Beste reistijd Canada: Vliegtijd en beste maand

De bergen van Canada
De bergen van Canada

Het land van uitgestrekte natuurlandschappen en indrukwekkende uitzichten: Canada is dankzij de prachtige natuur een zeer populaire vakantiebestemming. Met de reusachtige bergketens, boslandschappen, prachtige watervallen en gletsjers en fjorden zul je niet snel uitgekeken raken in dit land. Ook de grotere steden van Canada zijn het bezoeken waard. Toronto, Ottowa, Québec of Vancouver, iedere stad heeft zijn eigen charmes. Daarnaast staat Canada bekend om de lage temperaturen, die vooral in de winter tot ver onder het vriespunt kunnen dalen in sommige delen van het land. In dit artikel lees je alles over de vliegtijd naar Canada, het klimaat van het land en de beste reistijd om een bezoek te brengen aan dit land vol natuur en bijzondere steden.  

De skyline van Toronto
De skyline van Toronto

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vliegtijd

Vanuit Nederland kun je naar verschillende bestemmingen in Canada vliegen. Vanaf Schiphol Airport zijn er directe vluchten beschikbaar naar Toronto, Vancouver, Montreal en Calgary. De gemiddelde vliegtijd van de directe vluchten ligt tussen de 8 en 11 uur. Daarnaast is er nog een tiental vliegvelden in Canada die met één tussenstop te bereiken zijn. Om het noorden van Canada te bereiken bestaan er geen directe vluchten, hiervoor heb je minsten één tussenstop nodig om de bestemming te bereiken. 

Gletsjer Jasper
Gletsjer Jasper

Klimaat

Ondanks het enorme formaat van Canada, het is het op één na grootste land ter wereld, heeft het niet veel verschillende klimaatgebieden. In het grootste deel van Canada heerst een gematigd landklimaat. In het zuiden van het land kan worden gesproken van een koel landklimaat of subarctisch klimaat. Het noorden van Canada is een stuk kouder, hier heerst dan ook een toendraklimaat. Dat betekent dit gedeelte van het land koele zomers heeft en zeer koele winters, waar de temperatuur ver onder het vriespunt kan dalen. In de Rocky Mountains, gelegen in het westen van Canada, heerst deels een hooggebergteklimaat. De hoogste toppen van dit gebergte zijn het hele jaar door ondergesneeuwd, zelfs in de zomermaanden komt de temperatuur hier niet of nauwelijks boven het vriespunt uit. Heel Canada krijgt jaarlijks te maken met koude winters, behalve aan de westkust. Het warme zeewater zorgt ervoor dat de temperaturen in dit gebied niet te ver dalen, waardoor er hier sprake is van een relatief constante temperatuur.

The Rocky Mountains
The Rocky Mountains
Vraag gratis een offerte aan

Beste reistijd

De beste tijd om naar Canada te gaan is tussen maart en oktober. In de hoger gelegen gebieden in het noorden van het Canada kun je het beste in de zomermaanden juli en augustus gaan. In deze maanden liggen de temperatuur het hoogste en heb je de minste kans op neerslag. Wil je liever naar Canada voor de sneeuw? Kies er dan voor om tijdens onze wintermaanden te gaan, je bent gegarandeerd van voldoende sneeuw. Vergeet niet om extra dikke kleren in te pakken, de temperaturen kunnen behoorlijk dalen. In het noorden van Canada kun je te maken krijgen met temperaturen tussen de -15 en -20 graden. Kijk echter niet raar op als de temperaturen verder dalen en de -30 of misschien wel -40 graden bereiken. Deze extreem lage temperaturen zijn het resultaat van de koude poollucht. In het zuidwesten van Canada komen de temperaturen het hele jaar niet onder het vriespunt.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen