Reizen in... Cuba

Havana
Havana

Cuba is over het algemeen een zeer veilig land, dankzij de strenge sociale- en politiecontrole. Het is echter van belang om je bewust te zijn van de omgeving en op te letten voor zakkenrollers en gelegenheidsdieven. Dit geldt ten alle tijde, maar met name in het openbaar vervoer en toeristische plekken. Het is aan te raden voor reizigers om na het vallen van de avond een taxi te nemen. Ga in ieder geval niet 's avonds alleen over straat.

Om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen in Cuba kun je contact opnemen met de Cubaanse Ambassade in Den Haag of via het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Sandra '', Sandra - reisexpert Cuba gratis reisvoorstel >>

Een aantal tips:

– Laat zoveel mogelijk waardevolle bezittingen thuis. Loop er in geen geval mee te koop in Cuba. Vergeet niet dat Cuba een vrij arm land is.
– Maak kopieën van je belangrijke documenten zoals visa, paspoort en tickets. Mail deze naar jezelf zodat je ze makkelijk kunt printen indien nodig.
– Ga niet alleen de straat op, met name 's avonds niet en dwaal niet af van de grotere wegen en blijf zoveel mogelijk in het centrum.
– Neem voor de zekerheid een taxi.

Gezondheid

Een goede gezondheidsverzekering is verplicht voor reizigers naar Cuba. Mocht dit niet het geval zijn, dan word je alsnog bij aankomst verplicht een Cubaanse verzekering af te sluiten. Er zijn geen verplichte vaccinaties voor een bezoek aan Cuba, maar het is aan te raden voor vertrek de GGD of je huisarts te raadplegen voor te nemen voorzorgsmaatregelen. De kwaliteit van de gezondheidszorg in Cuba is matig, vaak zijn medicijnen ook niet verkrijgbaar. Indien nodig, neem dan je eigen medicijnen mee, controleer of deze wel of niet ingevoerd mogen worden in Cuba, neem een kopie van de voorschrijving mee en een (Engelstalige) doktersverklaring. Vraag gratis een offerte aan

Een aantal tips om zo gezond mogelijk te blijven tijdens je verblijf:

– Drink voor de zekerheid water uit gesealde flessen zodat je zeker weet dat deze gesloten zijn gebleven.
– Indien je toch water uit de kraan drinkt, kook of desinfecteer het eerst.
– Melk is in Cuba vaak niet gepasteuriseerd, evenals overige zuivelproducten. Hier kun je ziek van worden, dus vermijd deze zoveel mogelijk tenzij je zeker weet dat het wel gepasteuriseerd is.
– Cubaans eten is over het algemeen goed bereid en veilig om te eten. Let wel op met groenten die gewassen zijn in water uit de kraan.

Belangrijke telefoonnummers

Informatie: 113
Politie: 116

Op reis in Cuba

De Cubaanse bevolking behoort tot de vriendelijkste ter wereld. Dit samen met de goede kennis van de Engelse taal maken Cuba tot een prima reisbestemming! Toch is het van belang behoedzaam te blijven aangezien zakkenrollers en pinpasfraudeurs actief kunnen zijn. Wees met name in het openbaar vervoer, op toeristische spots en 's avonds extra voorzichtig, maar wees niet té paranoïde.

Gewoonten

Het is in Cuba gebruikelijk om mannen met “señor” aan te spreken en vrouwen met “señora”. Hoewel Cubanen vaak wel openstaan voor politieke discussies is het aan te raden de overheid niet te bekritiseren en met respect over revolutionairen als Che Guevara en Fidel Castro.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen