5 x typisch Curaçao

Willemstad
Willemstad

Afgelopen april hebben wij een artikel geschreven voor het VertrekNL Magazine over vijftien typerende factoren voor de ABC-eilanden. In onderstaand artikel zetten wij de 5 typerende factoren van Curaçao op een rijtje. Wie aan Curaçao denkt, denkt natuurlijk aan de prachtige baaien en de hoofdstad Willemstad. Maar wist je dat Curaçao ook een eigen feestdag heeft? Op deze dag vieren ze hun zelfstandigheid. Ook heeft Curaçao een heel bijzonder gerecht op haar menukaart staan. Benieuwd wat dit is? Je leest het in dit artikel.

Kim '', Kim - reisexpert Curaçao gratis reisvoorstel >>

1. Intieme kleine baaitjes op Curaçao

In tegenstelling tot Aruba kent Curaçao geen kilometers lange zandstranden, maar kleine baaitjes. Toch doen deze baaitjes niet onder aan de kwaliteit van de stranden op Aruba, want ook hier zijn ze tropisch met wit zand, een helderblauwe zee en palmbomen. Ook op Curaçao zitten er echte pareltjes tussen. Populaire baaien op Curaçao zijn onder andere de Grote Knip, de Kleine Knip, Mambo Beach, Cas Abao, Playa Lagun en Jan Thiel Beach. Steeds meer stranden worden omgetoverd tot privéstranden. Dit betekent dat er entree betaald moet worden.

De Grote Knip op Curaçao
De Grote Knip op Curaçao


2. Willemstad

Willemstad is naast de hoofdstad van Curaçao ook de grootste bezienswaardigheid van het eiland. Dit heeft met name te maken met de historie van de stad, het rijke koloniale verleden, de haven en de prachtige kleurrijke oude gebouwen. Daarnaast staat Willemstad bekend om de 'Swinging Old Lady' ook wel de Koningin Emma Brug, de langste ponton-brug ter wereld. Dit allemaal heeft ervoor gezorgd dat Willemstad onderdeel is van Unesco's Werelderfgoedlijst. In de hoofdstad zijn overwegend Nederlandse invloeden te zien, maar ook Spanje en Afrika hebben hun bijdrage geleverd aan de stad. Door de Nederlandse architectuur wordt Willemstad ook wel het 'Amsterdam van het westelijk halfrond' genoemd. Het is de grootste stad van de Kleine Antillen.

De hoofdstad van Curaçao: Willemstad
De hoofdstad van Curaçao: Willemstad
Vraag gratis een offerte aan

3. Klein Curaçao

Wie denkt aan Curaçao, denkt ook aan Klein Curaçao. Dit is een onbewoond eiland voor de kust van Curaçao. Een excursie hiernaartoe is dan niet te missen tijdens jouw vakantie op Curaçao. Het onbewoonde eiland is een echt paradijs zonder massa's toeristen en talloze hotels en strandtenten. Klein Curaçao staat bekend om haar felblauwe zee met schildpadden als inwoners, haar Pelikanen, de vervallen vuurtoren en het enorme scheepswrak. Door de kleurrijke onderwaterwereld en haar bijzondere inwoners komen veel bezoekers naar het eiland om te snorkelen.

Schildpad bij Klein Curaçao
Schildpad bij Klein Curaçao

4. Dia di Pais Kòrsou

Een belangrijke nationale feestdag op Curaçao is de 'Dag van Curaçao' op 10 oktober. Op deze dag wordt er gevierd dat het eiland sinds 2010 een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden is geworden. Deze zelfstandigheid wordt jaarlijks uitbundig gevierd. De eilandbewoners vieren de geschiedenis en de cultuur van Curaçao en alles wat het eiland uniek maakt. Over het hele eiland zijn er op deze dag diverse festiviteiten en culturele evenementen. Tijdens deze festiviteiten en evenementen kan je veel inheemse gerechten proeven en kennis maken met de rijke historie van het eiland.

De vlag van Curaçao
De vlag van Curaçao

5. Leguaan eten

Typisch voor Curaçao zijn de leguanen die er rondlopen, maar Curaçao is ook het enige eiland waar je leguaan kunt eten. De enige plek waar je dit speciale gerecht kunt eten, is restaurant Jaanchie's. Dit is een lokaal restaurant bij Westpunt. Het bevindt zich in een mooie en bijzondere omgeving met een tuin met kleurrijke vogels. Leguaan smaakt ongeveer hetzelfde als kip en kan op verschillende manieren gegeten worden: als stoofschotel of in de soep.

Leguaan in Curaçao
Leguaan in Curaçao


 

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen