Top 5 bezienswaardigheden Canada

Skyline van Vancouver
Skyline van Vancouver

Canada is een enorm veelzijdig land. Je vindt er prachtige en ruige natuur, rust, geweldige steden en mooie bezienswaardigheden om te bezoeken. Door heel het land zijn nationale parken, musea, monumenten, gebouwen en steden te bezoeken. De bezienswaardigheden van Canada in deze top 5 zijn zeker een bezoekje waard.

Reisbureau Reisgraag.nl heeft veel kennis van Canada. Onze klanten geven ons een 9,6 op TrustPilot voor de service die wij verlenen. Wilt u hulp bij het samenstellen van uw reis? Vul dan gratis en vrijblijvend het formulier in.

5. Icefields Parkway

De Rocky Mountains vormen een meer dan duizend kilometer lange ruggengraat dwars door Canada heen. Langs dit prachtige gebergte ligt de Icefields Parkway: een 230 kilometer lange weg die langs het natuurschoon van de Rocky Mountains loopt. Velen zeggen dat dit de mooiste bergweg ter wereld is door de rivieren, gletsjers en canyons die je tegenkomt tijdens de rit. De weg loopt van het Jasper National Park tot aan Lake Louise in National Park Banff. Het is een rustige route en er zijn genoeg mogelijkheden om te stoppen en foto's te maken van al het moois.

Icefields Parkway langs de Rocky Mountains
Icefields Parkway langs de Rocky Mountains

4. National Gallery of Canada

De National Gallery of Canada is een van de belangrijkste musea in Canada. Het museum is gesticht in 1880 en is meerdere keren van locatie veranderd. Tegenwoordig vind je het museum op Sussex Drive in Ottawa. In het museum is een gevarieerde collectie van beeldhouwwerk, foto's en schilderijen te zien. Bij de collectie ligt de nadruk op Canadese kunst. In het museum zijn ook veel werken van Europese kunstenaars te zien. Zo hangen er meesterwerken van Claude Monet, Pablo Picasso, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh en werken van de Amerikaanse Andy Warhol.

National Gallery of Canada
National Gallery of Canada

3. Vancouver

Aan de westkust van Canada ligt een van de mooiste steden in de wereld: Vancouver. Door de spectaculaire ligging tussen de Stille Oceaan en de Rocky Mountains is deze stad zeer geliefd bij toeristen. In Vancouver is er ook een reusachtige selectie aan activiteiten. Je hebt er leuke winkelgelegenheden, voldoende accommodaties, een aangename keuken en hippe bars. De haven van Vancouver is bijzonder en een van de belangrijkste havens van de wereld. Verder vind je in deze multiculturele stad de grootste Chinese wijk van Noord-Amerika. Wie de drukte van de stad even wil ontwijken en tot rust wil komen kan een wandeling maken in een van de 180 stadsparken die Vancouver heeft.

Haven van Vancouver
Haven van Vancouver

2. De Niagara Watervallen

In het zuiden van Canada, op de grens met de Verenigde Staten, liggen de Niagara Watervallen. Dit wereldwonder stort de hele dag door een enorme hoeveelheid water 60 meter naar beneden. De hoogte van de watervallen maakt het niet tot een spektakel, maar de breedte van 1,6 kilometer en de hoeveelheid water wel. De waterval bestaat uit drie watervallen die in Canada en de Verenigde Staten liggen. De Horseshoe Watervallen liggen in Canada en de Bridal Veil Falls en de American Falls liggen in de Verenigde Staten. Wil je de waterval van heel dichtbij bekijken? Neem dan plaats op de Maid of the Mist. Dit bootje zal heel dicht langs de waterval varen. Het is in ieder geval zeker dat je hier niet droog uit zult komen!

Niagara Watervallen van bovenaf
Niagara Watervallen van bovenaf

1. Banff National Park

In het westen, in de buurt van Calgary, ligt het Banff National Park. Dit adembenemende park met bergen, dennenbomen, rivieren en gletsjers bestaat sinds 1885 en was het eerste nationale park in Canada. Het park is een onderdeel van de Rocky Mountains en is 6.641 km² groot. Het park is een van de meest bekende parken in Canada en wordt jaarlijks bezocht door 8 miljoen bezoekers. Lake Louise met de turquoise kleur is een grote trekpleister in het park. Dit is ook het symbool van het park en is op veel ansichtkaarten te zien. Het toeristische plaatsje Banff is ook leuk om te bezoeken. Hier kun je bijvoorbeeld een bad nemen in de Upper Hot Springs Bron of de schitterende Valley of the Ten Peaks bezoeken.

Banff National Park
Banff National Park

Judith

Judith - reisexpert Canada


Heel Canada is geschikt om met een camper te reizen. Ik heb zelf West-Canada gedaan en met de vele Nationale Parken vol met bergen, meren en watervallen zal je je hier niet snel vervelen. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen maar een paar van mijn hoogtepunten zijn: Icefields Parkway van Banff naar Jasper, Well’s Grey National Park, Yoho National Park en de Okanagan Valley. Wat je ook zeker niet mag overslaan is Vancouver. Een hele fijn stad om een wandeling te maken langs het strand, te fietsen door Stanleypark of een bezoek te brengen aan Granville Island. En als je dan nog niet genoeg kunt krijgen van Canada kun je altijd nog naar Vancouver-Island gaan om walvissen en beren te spotten. Wil jij op vakantie naar Canada? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Judith.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

67 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,6

Gerelateerde artikelen