Duiken in Cuba

De onderwaterwereld van Cuba
De onderwaterwereld van Cuba

Cuba heeft een enorm lange kustlijn met heel helder water en een prachtige onderwaterwereld. Daardoor is Cuba de perfecte plek voor duikliefhebbers. Er zijn scheepswrakken, grotten, riffen en veel verschillende soorten vis te vinden. Vanuit de populaire badplaatsen worden excursies georganiseerd en kan je als beginner ook les nemen. Rustige strandjes zijn er ook nog genoeg te vinden, zodat er voor iedereen wel een geschikte duikbestemming bij zit.

Sandra '', Sandra - reisexpert Cuba gratis reisvoorstel >>

Duiken

Ondanks dat er niet zo veel duikcentra zijn te vinden in Cuba als in andere duiklanden, zijn de centra die aanwezig zijn wel van goede kwaliteit. Ook zijn ze mooi verdeeld over het eiland, waardoor je iedere keer weer voor een andere locatie kan kiezen. De noordkust en de zuidkust zijn beide goed om te duiken. De meeste grote resorts liggen aan de noordkust en de grootste voorzieningen ook. Ga je niet alleen voor het duiken naar Cuba dan is dit de handigste plek om te verblijven. Cayo Coco is ook een prima duikplek, het is een rustig en afgelegen eiland en dus ook geschikt voor mensen die nog meer willen doen dan alleen duiken.

Kijk dit filmpje over de "jardines de la Reina" ofwel de tuin van de koniningin bij Cuba met prachtige riffen. 

Varadero

Daarnaast is Varadero waar veruit de meeste hotels en resorts liggen de place to be om te duiken! Het is een van de bekendste en grootste badplaatsen van Cuba. Het witte strand, de heldere zee en een aflopend zandstrand maken deze plek de meest ideale strandvakantie van het eiland. Bovendien kan je eenvoudig een dagje naar Havana om daar cultuur te snuiven. Varadero bestaat uit een 20 kilometer lang zandstrand. Snorkelen kan uitstekend bij Playa Coral, vlak voor de kust met wel 40 soort koraal en tropische vissen. Bij de vele hotels kan je diverse duikscholen vinden waarbij je een mooie duiktrip kunt afspreken naar een van de maar liefst 28 duikspots van Varadero. 

Het zuiden is zeer geschikt voor een echte duikvakantie, omdat hier het water rustig en helderder is. Ook zijn er talloze mooie duikplekken te vinden als Jardines de la Reina, Maria La Gorda en Punta Frances. Er zijn hier ook nationale parken aanwezig waardoor en niet gevist mag worden en de kwaliteit voor duikers zeer goed is. Vraag gratis een offerte aan

Beste tijd om te duiken

Het hele jaar is geschikt voor een duikvakantie in Cuba. Al is het misschien handiger om het orkaanseizoen te vermijden. Augustus, september en oktober zijn maanden waarop de meeste kans is op orkanen, je kan daarom deze maanden beter niet naar Cuba gaan voor een duikvakantie. Duiken is dan namelijk niet tot nauwelijks mogelijk.

Duikplekken

duiken Cuba
duiken Cuba

Isla de Juventud
Het eiland van de jeugd is een fantastische duikspot. Hier kom je de mooiste scheepswrakken en een wonderlijke flora en fauna. Ook zijn er grotten waar je als ervaren duiker een kijkje kan nemen.

Santa Lucia
Het rif van Santa Lucia ligt dicht bij de kust en is daarom ook heel erg leuk voor snorkelaars. Ook is het water er zeer aangenaam warm. Ga je verder de zee in dan bestaat er zelfs de kans dan je een bull shark tegenkomt. Er zijn ook weer scheepswrakken, grotten, prachtige koraaltuinen en leuke doorgangen door het koraal.

Ciudad de Habana
Grotduiken iets voor jou? Dan zit je bij Ciudad de Habana goed. Doordat er voor de kust van Havana steile kliffen zijn zie je dit ook terug in het water. Het water is er warm en er is veel vis en koraal te zien. Wel dien je een ervaren duiker te zijn omdat sommige grotten pas op 30 meter diepte beginnen. La Cueva de Corales Negros bijvoorbeeld. Een grot van 30 meter lang en bedekt met prachtig zwart koraal, waar het zijn naam ook aan heeft te danken.

Bahía de Banes
Bahía de Banes heeft ook veel grotten en enorm veel zeebaren, waar het ook om bekend staat bij de duikers. Als je dit imposante beest wilt zien dien je dus hier heen te gaan.

Playa Larga
Playa Larga ligt in de buurt van Varkensbaai. Bijna alles is hier op het ecotoerisme ingericht. De natuur onder water, maar ook er boven, wordt zeer goed beschermd. Dat is hier goed terug te zien. Er zijn veel vissoorten en koraal in allerlei kleuren. Ook kom je er veel vogels tegen. Bezoek als ervaren duiker ook de onderwaterkloof, zeer indrukwekkend!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen