Reisadvies: is Canada een veilig vakantieland?

Algonquin Park tijdens de Indian Summer, Canada
Algonquin Park tijdens de Indian Summer, Canada

Canada is een veilig vakantieland, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je hierheen vertrekt. Zo kunnen de weersomstandigheden in delen van het land extreem zijn en overlast veroorzaken in de vorm van bosbranden, overstromingen en onbegaanbare wegen. De criminaliteitsgraad is bijzonder laag en Toronto is zelfs een van de veiligste steden ter wereld. Ook zijn er een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden als je wilt rondreizen in Canada, zoals het tijdig aanvragen van een elektronische reisautorisatie en de verschillende verkeersregels waar je mee te maken zult krijgen.

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Het wordt op het moment afgeraden om naar Canada te reizen. Het reisadvies is oranje, wat wil zeggen dat alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn. 

Kaart van Canada
Kaart van Canada

Onveilige gebieden

Zoals hierboven genoemd kampt het westen van het land vaker met extreme weersomstandigheden dan andere delen van het land. Toch vindt ook in de andere delen van het land natuurgeweld plaats. Hou daarom altijd de nieuwsberichten over de omstandigheden op dat moment in de gaten. 

Veiligheid Windsor

Hoewel het nabijgelegen Toronto een van de veiligste steden ter wereld is, is Windsor de onveiligste stad van Canada. In vergelijking met veel andere steden in andere landen is Windsor nog steeds niet onveilig. Dat Windsor in vergelijking met andere steden in Canada zelf slechter scoort heeft voornamelijk te maken met de ligging dicht bij de Amerikaanse grens. Het is de plaats waar veel Amerikanen het land binnenkomen om werk te zoeken. De werkloosheid in Windsor is het grootst en de criminaliteit ligt iets hoger dan in andere delen van het land. Desondanks is Windsor nog steeds te bestempelen als een veilige stad om naartoe te reizen. 

Houd ook hier rekening mee

  • In Canada gelden andere verkeersregels dan in Nederland. Zo mag je in Canada een iets hoger promille alcohol in je bloed hebben dan in Nederland, maar als je dit overtreedt bega je gelijk een misdrijf. Je mag daarentegen geen geopende verpakking van een product dat alcohol bevat in je auto meenemen. Trams moeten rechts ingehaald worden. In een aantal steden gelden er no-parking zones waar je dus niet mag parkeren. Let dus goed op waar je je auto parkeert. Tot slot moet elke bestuurder stoppen op kruispunten waar op alle wegen het achthoekige stopbord (voorzien van een onderbord met de tekst '4-way' of 'All way') staat. De bestuurder die als eerste bij het kruispunt kwam krijgt hier voorrang. 
  • Canada is een uitgestrekt land. Als je met eigen vervoer rondtrekt kom je door grote gebieden waar geen mensen wonen. Er zijn hier dus ook geen benzinestations of andere voorzieningen te vinden. Zoek vooraf dus de juiste route uit.
  • Er zijn een aantal landen van waaruit je zonder visum naar Canada kan reizen. Nederland is een van die landen. Sinds maart 2016 is het wel verplicht om als Nederlandse reiziger in het bezit te zijn van een ETA. Dit is een elektronische reisautorisatie. Je moet deze uiterlijk 72 uur voor vertrek online hebben aangevraagd. Sinds juni 2016 moeten reizigers die naast een Nederlands paspoort ook de Iraanse, Iraakse, Soedanese of Syrische nationaliteit hebben een visum aanvragen via de consulaire vertegenwoordiging van de Verenigde Staten.

Link

Check de site van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Wil je een indruk van dit prachtige land? Kijk dan de volgende video

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen