Fidel Castro

Cuba straatbeeld
Cuba straatbeeld

Fidel Alejandro Castro Ruz, dictator of held van de revolutie? De voormalig leider van Cuba is onder de Cubaanse bevolking niet onomstreden gebleven. Een deel van de bevolking verafschuwt hem, terwijl het andere deel hem juist op handen draagt.

Heb je weinig kennis van Cuba? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Loopbaan van Fidel Castro

Al op jonge leeftijd poogde Fidel Castro deel te nemen aan de Cubaanse politiek. Succes bleef echter uit en Castro besloot hierop een gewapende aanval op de tweede grootste stad van Cuba, Santiago de Cuba, te plegen. Als gevolg van deze aanslag werd hij twee jaar gevangen gehouden en daarna verbannen uit Cuba, waarna hij zijn tijd doorbracht in de Verenigde Staten en Mexico. Castro keerde in 1956 terug met een nieuwe poging de regering om te stoten. Ook deze tweede poging faalde waarna Castro en zijn mannen gedwongen werden zich terug te trekken in de bergen en overgingen tot het voeren van een guerillaoorlog. Deze oorlog duurde twee jaar, waarna Castro in 1959 premier van Cuba werd. 17 jaar later, in 1976 zou hij het presidentschap van Cuba op zich nemen. Inmiddels heeft Fidel Castro wegens gezondheidsproblemen het presidentschap overgedragen aan zijn broer, Raul Castro en heeft Cuba de onrustige jaren ver achter zich gelaten.

Cubaanse cultuur

In de laatste jaren is de toeristische sector uitgegroeid tot één van de belangrijkste inkomensbronnen van Cuba. Eén van de voornaamste redenen van deze populariteit is de cultuur van het Caribische land. Onder het bewind van Fidel Castro is het land namelijk nauwelijks gemoderniseerd, wat resulteert in een land waarin het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Koloniale steden, old-timers, zwoele muziek en salsa creëren een sfeer die je bijna nergens ter wereld nog tegenkomt. Hieraan zal vermoedelijk een einde komen bij het aftreden van Raul Castro, dus bezoek het authentieke Cuba nu het nog kan!

 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen