Vancouver Island

Vancouver Island
Vancouver Island

Iedereen kent Canada wel, het prachtige land in Noord-Amerika. Canada heeft onder andere prachtige diverse natuur en adembenemende uitzichten. Wanneer je Canada bezoekt, mag je Vancouver Island, het eiland aan de westkust, niet missen. In dit artikel lees je alles over Vancouver Island, de activiteiten en bezienswaardigheden, het vervoer ernaartoe en het verblijf op het eiland.

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vancouver Island

Vancouver Island ligt in de Grote Oceaan, aan de westkust van Canada. De hoofdstad van het eiland is Victoria. Vancouver Island staat bekend om de Indianenbevolking. Hiervan is veel terug te zien. Er zijn zelfs nog tientallen Indiaanse dorpen te vinden. Daarnaast heeft het eiland, net zoals het binnenland van Canada, prachtige ongerepte natuur. Je vindt er verschillende wilde dieren en prachtige natuur- en berggebieden. Ook heeft Vancouver Island toeristische steden en lange zandstranden. Vancouver Island is een bestemming voor echte natuurliefhebbers waar je vele verschillende activiteiten kunt doen.

Vancouver Island
Vancouver Island

Activiteiten en bezienswaardigheden

Wildlife spotten
Een van de dingen die je gedaan moet hebben wanneer je het eiland bezoekt, is het spotten van de wilde dieren. Je vindt op het eiland onder andere zeehonden, zeeleeuwen, zwarte beren, grizzly beren, orka's, otters en zeearenden. Er zijn verschillende excursies te boeken voor het spotten van deze prachtige dieren. Vaak ga je op pad met een zodiac, een opblaasbaar bootje. Hiermee vaar je naar de afgelegen gebieden waar je de meeste kans hebt om de dieren te kunnen spotten.

Een orka op Vancouver Island
Een orka op Vancouver Island


Bezoek de hoofdstad
Ook de hoofdstad van Vancouver Island, Victoria, is een bezoekje waard. Doordat Canada jarenlang in bezit was van Engeland, lijkt het in Victoria net alsof je in Engeland bent. Je vindt er onder andere mooie tuinen en bijzondere gebouwen zoals het prachtige parlementsgebouw. Ook is het bezoeken van het vissershaventje de moeite waard. Het is een prachtig drijvend kleurrijk dorpje. Hier kun heerlijk genieten van fish en chips en kun je zeehonden voeren. Rondom Victoria leven daarnaast veel orka's en walvissen. Dus ook vanaf de hoofdstad kun je deze prachtige dieren spotten. Daarnaast heeft Victoria een museum, genaamd Royal British Columbia Museum. Hier ontdek je alles over de historie van het eiland.
Het parlementsgebouw in Victoria
Het parlementsgebouw in Victoria


Hiken in de oerbossen
Op Vancouver Island vind je Strathcona Provincial Park, het oudste beschermde natuurpark van British Columbia. Hier vind je bomen van 80 meter hoog en vele bijzondere dieren en planten. Wanneer je een excursie boekt, kun je met een gids prachtige tochten maken en vind je de meest bijzondere plekjes van het park. Daarnaast kun je even heerlijk relaxen op een van de strandjes.
Strathcona Provincial Park
Strathcona Provincial Park


Watervliegtuig
Wil je Vancouver Island van bovenaf bekijken? Kies er dan voor om een vlucht te maken met een watervliegtuig. Vanuit het vliegtuig heb je prachtige uitzichten over onder andere de Grote Oceaan, de bossen en de eilandjes.
Watervliegtuig op Vancouver Island
Watervliegtuig op Vancouver Island
Vraag gratis een offerte aan

Vervoer en verblijf

Wanneer je Vancouver Island wil bereiken, vlieg je eerst naar Vancouver International Airport. Vanaf hier reis je naar Tsawwassen. De afstand tussen de luchthaven en de ferryhaven is ongeveer 30 kilometer. Vanaf Tsawwassen kun je met de ferry het eiland bereiken. Dit duurt ongeveer 90 minuten. Het eiland ontdekken is het makkelijkst door middel van een camper of een huurauto. Zo kun je gemakkelijk alle mooie plekjes van het eiland ontdekken.

Er zijn vele soorten accommodaties op het eiland om in te verblijven. Zo kun je verblijven op een camping, in een hostel, in een blokhut of in een van de vele hotels. Er zijn vele mooie accommodaties waarin je heerlijk kunt genieten van de prachtige natuur.

Reizen met de camper
Reizen met de camper


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen