Beste reistijd Cuba: vliegtijd & beste maand

Laatste update: 4 september 2017 ( Geschreven op 14 februari 2017 door Renee )

Sancti Spiritus, Cuba
Sancti Spiritus, Cuba

Dankzij de ligging in Caribisch gebied heeft Cuba een typisch subtropisch klimaat. En dat is voor ons heel fijn, want dat betekent dat het er het hele jaar door warm is. Iets waar je wel rekening mee moet houden als je naar Cuba reist is dat er periodes met veel regen zijn. Je kan daarom het beste tijdens het droge seizoen naar Cuba reizen. 

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

We zijn nu geopend (tot 17.00). Heb je een vraag? Bel ons meteen op 0486-412199

Heel veel informatie over Cuba vind je op onze website. We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Cuba. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Cuba, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Klimaat van Cuba

Cuba heeft dus een subtropisch klimaat. Dit houdt in dat er lange, warme en droge periodes zijn die afgewisseld worden door periodes waarin veel regen valt. In het zuidoosten van Cuba is er daarnaast een droog steppeklimaat. Hier is er minder sprake van regenperiodes, maar het is er ook iets minder warm.

Playa Larga, Cuba
Playa Larga, Cuba

Regen en orkanen

Ongeveer 80% van de regen valt tussen mei en oktober. De regenbuien duren vaak niet zo lang, maar ze zijn wel veel heftiger dan een Nederlandse plensbui. Met name mei, juni, september en oktober zijn het natst. Het orkaanseizoen duurt van juni tot en met het einde van november. Dit wil niet zeggen dat er dan vaak orkanen zijn, maar in deze periode moet je er wel rekening mee houden dat er een mogelijkheid is dat je je vakantie vroegtijdig moet laten aflopen in verband met een zware tropische storm of orkaan. Het zuidoosten wordt het vaakst getroffen, maar dit biedt uiteraard geen garantie. 

Tropische storm, Cuba
Tropische storm, Cuba

Temperaturen

Ondanks dat er ook natte periodes zijn blijven de temperaturen op Cuba vrijwel het hele jaar door hoog. In de koele maanden, van december tot en met februari, ligt de temperatuur tussen de 23°C en 27°C en tijdens de warmere maanden kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40°C. 's Nachts koelt het niet veel af en dankzij de constante wind voelt het wel altijd koeler aan. De watertemperatuur blijft redelijk constant tussen de 25°C en 27°C. Hierdoor kunnen er mooie koralen groeien langs de kust. 

Kleurrijk koraal, Cuba
Kleurrijk koraal, Cuba

Beste reistijd

Hoewel de temperaturen gedurende het hele jaar hoog zijn, zijn niet alle maanden even fijn om naar Cuba te reizen. Om het risico op noodweer te voorkomen raden wij aan om vanaf november tot en met april naar Cuba te gaan. De temperaturen liggen iets lager dan tijdens de zomer, maar blijven wel nog steeds hoger dan 23°C. Met name 's nachts is dit in verband met de nachtrust ook wel zo fijn, aangezien het dan niet afkoelt. De vliegtickets zijn gedurende december en januari echter wel een stuk duurder. De prijzen van de accommodaties verschillen niet tussen de zomer of de winter. Als je erg van warm weer houdt kan je in juli of augustus gaan. Dan is het wel verstandig om officiële informatiediensten, zoals The National Hurricane Centre, in de gaten te houden.

Heb je interesse in een reis naar Cuba? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen.

We zijn nu geopend (tot 17.00). Heb je een vraag? Bel ons meteen op 0486-412199

Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Cuba, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.
Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen