Top 5 excursies Canada

Lake Louise, Banff National Park
Lake Louise, Banff National Park

De natuur van Canada is in één woord: prachtig. Er is ontzettend veel te zien en te beleven en het kost je snel vele maanden om alles te bezoeken. Nou wil je natuurlijk niks missen, maar er zijn een aantal dingen die je simpelweg niet over mág slaan. Deze top 5 excursies in Canada zijn zo indrukwekkend dat je voor altijd terug zal willen komen in het Noord-Amerikaanse land. 

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Walvissen spotten

In Canada kun je op meerdere plekken deze indrukwekkende dieren spotten. Zo kun je op het eiland Newfoundland kun je tussen juni en augustus duizenden bultruggen langs zien komen. Newfoundland staat dan ook bekend als de beste plek om de gigantische dieren te bewonderen. Ze trekken massaal naar het noorden om te jagen in de koudere wateren. Ook dolfijnen en andere walvissoorten, zoals beluga's en orka's, reizen met de vele bultruggen mee. Zij zijn vaak al goed te zien vanaf het strand van Newfoundland, maar er zijn ook speciale boottochten voor walvisspotters. Ook vanaf Vancouver eiland kun je walvissen gaan bekijken. Telegraph Cove ligt op het noordelijke puntje van het eiland aan de westkust van Canada. Tussen mei en oktober kun je hier met name de bijzondere orka's spotten vanaf een van de speciale cruises. De cruises duren ongeveer 4 uur en je hebt naast orka's ook kans om zeeleeuwen, gestreepte dolfijnen en dwergvinvissen te zien. 

Orka bij Vancouver Island
Orka bij Vancouver Island

Wintersporten, Lake Louise

Lake Louise is een van de mooiste plekken van Canada. Het helderblauwe meer in het Banff National Park trekt jaarlijks veel toeristen. Het adembenemende heldere water wordt omringd door indrukwekkende bergen en geeft het perfecte contrast. Het fotogenieke meer is wel een deel van het jaar bevroren en de omgeving is dan bedekt met een dikke laag sneeuw. Dit maakt Lake Louise de ideale wintersportlocatie. Je kunt er door de bergen skiën en over het meer zelf kun je schaatsen. Er wordt in de winter een ijskasteel gemaakt waar je doorheen kunt schaatsen. Een betere plek om je van je sportieve kant te laten zien bestaat bijna niet. 

Schaatsers op Lake Louise
Schaatsers op Lake Louise
Vraag gratis een offerte aan

Wildlife avondsafari, Banff National Park

In het Banff Nationaal Park leven veel diersoorten, zoals wapitiherten, arenden, grizzly beren, wolven, elanden en dikhoornschapen. Sommigen laten zichzelf wat gemakkelijker zien, maar voor de beren en elanden zul je toch iets beter je best moeten doen. Tijdens de safari's bij schemerlicht trek je de natuur van het Banff National Park in om de dieren te spotten. Mede om de veiligheid te kunnen garanderen ga je altijd op pad met een ervaren gids die je veel kan vertellen over de omgeving en de dieren die er leven. De twee uur durende tochten kun je maken van half mei tot half oktober. De wildlife avondsafari is toegankelijk voor jong en oud.

Wildlife in Banff Nationaal Park
Wildlife in Banff Nationaal Park

Gletsjer Explorer, Jasper National Park 

De Icefields Parkway loopt tussen het Banff National Park en Jasper National Park. Deze bijzondere weg heeft de naam te danken aan het Columbia Icefield dat tussen beide gebieden in ligt. De gletsjers strekken zich kilometers ver uit. Met de Ice Explorer kun je de ijsvlakte op gaan en na een stuk rijden kun je zelf op pad gaan tijdens een gletsjerwandeling. Het doel is het uitkijkpunt Glacier SkyWalk, waar je dertig meter over de kloofrand uit kan kijken. Als je echt lef hebt kun je ook over de glazen bodem lopen die 227 meter boven de ondergrond is gemaakt. Je kunt de tochten maken tussen april en oktober en je bent in totaal ongeveer 3 uur onderweg.

Colombia Icefield
Colombia Icefield

Noorderlicht bekijken, Yukon

Het noorderlicht wordt vaak het mooiste natuurverschijnsel ter wereld genoemd. De prachtige kleuren in de hemel zijn zo bijzonder dat er ontzettend veel reizen speciaal worden georganiseerd om het verschijnsel met eigen ogen te kunnen zien. In Canada kun je ook het noorderlicht bewonderen. Yukon ligt in het noorden van Canada en kent daardoor een bijzonder klimaat. Tijdens de zomer wordt het er niet donker en tijdens de wintermaanden is het maar een paar uur licht overdag. Vanaf september worden de dagen er korten en heb je kans dat je het noorderlicht mag aanschouwen. 

Noorderlicht in Yukon, Canada
Noorderlicht in Yukon, Canada

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen