Reisadvies: is Cuba een veilig vakantieland?

Cubaanse vrouw met een sigaar
Cubaanse vrouw met een sigaar

Cuba is een veelzijdig land. Groene berggebieden met tropische vegetatie worden afgewisseld door laagvlakten met uitgestrekte suikerrietvelden, tabaksplantages en citrusplantages. Maar het land staat natuurlijk vooral bekend om haar sigaren, rum, salsa, de sfeer van de jaren vijftig en een bijzonder vriendelijke bevolking. Het is fijn om te weten of je veilig kunt reizen op Cuba. Alle informatie over de veiligheid in het land lees je in dit artikel.

Heb je weinig kennis van Cuba? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Het huidige reisadvies luidt: alleen noodzakelijke reizen. De overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. 

Reisadvies Cuba

Onveilige gebieden

Tasjesroof is een groot probleem. Gelukkig controleert de politie veel en letten ook de Cubanen goed op elkaar. Wees zelf vooral alert op plaatsen waar veel toeristen komen, vermijd donkere stegen en houd waardevolle spullen uit het zicht.

Reis je met de auto of het openbaar vervoer? Houd er dan rekening mee dat zogenaamde 'zelfstandige chauffeurs' diensten aanbieden zoals autohuur met chauffeur. Ga hier vooral niet op in. Ook is het niet verstandig om lifters mee te nemen of met de trein te reizen. Neem ook altijd een taxi wanneer je na zonsondergang over straat moet.

Veiligheid Havana

Wil je in de wijk Centro Habana na zonsondergang reizen? Neem dan een taxi.

Houd hier ook rekening mee

Natuurgeweld
Van juni tot en met oktober kunnen er tropische stormen en orkanen voorkomen. Volg hiervoor de berichten in de media.

Pinnen
Op Cuba kun je (bijna) niet pinnen. In de grote staatshotels kun je wel met creditcard (mastercard en visa) geld opnemen. Helaas valt het online banksysteem vaak uit en daarom wordt pinnen met je creditcard niet geadviseerd. Neem dus voldoende contant geld mee voor je gehele verblijf.

Medicijnen
Medicijnen zijn erg moeilijk verkrijgbaar op Cuba. Het is verstandig om zelf voldoende geneesmiddelen mee te nemen. Neem je een grote hoeveelheid medicijnen mee? Vergeet dan niet om dit aan te geven bij de douane.

Overnachten
Wanneer je overnacht in een Bed & Breakfast, ga dan eerst na of het een legale Bed & Breakfast is.

Oplichting
Sommige Cubanen benaderen buitenlanders om hen geld afhandig te maken. Dit doen zij door middel van een verhaal die op je gevoelens inspeelt. Ook zijn er mensen die contacten proberen te leggen om op deze manier naar het buitenland te kunnen vertrekken. Ga hier niet op in.

Meer informatie over het reisadvies van Cuba vind je op deze website.

Heeft u interesse in een reis naar Cuba? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

11 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,1

Gerelateerde artikelen