Rondreizen in Canada

De Niagara watervallen
De Niagara watervallen

In het noorden van Noord-Amerika ligt het land Canada. Ottawa is de hoofdstad en het land grenst aan de Verenigde Staten en Alaska en ligt aan de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Noordelijke IJszee. De grotere steden in het land zijn Montréal, Toronto en Calgary. Op Rusland na is Canada met een oppervlakte van 9.970.610 km² het grootste land ter wereld. Hoe je op een verantwoorde manier door dit land rond kan reizen, lees je in dit artikel.

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Als je gaat rondreizen door Canada is het handig om, voordat je gaat, op de hoogte te zijn van enkele dingen. Een aantal belangrijke punten worden hieronder beschreven.

Visum
Als Nederlander heb je geen visum nodig wanneer je naar Canada reist voor een zakelijk bezoek of een vakantie die niet langer dan 6 maanden duurt. Als je van plan bent om er te werken of langer dan 6 maanden te verblijven heb je meestal wel een visum nodig. Voor meer informatie en duidelijkheid hierover neem je contact op met de Canadese Ambassade in Wenen, Oostenrijk.

Inentingen
Voor een reis naar Canada heb je geen vaccinatie nodig. Wel is er een beperkt risico op rabiës. Voor preventie hiervoor kun je contact opnemen met je vaccinatiebureau.

Vervoer
Canada is makkelijk met het vliegtuig te bereiken. Er liggen verschillende internationale luchthavens in het land, waarvan de belangrijkste in de buurt van Toronto, Montréal of Vancouver liggen. De wegen in Canada zijn erg goed, dus het is hier veilig en goed te doen om afstanden af te leggen met de auto. Daarnaast zijn er binnenlandse vluchten die voor vervoer per vliegtuig naar grote steden, kleinere plaatsen en afgelegen gebieden zorgen. Verder zijn veel plaatsen bereikbaar met een bus, die verzorgd worden door zowel grote als kleinere maatschappijen.

De wegen in Canada
De wegen in Canada


Klimaat
Canada is een groot land, dus hier komen dan ook verschillende klimaten voor. Je kunt het land opdelen in drie verschillende klimaten; Noord-Canada, Zuid-Canada en Oost-Canada. Noord-Canada bestaat voornamelijk uit een landklimaat en een klein deel uit een toendraklimaat. Doorgaans is het hier erg droog. In het noorden valt erg weinig neerslag, zelfs nog minder dan in een gemiddelde woestijn. Onweer komt eens in de tientallen jaren voor.

In Zuid-Canada wisselt het klimaat erg. Er zijn extreem koude winters, met temperaturen tot -50°C in het noorden en korte zomers met in het zuiden temperaturen tot 40°C. In de winter valt in verschillende delen veel sneeuw. In het westen is het mild, rondom Vancouver heerst een zeeklimaat waar in een jaar meer dan 2.000 millimeter regen valt. Langs de westkust heerst een gematigd regenwoudklimaat.

In Oost-Canada wisselt het weer met name in de winter erg veel. Hier valt zware sneeuwval, ijzel en waait het hard. De gemiddelde maximumtemperatuur in de zomer is ongeveer 15°C, in de winter is dat -20°C.

Bevolking
De oorspronkelijke bevolking van het land bestaat uit Indianen en Inuit. Er leven momenteel 300.000 geregistreerde Indianen in het land, die verdeeld zijn over 600 stammen. De eerste groepen immigranten die uit Europa kwamen waren Franstalig en Engelstalig. Tegenwoordig is 90 procent van de bevolking immigrant of nakomeling van immigranten. De bevolking is dan ook een mengeling van allerlei culturen.

Wat je niet mag missen

* Het National Gallery of Canada in Ottawa is een van de belangrijkste musea in het land. Hier vind je werken van bekende kunstenaars.

National Gallery of Canada
National Gallery of Canada


* In het land zijn veel nationale parken te vinden. De meest bekende zijn Banff National Park en Jasper National Park.
* De Niagara watervallen zijn gelegen in het zuiden van Québec. Deze zijn zowel vanuit de Verenigde Staten en Canada te bezoeken, maar zijn vanuit de Canadese kant het meest spectaculair.
* Gedurende het jaar vinden er veel festivals plaats in Toronto. Dit wordt dan ook de 'Feeststad van Canada' genoemd.
  Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen