Verschillende (hoofd)steden van Cuba

De officiële hoofdstad Havana
De officiële hoofdstad Havana

De bruisende hoofdstad van Cuba, Havana, kent iedereen. Uiteraard is deze stad een bezoek waard maar er zijn nog meer mooie steden op het eiland. Wat dacht je van Santiago de Cuba, deze stad wordt niet voor niets de muzikale hoofdstad genoemd. En de koloniale stad Trinidad kan misschien wel de culturele hoofdstad genoemd worden met al zijn historische huizen, gebouwen en paleizen. Holguín heeft de meeste parken en krijgt van ons de benaming 'groene hoofdstad'.

Heb je weinig kennis van Cuba? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Officiële hoofdstad

'La Havana' zoals de Cubanen hun hoofdstad zelf noemen is een van de mooiste hoofdsteden ter wereld. De combinatie van zee, strand, cultuur en historie maken het een bijzondere stad. Eigenlijk is de stad een groot openlucht museum. De prachtige neo-klassieke herenhuizen herinneren aan de Spaanse overheersing en de Amerikaanse oldtimers herinneren aan de tijd dat het land een Amerikaanse kolonie was. Lopend door oud Havana (Havana Vieja) proef je de authentieke Cubaanse sfeer.

Muzikale hoofdstad

In het zuidoosten van Cuba ligt de tweede stad van het land, Santiago de Cuba. Als hier een stadswandeling maakt zul je vele muziekuitvoeringen tegenkomen. Soms kun je, al dan niet tegen een kleine betaling, een kijkje nemen. Maar overal waar je loopt hoor je son en salsa muziek uit de huizen komen en `s avonds kun je je tot in de kleine uurtjes vermaken in een van de vele nachtclubs. Het hele jaar door worden er verschillende festivals gehouden en het carnaval is ook een groot feest. Naast muziek is Santiago de Cuba ook bekend om zijn rijke historie en prachtige natuur.

Culturele hoofdstad

Niet voor niets staat Trinidad al sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Rondom het centrale plein, Main Square, staan fraaie gebouwen van meer dan 100 jaar oud. In de meeste gebouwen herbergt tegenwoordig een museum. In de stad staan ook nog vele koloniale huizen, gebouwen en paleizen. In de omgeving van Trinidad ligt San Luis Valley, hier vind je de grote suikerplantages waar vroeger de Afrikaanse slaven werkten.

Culturele hoofdstad Trinidad
Culturele hoofdstad Trinidad

Groene hoofdstad

In 1492 zette Columbus voet aan wal in de regio en riep dat dit het mooiste land was wat ooit door mensenogen werd aanschouwd. In Holguín vind je een rijke cultuur en authentieke tradities maar ook een overweldigende natuur. In het centrum zijn verschillende stadsparken die Holguín de bijnaam 'stad van de parken' geven. In de 100-jaar oude bossen van 'Chorro de Maíta' kun je een interessante archeologische wandeling maken.

Er is nog meer

Naast de diversiteit aan steden in Cuba kun je er ook terecht voor een actieve of juist luier vakantie. De prachtige stranden en blauwe zee zijn ideaal om de hele dag in en op te vertoeven. Lekker luieren op een strandbedje met een mojito-cocktail of staand op de waterski's de golven beheersen. Alles is mogelijk in dit veelzijdige Caribische land.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen