Kunming

Kunming in China
Kunming in China

Kunming ligt in de zuidwestelijk Chinese provincie Yunnan, aan de noordelijke kust van het Dian-meer. Kunming is de hoofdstad en grootste stad van de zuidwestelijke Chinese provincie Yunnan. Economisch gezien is het de 12e stad van China. Dankzij de grotere hoogte en het frisse klimaat is de stad bekend als één van de weinige Chinese miljoenensteden waar de smog 's zomers meevalt.

Heb je weinig kennis van China? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kunming
Plaatsen in de buurt van Kunming (China) :
 • Lijiang (319 km)
 • Chengdu (639 km)
 • Xiían (752 km)
 • Guilin (763 km)
 • Guangzhou (1094 km)
 • Macau (1151 km)
 • Hongkong (1202 km)
 • Tibet (1559 km)
 • Nanjing (1750 km)
 • Datong (1938 km)
 • Ervaringen

  H.p.strik op 21 oktober 2014 plaats: Kunming, reisperiode: juni 2014

  Kunming is een warme stad, geen échte bijzonderheden.Was wat teleurstellend

  • Algemeen 7
  • Cultuur 6
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kunming

  Bamboo Temple (Kunming)

  Bamboo Temple
  Bamboo Temple
  Kaart met locatie Bamboo Temple

  De Bamboo Temple ligt op twaalf kilometer afstand van de stad Kunming. De tempel heeft zijn naam te danken aan de prachtige mysterieuze omgeving in het bamboebos. De tempel is ontstaan door het verhaal van de twee koninklijke broers. Zij waren op jacht in de bossen van Yu'an Mountian totdat ze plotseling een groep monniken tegenkwamen. De monniken verdwenen, maar lieten hun wandelstokken gemaakt van bamboe in de grond steken. Ze zeggen dat er daardoor een bamboebos is ontstaan.

  Shi Lin (Kunming)

  Shi Lin
  Shi Lin
  Kaart met locatie Shi Lin

  Op ongeveer twee uur rijden, 120 km ten zuidoosten van Kunming ligt het indrukwekkende stenen woud (Shi Lin). Dit 'woud' van kalkstenen rotsformaties is een indrukwekkend natuurfenomeen. Sommige rotsen lijken op versteende bomen en andere hebben de meest vreemde vormen aangenomen. Zo lijken sommige stenen op een olifant of een neushoorn die naar de maan kijkt. De pieken van de rotsen zijn tot wel dertig meter hoog.   Yuantong Temple (Kunming)

  Yuantong Temple
  Yuantong Temple
  Kaart met locatie Yuantong Temple

  Aan de voet van de Yuantongheuvel liggen de paviljoenen van de Yuantong Temple. Deze tempel is de bekendste boeddhistische tempel van de stad. Vroeger stond hier een tempel van de achtste eeuw maar deze is verwoest tijdens de verovering van Kunming door de Mongolen in de dertiende eeuw. In 1301-1320 werd de tempel opnieuw opgebouwd. In de loop der jaren is de tempel vaak gerenoveerd en verder uitgebreid. De tempel ligt in de omgeving van een beschermd natuurgebied.  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van China bekijken.

  Vervoer

  De luchthaven Kunming Wujiaba Guoji Jichang ligt bij de zuidoostrand van de stad. Er is een treinstation en er rijden langeafstandsbussen naar bestemmingen in heel Yunnan.

  Geschiedenis

  In de 4e eeuw v.Chr. stond de regio bekend als het koninkrijk van Dian. De stad zelf werd gesticht in 765 als Tuodong. In 1276 werd de stad door de Mongoolse heersers van de Yuan-dynastie omgedoopt tot Kunming. In de 14e eeuw werd de nog bestaande stadsmuur aangelegd. Tussen 1858 en 1868 werd de stad meerdere keren aangevallen en belegerd door de islamitische rebellenleider Du Wenxiu. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Kunming de basis van de Flying Tigers, een Amerikaanse vrijwilligerseenheid van jagerpiloten die China tegen hielpen verdedigen Japan.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kunming