Tips voor een camperreis door Canada

Medicine Lake in Jasper National Park
Medicine Lake in Jasper National Park

Je wilt een camperreis maken door Canada, maar waar begin je met de organisatie? Kun je het beste van te voren een camper huren of pas als je in Canada bent? En hoe zit het eigenlijk met het overnachten als kampeerder in Canada? Om dit helder te krijgen hebben wij een aantal tips voor je, zodat je een onbezorgde camperreis kunt maken.

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Voorbereiding

Je hebt net besloten dat je met een camper door Canada wilt reizen. Om deze droom te realiseren begin je vaak naar het zoeken van (reis)organisaties die deze mogelijkheid aanbieden. Want waar huur je nou eigenlijk zo'n camper aan de andere kant van de wereld? Wij hebben contact met verschillende aanbieders, dus kunnen degene aanraden die het beste bij je past. Vul onderstaand offerte-formulier in met al je wensen en wij maken een passende offerte. Het is goed om alvast in kaart te brengen wat jullie wensen nou eigenlijk zijn. Als eerste is de prijs/kwaliteit verhouding erg belangrijk. Stel jezelf daarom de volgende vragen: hoe lang en wanneer wil ik gaan? Welke gebieden wil ik sowieso zien? Hoeveel kilometer wil ik rijden? En hoeveel luxe wil ik hebben? Als je antwoord hebt op deze vragen, kun je beginnen met het aanvragen van een offerte. Zorg bovendien ook dat je in het bezit bent van een creditcard, hier vragen de verhuurders meestal om.

Welke camper past bij jou?

Alle verhuurders werken met flextarieven, dit betekent dat ze kijken naar de vraag en het aanbod op dat moment. Zo kunnen de prijzen van de campers best ver uit elkaar liggen. Maar vroeg boeken loont eigenlijk altijd wel. Dan zijn er ook vaak extra`s bij inbegrepen zoals persoonlijke uitrusting en de camper uitrusting. Daarnaast is de luxe die je wilt erg bepalend voor de prijs. Wil je bijvoorbeeld iedere dag de bedden in- en uitklappen? Of kies je voor een grotere camper waardoor je de bedden uitgeklapt kunt laten? Vind je het fijn dat de camper wat nieuwer is (en dus vaak ook luxer) of maakt dat niet uit? Houd ook rekening met one-way kosten. Als je de camper ergens anders wilt inleveren dan waar je hem hebt opgehaald, komen er extra kosten bij. Dit zijn allemaal criteria waar je rekening mee moet houden en keuzes in kunt maken.

Camper in de openlucht
Camper in de openlucht
Vraag gratis een offerte aan

Welke verhuurder?

Naast georganiseerde camperreizen kun je natuurlijk ook alles zelf organiseren. Ook als je niet veel tijd hebt. Dan doen wij het namelijk graag voor je. Vul dan onderstaand offerte-formulier in en wij regelen de vlucht en de camper voor je. Je bent dan helemaal vrij om de route in te vullen. Vind je dat lastig, dan kunnen wij daar uiteraard ook advies in geven.

Wat wil je zien in Canada?

Voordat je je reis gaat uitstippelen is het belangrijk om jezelf af te vragen of je liever West of Oost-Canada wilt zien. De meeste toeristen kiezen voor het westen, maar ook het oosten heeft meerdere prachtige hotspots. Terwijl je in het westen meer kans hebt om 'wildlife' te spotten, heb je in het oosten de prachtige steden als Toronto, Ottawa en Montreal. Ook zie je in het oosten veel fjorden en watervallen en heb je meer kans op het zien van walvissen.

In het westen zul je eerder oog in oog komen te staan met zwarte beren, grizzly beren, bergschapen, elanden en zeeleeuwen. Daarnaast zul je ook hier diverse gletsjers, fjorden en watervallen tegenkomen. De prachtige parken Banff en Jasper worden het meest bezocht en ook Vancouver Island en Vancouver zijn erg populair! Houd er ook rekening mee dat je de camper niet direct op de eerste dag van aankomst mag huren. Het is namelijk verplicht om één dag te rusten in verband met een eventuele jetlag.

In dit filmpje zie je de highlights van wat je in natuurpark Jasper kunt zien. Denk aan de Icefield parkway en de prachtige meren als Lake Louise. 

Wat is de beste reisperiode voor een camperreis?

