Mooiste meren van Canada

Moraine Lake, Banff National Park
Moraine Lake, Banff National Park

Canada is een prachtig land met geweldige en diverse natuur. Je vindt hier bijna alle mogelijke landschapsvormen, zo ook de prachtige meren. Vaak hebben de meren een prachtige blauwe kleur en zijn ze omringd door de immens grote besneeuwde bergen of de enorme groene bossen. Canada staat niet voor niets bekend als het land van duizend meren. Welke meren zijn nou echt het mooist? Wij hebben een lijstje gemaakt met de mooiste meren van Canada!

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Peyto Lake

Peyto Lake ligt in de Canadese Rocky Mountains in Banff National Park, langs de Icefields Parkway. Dit meer kan ieder seizoen, zelfs iedere dag een andere kleur hebben. Wanneer het zomer is, gaat het ijs op de bergen smelten. Het ijs en berggruis komen dan terecht in het water. Dit zorgt ervoor dat het meer een prachtige blauwe kleur krijgt. Er lopen verschillende wandelpaden langs het meer waar je prachtige uitzichten over Peyto Lake hebt. Vanaf de Bow Summit heb je het beste uitzicht!

Peyto Lake
Peyto Lake

Bow Lake

Bow Lake is een gletsjermeer en ligt ook in de Canadese Rocky Mountains in Banff National Park, langs de Icefields Parkway. Het ligt ten oosten van de bergketen Waputik en is onderdeel van de Bow rivier. Voor andere meren in Canada moet je kilometers wandelen om het te kunnen bekijken, maar Bow Lake kun je gemakkelijk bezoeken met de auto. Ideaal!

Bow Lake
Bow Lake
Vraag gratis een offerte aan

Moraine Lake

Ook Moraine Lake ligt in Banff National Park in The Valley of Ten Peaks. Het heeft in de zomer een prachtige felle kleur en is omringd door ruige kliffen. In de winter is het meer bevroren en worden de wegen ernaartoe afgesloten. Vanaf juli is het gehele meer ontdooid en krijgt het vaak de prachtige blauwe kleur. Maak een wandeling langs een van de vele wandelpaden of een maak kanotocht en je krijgt adembenemende uitzichten die je niet gauw zult vergeten!

Moraine Lake
Moraine Lake

Grassi Lakes

De Grassi Lakes hebben prachtig groenblauw helder water en liggen in de buurt van Canmore. Er zijn twee wandelroutes naar de Grassi Lakes. Het ene wandelpad loopt steiler omhoog dan de ander. De minder steile wandelroute brengt je rechtstreeks naar de Grassi Lakes. Tijdens de steilere wandelroute kom je ook langs een mooie waterval en heb je uitzicht over Canmore en de Bow Valley.

Grassi Lakes
Grassi Lakes

Maligne Lake

Maligne Lake is het op één na grootste gletsjermeer ter wereld en ligt in Jasper National Park, in de Canadese Rocky Mountains. Dit meer is niet alleen prachtig, je vindt er ook Spirit Island. Maak een boottocht langs de prachtige bergtoppen en vaar richting Spirit Island. Dit is de meest gefotografeerde plek in de Canadese Rocky Mountains en moet je eigenlijk wel gezien hebben wanneer je Maligne Lake bezoekt!

Spirit Island in Maligne Lake
Spirit Island in Maligne Lake

Lake Louise

Lake Louise is het meest bekende en tevens meest toeristische meer van Canada en ligt in Banff National Park. Dat is niet voor niets. Dit meer wordt omringd met prachtige bergtoppen en de Victoria Gletsjer. Maak een kano- of een kajaktocht en ontdek de prachtige natuur langs het meer. In de winter kun je er zelfs schaatsen. Daarnaast heb je langs dit meer prachtige wandelroutes naar een tea house. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over Lake Louise!

Lake Louise
Lake Louise

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen