Reisadvies: is Canada een veilig vakantieland?

Reisadvies Canada
Reisadvies Canada

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Canada is een geweldig land dat door de veelzijdigheid een behoorlijk aantal toeristen aantrekt. In Canada zelf is daar niks van te merken door de grootte van het land. Daar voelt het soms net alsof je alleen aan het rondreizen bent. Staat er een trip naar Canada op jouw planning en wil je weten wat het reisadvies voor Canada is? Lees dan het volgende artikel.

Canada is een veilig vakantieland, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je hierheen vertrekt. Zo kunnen de weersomstandigheden in delen van het land extreem zijn en overlast veroorzaken in de vorm van bosbranden, overstromingen en onbegaanbare wegen. De criminaliteitsgraad is bijzonder laag en Toronto is zelfs een van de veiligste steden ter wereld. Ook zijn er een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden als je wilt rondreizen in Canada, zoals het tijdig aanvragen van een elektronische reisautorisatie en de verschillende verkeersregels waar je mee te maken zult krijgen.

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Canada

Het reisadvies voor Canada is groen. Toeristisch bezoek is onder voorwaarden toegestaan. Je mag Canada pas inreizen als je volledig bent gevaccineerd (14 dagen of langer). Het is verplicht de ArriveCAN app te gebruiken, hier moet je binnen 72 uur voor aankomst in Canada contactinformatie, reisinformatie en vaccinatie-informatie indienen. Twijfel je of je Canada in mag reizen? Gebruik dan de volgende tool van de Canadese overheid. Niet of niet-volledig gevaccineerde reizigers mogen alleen onder speciale omstandigheden het land inreizen, klik hier voor de voorwaarden. Reizigers van 12 jaar en jonger zijn een uitzondering en hoeven niet volledig gevaccineerd te zijn. Houd er rekening mee dat de CoronaCheck app niet geldig is voor Canada. Je moet jouw vaccinatiebewijs dus uitprinten en op papier meenemen. Reisadvies Canada

Onveilige gebieden Canada

Er zijn geen specifieke onveilige gebieden in Canada. Wel heeft Canada zo nu en dan te kampen met natuurgeweld. Zo komen er in heel Canada, maar vooral het westelijk deel, bosbranden voor die vooral in de zomermaanden veel schade aan kunnen richten. Ook komen er vaak overstromingen voor in Canada. Canada is een uitgestrekt land met grote gebieden waar je geen andere mensen, winkels of voorzieningen tegenkomt. Houd hier rekening mee en check de weerberichten. Canada heeft strenge en lange winters. Temperaturen zakken regelmatig naar -30 graden. Sneeuw en ijzel kunnen de wegen dan onbegaanbaar maken en in Canadese wintersportgebieden kunnen lawines voorkomen. 

Wintersportplaats Whistler in Canada
Wintersportplaats Whistler in Canada
Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid Canada

Canada is een erg veilig land. Op het gebied van criminaliteit is Canada zelfs een van de veiligste landen ter wereld. En ook in de grote steden van Canada zoals Vancouver en Toronto hoef je je niet al te druk te maken over criminaliteit.

Lake Louise in Banff National Park
Lake Louise in Banff National Park

Houd ook hier rekening mee:

  • Voor Canada is een geldig paspoort vereist. Deze dient bij aankomst nog 6 maanden geldig te zijn en minstens één lege visumpagina te hebben.
  • Daarnaast is er voor Canada een ETA vereist, deze moet je uiterlijk 72 uur voor vertrek online hebben aangevraagd.
  • Canada is een uitgestrekt land. Als je met eigen vervoer rondtrekt, kom je door grote gebieden waar geen mensen wonen. Er zijn hier dus ook geen bezinestations of andere voorzieningen te vinden. Plan vooraf je route en houd voor vertrek de (weer)berichten in de gaten.
  • In Canada gelden andere verkeersregels dan in Nederland. Zo mag je in Canada een iets hoger promille alcohol in je bloed hebben dan in Nederland, maar als je dit overtreedt bega je gelijk een misdrijf. Je mag daarentegen geen geopende verpakking van een product dat alcohol bevat in je auto meenemen. Trams moeten rechts ingehaald worden. In een aantal steden gelden er no-parking zones waar je dus niet mag parkeren. Let dus goed op waar je je auto parkeert. Tot slot moet elke bestuurder stoppen op kruispunten waar op alle wegen het achthoekige stopbord (voorzien van een onderbord met de tekst '4-way' of 'All way') staat. De bestuurder die als eerste bij het kruispunt kwam krijgt hier voorrang. 
  • Het gebruiken, bezitten of handelen van drugs in Canada wordt streng bestraft. Cannabis (marihuana) is legaal en gereguleerd in Canada, maar het blijft illegaal om cannabis bij binnenkomst of vertrek van Canada bij te hebben.
  • LHBTI wordt geaccepteerd in Canada. Het openbaar afkeuren van LHBTI is zelfs strafbaar in Canada.

Link

Check de site van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen