur van de camper borg betalen, vaak is dit dan ook je eigen risico. De borg krijg je weer volledig terug nadat de camper in de originele staat is ingeleverd.

Plannen

Als je uiteindelijk alle voorbereidingen hebt getroffen is het tijd om een route uit te stippelen. Je schrijft alle steden, nationale parken en routes op die je wilt zien. Vanuit daar maak je een logische route die je gaat/wilt rijden. Maak wel een concrete keuze uit het bezoeken van het westen of het oosten, beiden raden we hoe dan ook af aangezien dit een te grote afstand is. Pas daarnaast op dat je niet teveel kilometers par dag plant. We adviseren je om niet meer dan 350 kilometer per dag en niet meer dan 1.000 kilometer per week te rijden, dit is namelijk erg vermoeiend. Je kunt voor jezelf een schema opstellen met wat je allemaal wilt bezoeken en hoe lang je ergens wilt blijven. Zoek ook goed uit hoeveel kilometer het van plaats naar plaats is. Hierdoor weet je hoeveel kilometer je ongeveer gaat rijden tijdens je reis, dit aantal kun je ook aangeven bij de verhuurder van de camper.

Overnachten

In Canada zijn er heel veel campings, uiteraard omdat het een geliefde bestemming is onder de kampeerders. Je kunt ervoor kiezen om te overnachten op reservering of op de bonnefooi. Wel raden we het aan om de eerste paar nachten vooraf te boeken, zodat je kunt bijkomen van de reis. Durf je helemaal op de bonnefooi niet aan? Dan kun je ook steeds onderweg een nieuw verblijf boeken via de telefoon of in een internetcafé. Zorg wel dat je altijd een creditcard bij hebt, anders kun je vaak geen kampeerplaats boeken.

Overnachten op camperplaatsen
Overnachten op camperplaatsen

Nationale parken

Als je in Canada bent bezoek je ongetwijfeld meerdere nationale parken. Wel moet je voor alle nationale parken een entreebewijs kopen. Je kunt ervoor kiezen om per park een los entreebewijs te kopen of een parkpas kopen. Een parkpas (Discovery Pass) houdt in dat je meer dan 100 nationale parken in Canada kunt bezoeken. Vaak bespaar je hierdoor tientallen euro's en hoef je niet steeds een opnieuw een kaartje te kopen. Ideaal dus als je van plan bent om meerdere nationale parken te gaan bezichtigen. Een Discovery Pass kost zo'n €50,- p.p. en je kunt deze op de website van ParkCanada bestellen. Maar ook op deze pas kun je besparen, zo kun je bijvoorbeeld de pas ook via Marktplaats kopen. Misschien is er iemand die nog een pas overheeft, aangezien de pas één jaar geldig is. Ben je van plan om in 2017 naar Canada te reizen? Dan heb je geluk, want in héél 2017 kun je alle nationale parken in Canada gratis bezoeken. Genoeg reden om te gaan dus!

Lake Louise Banff National Park - Alberta
Lake Louise Banff National Park - Alberta

Judith

Judith - reisexpert Canada


Heel Canada is geschikt om met een camper te reizen. Ik heb zelf West-Canada gedaan en met de vele Nationale Parken vol met bergen, meren en watervallen zal je je hier niet snel vervelen. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen maar een paar van mijn hoogtepunten zijn: Icefields Parkway van Banff naar Jasper, Well’s Grey National Park, Yoho National Park en de Okanagan Valley. Wat je ook zeker niet mag overslaan is Vancouver. Een hele fijn stad om een wandeling te maken langs het strand, te fietsen door Stanleypark of een bezoek te brengen aan Granville Island. En als je dan nog niet genoeg kunt krijgen van Canada kun je altijd nog naar Vancouver-Island gaan om walvissen en beren te spotten. Wil jij op vakantie naar Canada? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Judith.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

13 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,2

Gerelateerde artikelen