Canada van A tot Z

Natuurmonument Hopewell Rocks
Natuurmonument Hopewell Rocks

Canada ligt in het noorden van het Amerikaanse continent en grenst aan de Verenigde Staten. Qua oppervlakte is Canada het op één na grootste land ter wereld, alleen Rusland is groter. Canada is onderverdeeld in 10 provincies en 3 territoria. De hoofdstad van Canada is Ottawa maar Toronto en Montréal zijn de grootste steden. Canada is een land met een overweldigende natuur, het land van Indianen, eskimo`s, Franse en Engelse kolonisten.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Canada? Wij helpen je graag! Op basis van de wensen zoeken wij een passende reis. Ook een reis op maat kunnen wij samenstellen. Dat doen we gratis & vrijblijvend. Vraag meteen een gratis offerte aan.


Vraag een offerte aan

A van Admiralty House

Het Admiralty House in Halifax was de vroegere residentie van de bevelhebber van het Britse leger. Tegenwoordig is het Maritime Command Museum er gevestigd.

B van Battle Island

Battle Harbour is een gerestaureerd visserdorp op Battle Island. Battle Island is onderdeel van een archipel voor de oostkust van Mary`s Harbour en Lodge Bay.

C van constitutionele monarchie

Canada is een constitutionele monarchie. De vorst van Groot-Brittannië is tevens staatshoofd van Canada, maar zij regeert niet. Canada is tevens een federale staat en een parlementaire democratie.

D van Durrell Museum

Het Durrell Museum bevindt zich in de plaats Durrell. In het museum zijn exposities over de deelname van paramilitaire vrijwilligers aan o.a. de Boerenoorlog en de Tweede Wereldoorlog.

E van Eskimo`s

Eskimo`s zijn een mongoloïde bevolkingsgroep die in Canada Inuit heten. Het woord Eskimo is zelfs een scheldwoord in de taal van de Inuit. De Eskimo`s/Inuit wonen in de buurt van de noordpoolcirkel.

F van forten

In de plaats Prescott staat een aantal oude forten. Van Fort Wellington zijn enkele restanten gerestaureerd. Fort Wellington werd in 1812 door de Britten gebouwd om een invasie van de Amerikanen te weerstaan.

G van golfen

Golf is in Canada een sport voor iedereen. Mannen, vrouwen en kinderen spelen de sport en je hoeft geen lid te zijn van een club om te baan op te gaan. Ook midgetgolf wordt veel gespeeld.

H van Hopewell Rocks

Hopewell Rocks is een natuurmonument bij het dorpje Hopewell Cape. Door de getijden bestaat Hopewell Rocks uit afbrekende eilandjes en grillige vormen. Er zijn wandelroutes en uitkijkplatforms.

I van immigratieland

Canada is een immigratieland en dat brengt veel verschillende culturen met zich mee. Zowel de Engelse, Franse als inheemse gebruiken worden geprobeerd om in ere te houden.

J van Jardin Botanique de Montréal

Jardin Botanique de Montréal in Montréal is een van de grootste botanische tuinen van de wereld. Er zijn meer dan 22.000 planten, een zen-gedeelte en tuinen met giftige planten.

K van Kouchibouguac

Nationaal Park Kouchibouguac is een zoutwater- en duinengebied. Er zijn eilandjes, rivierdelta`s en stranden. Ook zie je er vaak zeehoden.

L van Lacrosse

De nationale sport in Canada is Lacrosse. Het is een balspel en wordt gespeeld met een stok waar een net aan vast zit. De inheemse bewoners noemden het spel 'baggattaway'.

M van maple

De maple (esdoorn/ahorn) is het nationale symbool van Canada. Er bestaat ongeveer 200 verschillende soorten.

N van Newfoundland

De provincie Newfoundland and Labrador bestaat uit 2 delen; Newfoundland (eiland) en Labrador (vaste land). De hoofdstad is St. John`s. De kust van Newfoundland bestaat uit inhammen, baaien en diepe fjorden.

O van Orwell

Orwell is een openluchtmuseum wat de sfeer uitstraalt van een 19e eeuws agrarisch dorpje. Er worden muziekvoorstellingen gegeven en er zijn wandelroutes uitgezet.

P van powwow

Powwow is een belangrijke ceremoniële gebeurtenis van de First-Nation-volken. Het is een evenementom o.a. de Schepper te bedanken, gevallen strijders te herdenken en om de herinnering aan oude tradities te hervatten. Powwow betekent zowel 'tovenaar' als 'hij die droomt' en komt uit de Algonquin-taal.

Q van Québec

Québec is de grootste provincie van Canada, het is voor het grootste gedeelte onbewoond. Québec en Montréal zijn de grootste steden.

R van raccoon

De raccoon (wasbeertje) lijkt een schattig beestje maar kan voor veel overlast zorgen. Ook brengt hij vaak hondsdolheid met zich mee. Overal in het zuiden van het land komen ze voor.

S van symbolen

Iedere provincie en territoria heeft zijn eigen symbolen die iets zeggen over het eigen karakter en de inwoners. Op de nationale vlag bestaat bijvoorbeeld uit 3 verticale banen met in het midden een rood mapleblad. De vlag staat symbool voor nationaliteit.

T van taal

Officieel is Canada tweetalig. Engels en Frans zijn de officiële talen maar de inheemse bevolking en immigranten proberen hun moedertaal ook in leven te houden.

U van Upper Clements Park

Upper Clements Park is een attractiepark in de provincie Nova Scotia in het zuidoosten van Canada. Er zijn meer dan 25 attracties waaronder een houten achtbaan en botsauto`s.

V van Val-d`Or

Val-d`Or was een belangrijke goudstad. Het werd gesticht in 1934 toen er goud werd gevonden. Inmidddels is de Lamaque-mijn alweer gesloten. Er is wel een museum over goudmijnen in Val-d`Or.

W van walvissen

In de wateren rond Canada leven veel walvissen. Op veel plaatsen kun je een bootexcursie doen om de walvissen te bezichtigen. Deze excursie heet whale-watching.

X van ?

Y van Yeo House

In Port Hill staat het Yeo House, het huis van James Yeo. Hij was de zoon van een van de invloedrijkste en welvarendste mannen van het Prince Edward Island van de 19e eeuw.

Z van Zoo de Grandby

In het zuidoosten van Québec bevindt zich de dierentuin Zoo de Grandby. In een speciaal aquarium kun je haaien aaien. Er is ook een pretpark met achtbanen en waterattracties.

Judith

Judith - reisexpert Canada


Heel Canada is geschikt om met een camper te reizen. Ik heb zelf West-Canada gedaan en met de vele Nationale Parken vol met bergen, meren en watervallen zal je je hier niet snel vervelen. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen maar een paar van mijn hoogtepunten zijn: Icefields Parkway van Banff naar Jasper, Well’s Grey National Park, Yoho National Park en de Okanagan Valley. Wat je ook zeker niet mag overslaan is Vancouver. Een hele fijn stad om een wandeling te maken langs het strand, te fietsen door Stanleypark of een bezoek te brengen aan Granville Island. En als je dan nog niet genoeg kunt krijgen van Canada kun je altijd nog naar Vancouver-Island gaan om walvissen en beren te spotten. Wil jij op vakantie naar Canada? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Judith.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen