De verschillende wijken van Havana

De wijk Havana Vieja
De wijk Havana Vieja

Havana is de hoofdstad van Cuba. Deze mooie stad is op te delen in drie wijken, welke ieder zeker een bezoek waard zijn. De drie wijken zijn Havana Vieja, Centro Havana en Vadado. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerkende karakteristieken. Hier lees je meer over de verschillende wijken van Havana.

Heb je weinig kennis van Cuba? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Havana Vieja

Havana Vieja is de oudste wijk van Havana en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De geschiedenis van de wijk gaat zo'n vijfhonderd jaar terug naar de 16e eeuw. De wijk is prima te voet te ontdekken. Wanneer je door deze wijk loopt, heb je het idee alsof de tijd er stil is blijven staan. Niet gek is het daarom dat het vol staat met allerlei historische bezienswaardigheden, zoals het Castillo del Morro en Catedral de San Cristóbal. De wijk ademt de rijke geschiedenis van de stad, hier kun je niet omheen. Dit oude centrum van de stad heeft een interessante mix van neoklassieke en barokke monumenten, wat ondanks de mix een mooi homogeen geheel vormt. Wandel door deze mooie wijk, bestaande uit allerlei privéhuizen met balkons, arcades en smeedijzeren poorten. Deze idyllische huizen hebben vaak een binnenplaats. In Havana Vieja kun je ook prima terecht om eens lekker te winkelen, want er zijn tal van leuke winkels te vinden.

El Capitolio in Havana Vieja
El Capitolio in Havana Vieja

Centro Havana

De wijk Centro Havana bestaat uit gebouwen in uiteenlopende bouwstijlen, daterend uit verschillende tijden. De bouw van Centro Havana is rond 1890 begonnen. De bouw van deze wijk werd echter pas rond 1940, vijftig jaar later, afgerond. Dit werd gedaan door de Franse stadsarchitect Forestier. Hij heeft een groot deel van de wijk ontworpen. De wijk is geen plaatje, maar veel gebouwen worden druk gerenoveerd. Zo krijgt bijvoorbeeld de bekende Malecón boulevard steeds meer zijn glorie weer terug dankzij de verschillende renovaties van de afgelopen jaren. Centro Havana is het bruisende centrum van Havana. Je vindt er namelijk veel hotels, restaurants, bars en clubs. Ook zijn er veel winkeltjes en allerlei leuke 'verborgen' markten. In Centro Havana vind je eveneens een Chinatown, Barrio Chino genaamd. In Barrio Chino woont, werkt en leeft een grote Chinese gemeenschap. In Barrio Chino vind je veel Chinese restaurants, welke allen in het bezit zijn van Chinese families. Dit is bijzonder voor Cuba, want in Cuba zijn de meeste restaurants in handen van de overheid. 

Havana Malecón
Havana Malecón

Vedado

De derde en dus laatste wijk van Havana is Vedado. Vedado is “verboden” in het Spaans. De wijk heeft de naam te danken aan het feit dat het in de 16e eeuw niet toegestaan was om op deze plaats te bouwen. In Vedado vind je veel brede lanen en grote huizen. Hierdoor is er ook veel licht. Vedado is vandaag de dag de meest belangrijke wijk van Havana. Hier vind je namelijk de meeste politieke gebouwen en ook veel van de kantoorpanden van Havana. De wijk is tevens het meest modern van de drie wijken. Dit komt doordat de wijk eigenlijk pas echt halverwege de vorige eeuw tot ontwikkeling kwam. Je vindt er veel hoogbouw, waaronder hotels welke oorspronkelijk voornamelijk gebouwd werden voor de Amerikaanse toeristen. Vedado heeft eigenlijk alles te bieden waar je als toerist naar zoekt. Zo heb je er voldoende winkels, bioscopen en uitgaansgelegenheden, maar er zijn ook tal van culturele bezienswaardigheden. Culturele en historische bezienswaardigheden die je er kunt bezoeken zijn onder andere het Cementerio Cristobál Colon en Casa de Las Américas. Daarnaast ligt de wijk aan het water, wat een prachtig uitzicht geeft.

Vedado
Vedado

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,8

Gerelateerde artikelen