Klimaat Canada

Zonsopgang op Pyramid Lake, Alberta, Canada
Zonsopgang op Pyramid Lake, Alberta, Canada

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Canada is een prachtig vakantieland met verschillende populaire steden zoals Ottowa, Toronto en Vancouver. Het op één na grootste land van de wereld heeft een enorm variërend landschap. Het ligt relatief ver van de evenaar en er is een beperkt aantal factoren dat invloed heeft op het klimaat, waardoor er niet veel verschillende klimaatgebieden zijn.

Heb je weinig kennis van Canada? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Klimaat

Canada heeft grotendeels een landklimaat. Dit houdt in dat er relatief hete zomers en erg koude winters zijn. Sommige delen in het zuiden van Canada hebben een gematigd landklimaat. Het toendraklimaat komt voor in het noorden en in het noordoosten. Hier zijn erg koude winters, de zomers redelijk koel en er valt weinig neerslag.

In het westen van Canada bevinden zich de Rocky Mountains. Een deel hiervan heeft een hooggebergteklimaat. De temperatuur komt hier nagenoeg niet boven de nul uit en een deel van het gebergte is het hele jaar door bedekt met sneeuw. In de lager gelegen gebieden van de Rocky Mountains komt een koel landklimaat voor.

De westkust van Canada heeft een gematigd zeeklimaat. In dit deel van Canada zijn er zachte winters en warmere zomers en er valt een redelijke hoeveelheid neerslag. In de winter valt er vaak meer regen dan in het zomerseizoen, maar een droog seizoen komt hier niet voor.

Temperaturen

Zomer
Op veel plekken in Canada zijn de zomers vrij warm. De zomers in het westelijke gedeelte zijn redelijk vergelijkbaar met de zomers in Nederland. Overdag is het ongeveer 20 tot 25 graden. 's Nachts loopt de temperatuur terug naar 10 tot 15 graden. In het zuiden van Canada kan het in de zomer wel redelijk warm worden. Het kan hier 22 tot 30 graden worden. Ook de temperaturen in de oostelijke richting van Canada zijn te vergelijken met de temperaturen in Nederland. Dit gebied is tijdens de zomer wel een stuk natter dan in het westen. In het noorden van Canada is het vrijwel altijd koel. De temperatuur op de warmste dagen is vaak zo'n 10 tot 12 graden Celsius. Er zijn ongeveer vijftig dagen per jaar dat er hier geen vorst voorkomt.

Winter
In sommige delen van Canada vinden extreme winters plaats. In het noorden en in het midden van Canada kan de temperatuur dalen tot maar liefst – 40 graden Celsius. In het zuiden van Canada is het vaak minder koud. In het zuidoosten van Canada is het winterweer erg onvoorspelbaar. Overdag kan de temperatuur stijgen tot boven het vriespunt, maar vooral landinwaarts kan het ook overdag flink koud worden. In de winter wordt er veel sneeuw aangevoerd. In sommige periodes vindt er lichte dooi plaats, maar dit is vaak van korte duur.

Moraine Lake, Rocky Mountains, Canada
Moraine Lake, Rocky Mountains, Canada
Vraag gratis een offerte aan

Regen

Canada is een groot land en bestaat uit verschillende gebieden. Hierdoor verschilt de hoeveelheid regen per gebied aanzienlijk. Zo is het in het noorden zeer droog. Er valt zo'n honderd tot tweehonderd millimeter neerslag per jaar. Meestal bestaat deze neerslag uit sneeuw. Ook in het westen van de Rocky Mountains en in het noordoosten is het tamelijk droog. Hier valt ongeveer 250 tot 500 millimeter neerslag per jaar. Langs de oostkust en in het westen van de Coast Mountains valt meer regen, namelijk zevenhonderd tot tweeduizend millimeter per jaar. Het natste deel van Canada is de westkust. Daar valt minstens tweeduizend millimeter per jaar en bestaat voor het grootste deel uit regen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

15 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen