De stranden van Cuba

Santa Lucia Beach, Cuba
Santa Lucia Beach, Cuba

Cuba behoort tot het Caribisch gebied. Dit betekent dat Cuba ook over een aantal fantastische stranden beschikt. De temperaturen van het water bij deze stranden liggen rond de 25°C tot 28°C. En Cuba beschikt over 330 dagen per jaar aan zonneschijn. Omdat Cuba een eiland is heeft het over de hele omtrek van het eiland prachtige witte natuur stranden. In totaal beschikt Cuba over ongeveer 300 stranden. Reisgraag.nl heeft zich verdiept in deze stranden. Daarom worden er vijf prachtige stranden uitgelicht die het waard zijn om te bezoeken.

Heb je weinig kennis van Cuba? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Santa Lucia Beach

Santa Lucia Beach staat bekend als een van de meest romantische stranden van Cuba. De stranden van Santa Lucia Beach zijn witgoud en hier is het langste koraalrif van het westelijke halfrond gelegen. Door dit grote koraalrif is Santa Lucia Beach hét mekka voor de duikers. Er zijn meer dan 35 plaatsen aanwezig waar gedoken kan worden. Net als bij bijna alle stranden in Cuba zijn er bij Santa Lucia Beach ook grote resorts waar je als toerist all-inclusive kan verblijven.

Esmeralda Beach

Esmeralda Beach staat ook bekend als Playa Esmeralda. Er wordt gezegd dat deze stranden tot de mooiste van Cuba behoren. Esmeralda Beach ligt in het noordoosten van Cuba. Het strand heeft een lengte van ongeveer 900 meter, en beschikt over prachtig fijn wit zand en een azuurblauwe zee. Ook staat Playa Esmeralda bekend om de vele prachtige koraalriffen die er gelegen zijn. Dit maakt Playa Esmeralda een perfecte locatie om te duiken. Naast duiken kun je bij Esmeralda Beach ook prima windsurfen of een tochtje maken met een catamaran. Het aquarium is ook een leuke attractie om te bezoeken, hier heb je de mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen!

Cayo Coco Beach

Cayo Coco Beach is een prachtig lang stuk strand van 22 kilometer en grenst aan een tropisch bos. Het strand is gelegen in het noorden van Cuba en is één van de mooiste plekken van het land. Het strand bevat prachtig wit zand en de zee is diepblauw. Ook hier zijn er veel gelegenheden om te duiken. Bijzonder aan Cayo Coco Beach is dat er meer dan 30.000 roze flamingo's in het wild leven.

Varadero Beach

Varadero Beach is een begrip in Cuba. Voor toeristen is het de place-to-be. Varadero Beach beschikt over ongeveer 20 kilometer aan fijne witte zandstranden met een heldere zee. De gemiddelde temperatuur in dit gebied ligt rond de 25°C, wat het erg aangenaam maakt voor toeristen om deze plek te bezoeken. Varadero Beach wordt ook wel eens vergeleken met Miami Beach. Dit omdat nergens in Cuba zoveel restaurants, nachtclubs en luxe hotels zijn als in Varadero. Daarnaast is de natuur ook prachtig. In het gebied zijn onder andere grotten, kliffen en verschillende lagunes te bewonderen. Varadero Beach is goed te bereiken voor toeristen. Er rijdt vier keer dag een bus vanuit Havana en als je met meer dan twee personen bent is de taxi ook een goed alternatief. Natuurlijk kun je als toerist ook een auto huren en er op eigen gelegenheid naar toe gaan.

Rancho Luna Beach

Rancho Luna Beach is gelegen in het zuiden van Cuba. Het strand ligt dicht bij het plaatsje Cienfuegos in een baai. De baai waar Rancho Luna Beach ligt is erg belangrijk voor Cuba, en wordt ook wel 'het Huis van de Garnalen' genoemd. Rancho Luna Beach is een pittoresk strand en vooral populair bij liefhebbers van watersport en bij eco-toeristen.Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Gerelateerde artikelen