Top 5 bezienswaardigheden Canada

Skyline van Vancouver
Skyline van Vancouver

Canada is een enorm veelzijdig land. Je vindt er prachtige en ruige natuur, rust, geweldige steden en mooie bezienswaardigheden om te bezoeken. Door heel het land zijn nationale parken, musea, monumenten, gebouwen en steden te bezoeken. De bezienswaardigheden van Canada in deze top 5 zijn zeker een bezoekje waard.

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

5. Icefields Parkway

De Rocky Mountains vormen een meer dan duizend kilometer lange ruggengraat dwars door Canada heen. Langs dit prachtige gebergte ligt de Icefields Parkway: een 230 kilometer lange weg die langs het natuurschoon van de Rocky Mountains loopt. Velen zeggen dat dit de mooiste bergweg ter wereld is door de rivieren, gletsjers en canyons die je tegenkomt tijdens de rit. De weg loopt van het Jasper National Park tot aan Lake Louise in National Park Banff. Het is een rustige route en er zijn genoeg mogelijkheden om te stoppen en foto's te maken van al het moois.

Icefields Parkway langs de Rocky Mountains
Icefields Parkway langs de Rocky Mountains

4. National Gallery of Canada

De National Gallery of Canada is een van de belangrijkste musea in Canada. Het museum is gesticht in 1880 en is meerdere keren van locatie veranderd. Tegenwoordig vind je het museum op Sussex Drive in Ottawa. In het museum is een gevarieerde collectie van beeldhouwwerk, foto's en schilderijen te zien. Bij de collectie ligt de nadruk op Canadese kunst. In het museum zijn ook veel werken van Europese kunstenaars te zien. Zo hangen er meesterwerken van Claude Monet, Pablo Picasso, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh en werken van de Amerikaanse Andy Warhol.

National Gallery of Canada
National Gallery of Canada

3. Vancouver

Aan de westkust van Canada ligt een van de mooiste steden in de wereld: Vancouver. Door de spectaculaire ligging tussen de Stille Oceaan en de Rocky Mountains is deze stad zeer geliefd bij toeristen. In Vancouver is er ook een reusachtige selectie aan activiteiten. Je hebt er leuke winkelgelegenheden, voldoende accommodaties, een aangename keuken en hippe bars. De haven van Vancouver is bijzonder en een van de belangrijkste havens van de wereld. Verder vind je in deze multiculturele stad de grootste Chinese wijk van Noord-Amerika. Wie de drukte van de stad even wil ontwijken en tot rust wil komen kan een wandeling maken in een van de 180 stadsparken die Vancouver heeft.

Haven van Vancouver
Haven van Vancouver

2. De Niagara Watervallen

In het zuiden van Canada, op de grens met de Verenigde Staten, liggen de Niagara Watervallen. Dit wereldwonder stort de hele dag door een enorme hoeveelheid water 60 meter naar beneden. De hoogte van de watervallen maakt het niet tot een spektakel, maar de breedte van 1,6 kilometer en de hoeveelheid water wel. De waterval bestaat uit drie watervallen die in Canada en de Verenigde Staten liggen. De Horseshoe Watervallen liggen in Canada en de Bridal Veil Falls en de American Falls liggen in de Verenigde Staten. Wil je de waterval van heel dichtbij bekijken? Neem dan plaats op de Maid of the Mist. Dit bootje zal heel dicht langs de waterval varen. Het is in ieder geval zeker dat je hier niet droog uit zult komen!

Niagara Watervallen van bovenaf
Niagara Watervallen van bovenaf

1. Banff National Park

In het westen, in de buurt van Calgary, ligt het Banff National Park. Dit adembenemende park met bergen, dennenbomen, rivieren en gletsjers bestaat sinds 1885 en was het eerste nationale park in Canada. Het park is een onderdeel van de Rocky Mountains en is 6.641 km² groot. Het park is een van de meest bekende parken in Canada en wordt jaarlijks bezocht door 8 miljoen bezoekers. Lake Louise met de turquoise kleur is een grote trekpleister in het park. Dit is ook het symbool van het park en is op veel ansichtkaarten te zien. Het toeristische plaatsje Banff is ook leuk om te bezoeken. Hier kun je bijvoorbeeld een bad nemen in de Upper Hot Springs Bron of de schitterende Valley of the Ten Peaks bezoeken.

Banff National Park
Banff National Park

Heeft u interesse in een reis naar Canada? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

69 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,6

Gerelateerde artikelen