Het klimaat op Cuba

Zonnig weer op Cuba
Zonnig weer op Cuba

Cuba is een land dat in het Caribisch gebied ligt. Het heeft dan ook een typisch subtropisch klimaat. Dit wil zeggen dat het het hele jaar warm is en met een gemiddelde temperatuur van 28 graden zeer aangenaam is. Door dit subtropische klimaat zijn er wel vochtige periodes mogelijk, net als het orkaanseizoen dat ieder jaar weer begint in juli en loopt tot en met november.

Sandra '', Sandra - reisexpert Cuba gratis reisvoorstel >>

Het klimaat

Er heerst een subtropisch klimaat in Cuba, wat helemaal in het zuidoosten ook wel wordt afgewisseld met een warm steppeklimaat. Er valt hier minder regen in vergelijking met andere gebieden in Cuba. De temperaturen liggen overdag eigenlijk het hele jaar tussen de 25 en de 34 graden. Dit is ook de reden dat Cuba een populaire bestemming is onder veel zonliefhebbers. Ook in de nacht wordt het niet heel koud. Bij een subtropisch klimaat hoort echter wel een regenseizoen of een orkaanseizoen.

Temperaturen

De temperatuur op Cuba is het hele jaar door aangenaam. Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden en een gemiddelde watertemperatuur tussen de 25 en de 29 graden Celsius is het land een perfecte zonbestemming. De meest koele maanden lopen van december tot en met februari. In die maanden is het gemiddeld 23 tot 27 graden in Cuba. De meest warme maanden zijn juli en augustus, waarbij het wel 40 graden kan worden. De gemiddelde temperatuur in die maanden ligt echter rond de 30 graden Celsius.

Een onrustige zee in Cuba
Een onrustige zee in Cuba
Vraag gratis een offerte aan

Seizoenen

Er zijn eigenlijk twee seizoenen in Cuba. Je hebt het redelijk droge seizoen en ook het orkaanseizoen. Dit loopt van juli tot en met half november. September en oktober zijn de maanden waarin de meeste kans is op orkanen. Dit komt doordat Cuba op een vrij centrale plek ligt en op de aanvoerroute van tropische depressies ligt die uit de Atlantische Oceaan komen. Toch blijven de maanden juli en augustus zeer populaire maanden voor toeristen. Wel moet je dan gewaarschuwd zijn dat de kans er is dat er een orkaan over het land raast. Ook wordt natuurgeweld niet gedekt door de verzekering, wat zeker iets is om rekening mee te houden. Ondanks dat blijft de kans op een orkaan vrij klein. Plan je een vakantie naar Cuba in de zomermaanden? Dan is het aan te raden om officiële informatiediensten als die van The National Hurricane Centre in de gaten te houden. Tijdens dit seizoen valt er ook de meeste regen op het eiland, maar zelfs dan kan je nog genieten van genoeg zon. Gemiddeld schijnt dan 6 tot 9 uur de zon. Als er een bui valt, zijn die vrij sterk, maar verdwijnen de wolken met regen ook weer snel.

Een orkaan boven Cuba
Een orkaan boven Cuba

Beste reistijd

De beste reistijd voor Cuba is voor iedereen anders. Wij raden aan om vanaf november tot en met april naar Cuba af te reizen. Op deze manier ontloop je de drukste maanden in het land, namelijk juli en augustus, en is het toch lekker weer in het land. Het is weer ietsje drukker in december. Ook ben je in deze maanden vrij zeker dat je geen orkanen zal hebben tijdens je vakantie. Het is op deze manier dus ook een perfecte winterzonbestemming. De maanden juli en augustus zijn de beste maanden als je van erg warm weer houdt.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,7

Gerelateerde artikelen