Mooiste plekken Cuba

het strand bij Varadero
het strand bij Varadero

Cuba is een land dat steeds populairder wordt onder toeristen. Dat is niet voor niets, het land heeft namelijk prachtige stranden, steden, natuur en meer. Denk maar aan het schitterende witte zandstrand in Varadero en het stadje Sancti Spiritus, dat allemaal vrolijk gekleurde gebouwen en huizen heeft. Lees snel verder om te zien welke plekken nog meer behoren tot de mooiste plekken in Cuba.

Heb je weinig kennis van Cuba? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Camaguey

Camaguey heeft veel smalle straatjes, sfeervolle pleintjes en staat bekend om zijn regentonnen en de hoeveelheid kerken. Deze regentonnen dienden om het regenwater op te vangen zodat het later gebruikt kon worden, als er drogere tijden waren. Je ziet ze daarom overal in de stad, zowel als monument en als echte regenton. Verder wordt Camaguey ook wel een doolhofstad genoemd, omdat je er kunt verdwalen in de vele smalle straatjes, die vroeger dienden om de piraten te laten verdwalen. De mooiste plekken in de stad liggen verstopt tussen de gewone huizen in de woonwijken. Hier vind je patio’s en binnenpleinen. Zo is er het plein Plaza los Trabajadores, hier staat de schitterende kerk Iglesia de la Merced. Deze kerk is gebouwd in de barokke stijl. Daarnaast is ook Plaza del Carmen een prachtig plein. Geniet op dit plein van het uitzicht op gebouwen in allerlei vrolijke kleuren. Ook kun je vele bronzen beelden zien gemaakt door de Cubaanse kunstenares Martha Petrona Jiménez. Tip: bij Camaguey ligt het fantastische strand van La Boca, St. Lucia 

Playa Larga

Het strand Playa Larga is een adembenemend mooi strand met begroeiing die doorgaat tot aan de zee. Het strand is gelegen in het zuidoosten van Cuba aan de baai Bahia de Choinos. De zee is turquoise en er zijn veel palmbomen op het strand. Ook is er een schitterend koraalrif wat echt een must see is voor de duikers. Daarnaast is het strand omgeven door een indrukwekkend mangrove- en moerasgebied.

Palmbomen op het strand van Playa Larga met een turquoise blauwe zee
Palmbomen op het strand van Playa Larga met een turquoise blauwe zee

Cienfuegos

Cienfuegos is een havenstad met een schitterend plein genaamd ‘Parque José Marti’. Hier staan de mooiste gebouwen met Franse invloeden, zo zijn er glas-in-loodramen en bogen. Daarnaast voel je je even koninklijk als je een bezoek brengt aan het Palacio de Valle, het paleis in Cienfuegos dat gebouwd is in Moorse en Venetiaanse stijl. Geen wonder dus dat de stad Cienfuegos op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Valle de Viñales

Valle de Viñales is een indrukwekkende mooie vallei in Cuba. Het landschap bestaat uit ‘mogotes’, dit zijn steile kalksteenformaties met ieder een eigen inheemse fauna en flora. Voorbeelden van planten die er groeien zijn palmbonen, varens en dennen. Ook groeit in Valle de Viñales de zeldzame Palma corcho. Van deze palmboom zijn er nog maar 600 die alleen in Cuba groeien. 

Een schitterend uitzicht over de vallei Valle de Viñales
Een schitterend uitzicht over de vallei Valle de Viñales


Naast de schitterende natuur zijn er in Valle de Viñales ook authentieke dorpjes en stadjes, zoals het stadje Viñales. Als je hier door de straten loopt zie je allemaal vrolijke gekleurde huisjes.
Het stadje Viñales met zijn vrolijke gekleurde huisjes
Het stadje Viñales met zijn vrolijke gekleurde huisjes

Playa Ancon

Playa Ancon is een prachtig breed en wit zandstrand met een blauwgroene zee. Het strand is daarnaast omgeven door (palm)bomen en struiken, waardoor het afgesloten wordt van de rest van het eiland. Zo lijkt het net alsof je op je handdoekje in het zand zit op een privéstrand. Neem daarnaast een duik in de zee en ontdek het prachtige koraal. 

Playa Ancon heeft een mooie zee die blauw groen van kleur is
Playa Ancon heeft een mooie zee die blauw groen van kleur is

Havana

Havana is een grote metropool die veel schitterende oude gebouwen heeft, onder andere in de oude wijk 'Habana Vieja'. Er zijn in zowel Havana zelf als in Habana Vieja verschillende mooie bouwstijlen die afstammen uit de koloniale tijd. Bewonder de neoklassieke, barokke en renaissance monumenten, zoals het bekende gebouw El Capitolio. Bekijk daarnaast ook zeker de huizen met mooie binnenplaatsen, arcades, balkonnetjes en gietijzeren poortjes.

Het indrukwekkend mooie gebouw El Capitolio in Havana
Het indrukwekkend mooie gebouw El Capitolio in Havana

Strand van Varadero

De stad Varadero heeft een prachtig wit zandstrand met een heldere blauwe zee en kokospalmen op het schiereiland Hicacos. Het doet je denken aan een van de mooie stranden uit de films van Pirates of the Caribbean. Ook is het 20 kilometer lange strand omgeven door prachtige natuur, zoals mangroves, zeekraal, bougainville en flamboyanten.

Kokospalmen op het strand van Varadero
Kokospalmen op het strand van Varadero

Sancti Spiritus

In de koloniale stad Sancti Spiritus lijkt het net of je in een kleurrijk sprookje terecht bent gekomen. Alle huizen en gebouwen hebben een vrolijke pastelkleur. Ook zijn enkele huizen en gebouwen voorzien van een mooi smeedijzeren balkonnetje. Veel van deze vrolijke huizen en gebouwen zijn pas later gebouwd, er is in 1586 namelijk een brand geweest die aangestoken was door Britse piraten. Als je in Sancti Spiritus bent, steek dan de Yayabo-rivier over op de Yayabo-brug, dit is een oude brug gebouwd in een boog structuur. De Yayobo-brug verbindt het oude gedeelte van de stad met het nieuwe gedeelte.

Vrolijk gekleurde huizen in de stad Sancti Spiritus
Vrolijk gekleurde huizen in de stad Sancti Spiritus

Trinidad

De stad Trinidad is in de 16e eeuw een kolonie van Spanje geweest. Dat kun je zien aan de prachtige pastelgekleurde huizen. Wandel verder in alle rust over het mooie plein ‘Plaza Mayor’. Aan dit plein zijn indrukwekkende 18e- en 19e-eeuwse huizen gevestigd of bewonder het schitterende neoklassieke paleis ‘Palacio Cantero’. Dit paleis is vernoemd naar de voormalige eigenaar, Don Borell y Padrón Cantero, een lokale baron die suiker verbouwde. Als je een bezoekje brengt aan dit paleis, is het zeker een aanrader om de toren te beklimmen. Vanuit daar heb je namelijk een schitterend uitzicht over Trinidad.

Authentieke huizen in de koloniale stad Trinidad
Authentieke huizen in de koloniale stad TrinidadOfferteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,3

Gerelateerde artikelen