De beste reistijd voor een reis door Canada is tussen maart en oktober. Houd er rekening mee dat aan het begin van dit seizoen niet alle campings in Canada open zijn. Daarnaast zijn ook de wintermaanden – als je van sneeuw houdt – een prachtige ervaring. Om Canada echt op zijn mooist te zien, raden wij je september aan. Tijdens deze periode is het wat rustiger qua toerisme en zijn de bossen voorzien van prachtige herfstkleuren. Deze nazomer wordt ook wel de 'Indian Summer' genoemd. Verder zijn de zomermaanden ook heerlijk, aangezien de temperaturen kunnen oplopen tot gemiddeld 25°C. Je hebt in deze vakantiemaanden wel de kans dat populaire bestemmingen geen campingplaatsen meer beschikbaar hebben, dus dat betekent dat je op tijd moet boeken.

Herfst in het Algonquin Park, Ontario, Canada
Herfst in het Algonquin Park, Ontario, Canada

Verzekeringen

Uiteraard wil je zonder zorgen de rondreis beginnen en eindigen. Dit betekent dat het héél verstandig is om een verzekering af te sluiten bij het huren van de camper. Standaard zit er een basisverzekering bij de camper. Dit kun je uitbreiden naar bijvoorbeeld een plus-pakket met betere dekking. Ook moet je bij de huur van de camper borg betalen, dit wordt meestal geblokt op jouw creditcard. De borg krijg je weer volledig terug nadat de camper in de originele staat is ingeleverd.

Plannen

Als je uiteindelijk alle voorbereidingen hebt getroffen is het tijd om een route uit te stippelen. Je schrijft alle steden, nationale parken en routes op die je wilt zien. Vanuit daar maak je een logische route die je gaat/wilt rijden. Maak wel een concrete keuze uit het bezoeken van het westen of het oosten, beiden raden we hoe dan ook af aangezien dit een te grote afstand is. Pas daarnaast op dat je niet teveel kilometers per dag plant. We adviseren je om niet meer dan 350 kilometer per dag en niet meer dan 1.000 kilometer per week te rijden, dit is namelijk erg vermoeiend. Je kunt voor jezelf een schema opstellen met wat je allemaal wilt bezoeken en hoe lang je ergens wilt blijven. Zoek ook goed uit hoeveel kilometer het van plaats naar plaats is. Hierdoor weet je hoeveel kilometer je ongeveer gaat rijden tijdens je reis, dit aantal kun je ook aangeven bij de verhuurder van de camper. Daarnaast heb je het aantal kilometers nodig voor het bepalen van het kilometerpakket. Als je de camper gaat boeken kan je een pakket afsluiten van diverse aantal kilometers, vaak variërend tussen 100, 500, 1000 en ongelimiteerd aantal kilometers. 

Overnachten

In Canada zijn er heel veel campings, uiteraard omdat het een geliefde bestemming is onder de kampeerders. Je kunt ervoor kiezen om te overnachten op reservering of op de bonnefooi. Wel raden we het aan om de eerste paar nachten vooraf te boeken, zodat je kunt bijkomen van de reis. Durf je helemaal op de bonnefooi niet aan? Dan kun je ook steeds onderweg een nieuw verblijf boeken via de telefoon of in een internetcafé. Zorg wel dat je altijd een creditcard bij je hebt, anders kun je vaak geen kampeerplaats boeken. De kosten voor het overnachten komen nog bovenop de prijs voor de camper en varieert van ongeveer 35 tot 60 dollar per nacht. Omgerekend is dat tussen de 25 en 40 euro per nacht.

Overnachten op camperplaatsen
Overnachten op camperplaatsen

Nationale parken in Canada

Als je op vakantie gaat naar Canada bezoek je ongetwijfeld meerdere nationale parken. Wel moet je voor alle nationale parken een entreebewijs kopen. Je kunt ervoor kiezen om per park een los entreebewijs te kopen of een parkpas kopen. Een parkpas (Discovery Pass) houdt in dat je meer dan 100 nationale parken in Canada kunt bezoeken. Vaak bespaar je hierdoor tientallen euro's en hoef je niet steeds opnieuw een kaartje te kopen. Ideaal dus als je van plan bent om meerdere nationale parken te gaan bezichtigen. Een Discovery Pass kost zo'n €50,- p.p. en je kunt deze op de website van ParkCanada bestellen. Maar ook op deze pas kun je besparen, zo kun je bijvoorbeeld de pas ook via Marktplaats kopen. Misschien is er iemand die nog een pas overheeft, aangezien de pas één jaar geldig is.

Lake Louise Banff National Park - Alberta
Lake Louise Banff National Park - Alberta


Vraag een gratis offerte bij ons aan. Wij hebben de kennis in huis, en kunnen bij meerdere aanbieders de beste aanbiedingen voor je vinden. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

13 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,2

Gerelateerde artikelen