Top 5 excursies Cuba

Excursies in Cuba
Excursies in Cuba

Bij een vakantie in Cuba denken veel mensen gelijk aan een aantal dingen: sigaren, rum, Che Guevara, oude auto’s en de salsa. Gelukkig zijn deze vooroordelen maar al te waar. Het land is prachtig en je waant je ook snel terug in de tijd dat er nog geen mobiele telefoon of sociale media was. Het is een van de redenen waarom zoveel mensen Cuba bezoeken. Als je eenmaal in het land bent is het aan te raden om de cultuur en natuur te ontdekken door het maken van een mooie excursie. Wij hebben de top 5 excursies voor je op een rij gezet.

Sandra '', Sandra - reisexpert Cuba gratis reisvoorstel >>

1. Cubaanse sigaren in de Viñales vallei

Op enkele uren rijden van Havana ligt de Viñales vallei. Dit is een uniek landschap dat bezaaid is met gigantische “mongotes” (karstformaties) rond een prachtige vallei met volle, rode aarde en majestueuze palmbomen. Het is een van de meest vruchtbare grond die er te vinden is op Cuba. De beste tabak ter wereld wordt hier geteeld, geoogst, gedroogd en verwerkt. Sinds 1999 is het gebied uitgeroepen tot werelderfgoed van UNESCO. Tijdens de excursie leer je alles over de jarenlange teelt en verwerking van de tabak. De excursie wordt op dinsdag en donderdag aangeboden vanuit Havana, Vedado en Miramar en duurt 11 tot 12 uur.

2. Vintage Car privé tour

Het mag niet van je lijstje ontbreken als je op Cuba bent: het rijden in een echte Amerikaanse oldtimer. Jarenlang mochten de Cubanen alleen auto's kopen en verkopen die voor de revolutie van 1959 waren gebouwd. Dit heeft het beeld van toeristen wel gemaakt tot hoe het nu is. Denk je aan Cuba dan denk je aan de grote, zware Amerikaanse auto's uit de tijd van Grease. Naar verluidt zijn er zo'n 50.000 oldtimers op Cuba. In elke grote stad zijn er operators die een privé tour in zo'n prachtige auto aanbieden. Een echte must-do op Cuba.

Oldtimers
Oldtimers
Vraag gratis een offerte aan

3. Buena Vista Social Club

De Buena Vista Social Club was een populaire ontmoetingsplek voor muzikanten in de jaren '40. Er werden veel muzikale activiteiten en jamsessies gehouden. In 1998 werd de Buena Vista Social Club een wereldwijde sensatie na een optreden in Amsterdam en New York City. Sterren al Compay Segundo, Ruben Gonzalez en Ibrahim Ferrer gingen niet met pensioen, ze bleven onvermoeibaar optreden totdat het doek voor hen voor de laatste keer viel. Nu kun je op woensdag en vrijdag nog altijd genieten van de legendarische muziek in de Plaza America's concerthal in Varadero.

4. Het koloniale Havana

De hoofdstad van Cuba, Havana, is een bruisende stad rijk aan architectonische oude gebouwen en monumenten. De excursie voert je naar het presidentieel paleis, het Plein van de Revolutie, Parque Central, de Universiteit en het Capitool. De lunch die is inbegrepen zal plaatsvinden in een typisch Cubaans restaurant waarna je nog vrije tijd hebt om langs de kunstmarkt te lopen. De tour wordt aangeboden in zowel Havana zelf als vanuit Varadero. Bij de laatste is vervoer inbegrepen en zal met reistijd ongeveer 12 uur duren.

Het oude Havana
Het oude Havana

5. Jeepsafari

Voor iedereen die van actie houdt is en de jeepsafari een leuke activiteit. Het 150 kilometer lange off-road avontuur brengt je langs rivieren, steengroeven en valleien. Tijden de tour stop je bij de Playa Coral en Saturnus Cave om het stof en zand van je af te spoelen tijdens het snorkelen. Via landelijke dorpjes en groene valleien verken je de Cubaanse natuur en cultuur. De excursie wordt aangeboden vanuit Varadero en duurt een hele dag.

Vallei
Vallei

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,7

Gerelateerde artikelen