Mooiste plekken Canada

Canada
Canada

Dat Canada een groot land is, is een understatement. Canada is 221 keer groter dan Nederland en de afstand tussen de westkust en oostkust is maar liefst 6.514 km. Het is dan ook niet raar dat in een land zo groot als deze heel veel te zien is. CNN maakte al eerder een bekende lijst met de 20 plekken in Canada die je gezien moet hebben. Om een zo verscheiden beeld te kunnen krijgen van Canada hebben wij hier 10 van geselecteerd. Natuurlijk is er nog veel meer te zien, maar zo weet je wel waar je moet beginnen tijdens een reis naar Canada!

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Niagara watervallen

De Niagara watervallen zijn te vinden op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada, op slechts een uurtje rijden van Toronto. Deze drie watervallen zijn voor vele toeristen het icoon van Canada, doordat het veel te zien is in tv-series. De Rainbow Bridge verbindt de steden die aan weerszijde liggen van de landsgrens en vanaf de Canadese kant heb je prachtig uitzicht op alle drie de watervallen. Het is inmiddels een enorm toeristische plek geworden, maar je kunt er wel gewoon nog heerlijk genieten van het natuurlijk schoon van Canada.

Niagara watervallen, Canada
Niagara watervallen, Canada

Vraag gratis een offerte aan

Herfst in Yukon

Yukon is het meest westelijk gelegen gebied van Canada. Tijdens de herfst is de omgeving een feest voor het oog. De herfst staat in Canada staat ook wel bekend als de Indian Summer, waarin de bladeren aan de bomen prachtige herfstkleuren krijgen. De herfstkleuren in Canada zijn nóg mooier, doordat de esdoorn hier veel groeit. De bladeren van deze boom verkleuren namelijk vroeg in het seizoen al wat vele verschillende kleuren oplevert. In deze tijd van het jaar is niet alleen het landschap mooi, maar heb je ook kans dat je een bijzondere lucht te zien krijgt. Dan heb ik het natuurlijk over het noorderlicht. Yukon is een van de beste gebieden vanwaar het noorderlicht te zien is dus pak die kans!

Noorderlicht in Yukon, Canada
Noorderlicht in Yukon, Canada

Bay of Fundy's Hopewell Rocks

De rotsen van de Bay of Fundy zijn tussen de 40 en 70 meter hoog. Ze zijn ontstaan door de tijdingen en het wegstromen van gletsjerwater uit de IJstijd wat de rotsachtige kust heeft uitgesleten. Door de tijding staan de rotsen nog tweemaal per dag onder water, dus je moet wel op de goede tijd van de dag gaan om ze te kunnen zien. Naast dat het een mooi natuurverschijnsel is zijn er ook vele vogelsoorten die hier nestelen, dus mocht je te vroeg of te laat zijn dan kan het geen kwaad om gewoon te wachten en ondertussen om je heen te kijken.

Hopewell Rocks bij hoogwater, Bay of Fundy, Canada
Hopewell Rocks bij hoogwater, Bay of Fundy, Canada

Churchill

Churchill is zeker weten een van de mooiste plekken van Canada. Dit iets minder bekende plaatsje is namelijk een van de eerste plekken waar wilde ijsberen vanuit hun zomerverblijfplaatsen heen komen in de Hudsonbaai. Dit is een van de weinige plekken waar je deze prachtige dieren nog in het wild kan zien. Los daarvan is het ook ontzettend leuk om het water op te gaan en de grote ijsblokken te bekijken. Met een beetje geluk kan je bovendien het noorderlicht ook vanuit Churchill aanschouwen.

Spelende ijsberen in Churchill, Canada
Spelende ijsberen in Churchill, Canada

Capilano Suspension Bridge

Hou je wel van een beetje avontuur? Dan is het misschien wel iets voor jou om deze hangbrug in de buurt van Vancouver over te steken. De brug ligt officieel op 70 meter hoogte en vanaf het midden heb je een spectaculair uitzicht over de kloof en de tussenliggende rivier. Hij is 140 meter lang, dus je hoeft niet eens zo ver te lopen. Je moet er alleen wel de moed voor hebben. Deze moed wordt wel heel erg beloond! Dit is niet alleen een van de engste plekken van Canada, maar ook een van de mooiste plekken van Canada.

Capilano Suspension Bridge, Vancouver, Canada
Capilano Suspension Bridge, Vancouver, Canada

Toronto vanaf Lake Ontario

Niet alleen de natuur van Canada is mooi. Eenmaal in de buurt van Toronto moet je ook de skyline van deze bijzondere stad hebben gezien. Het is de grootste stad van het land en zelfs een van de vijf grootste steden van heel Noord-Amerika. Tot 2007 was de toren die op de foto te zien is, de CN Tower, het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. Nu is een gebouw in Dubai dat, maar dat neemt niet weg dat de CN Tower zeer indrukwekkend is.

Skyline van Toronto vanaf Lake Ontario
Skyline van Toronto vanaf Lake Ontario

Lake Louise, Banff National Park

Het Banff National Park is wereldberoemd dankzij de prachtige afwisselende natuur. De bergen rondom het Lake Louise zijn bedekt met gletsjers die het water van het meer aanvullen. In de zomer is de temperatuur er toch aangenaam en kan je hier heerlijk peddelen. 's Winters vriest het hele meer dicht en wordt het een waar ijsparadijs. Veel mensen komen hier schaatsen en kunstenaars maken er ijssculpturen.

Heldere Lake Louise in het Banff National Park, Canada
Heldere Lake Louise in het Banff National Park, Canada

St. John, Avalon

Een van de meest authentieke plaatsjes van Canada ligt in de provincie Newfoundland. De bekende eilanden Avalon, Labrador en Fogo Island behoren tot de provincie. Op Avalon kom je vele contrasten tegen. Zo is de architectonische stijl van bouwen op Avalon aan de ene kant zeer strak en de gebouwen zijn hierdoor zeer hoekig met vele verticale lijnen. In St. John's zijn de huizen juist in authentieke stijl gebouwd en vrolijk gekleurd. Dit zorgt voor een groot contrast met het rotsachtige landschap en de traditionele haven die er te vinden is. Al met al geeft het Avalon een hele bijzondere sfeer en maakt het dit eiland tot een van de mooiste plekken van Canada. Daarnaast is Avalon een populaire plek om voorbij drijvende ijsbergen van wel 10.000 jaar oud bekijken.

Kleurige huizen in St. John's, Avalon
Kleurige huizen in St. John's, Avalon

Notre Dame Basilica in Montreal

Montreal's Notre Dame Basilica is te vinden in het historische centrum van Montreal. Elke hoek van de Notre Dame Basilica is versierd met goud en prachtige schilderingen en aan echt ieder detail is gedacht. In 1888 was de kerk zo drukbezocht dat er een meer intieme kapel is bijgebouwd. De kerk is verder tóch ook modern. Het was bijvoorbeeld de eerste kerk ter wereld met een elektrisch orgel en er worden jaarlijks meerdere speciale bijeenkomsten georganiseerd in de kerk, zoals een concert van het Montreal Symfonie Orkest. Een aantal avonden per week wordt bovendien een indrukwekkende licht- en klankenshow opgevoerd die "En toen was er licht" heet.

Rijkversierde Notre Dame Basilica in Montreal
Rijkversierde Notre Dame Basilica in Montreal

Quebec

Quebec is de oudste stad van de gelijknamige provincie Quebec. In 1608 kwamen hier de Fransen en bouwden de enige ommuurde stad in heel Noord-Amerika. De oude huizen in het centrum zorgen voor een gezellige sfeer en langs de 5 km lange stadsmuur vind je nog allerlei historische plekken, zoals loopgraven, kanonnen, vestigingen en de stervormige Citadelle de Québec. Deze stad langs de Lawrence Rivier is bovendien zeer groen maar ook om te winkelen ben je hier op de goede plek. Tegenwoordig is Quebec ook opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en daarmee behoort de stad met recht tot de mooiste plekken van Canada.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,8

Gerelateerde artikelen