Curaçao: Wist je dat?

Wist je dat Curaçao ongeveer 40 stranden heeft?
Wist je dat Curaçao ongeveer 40 stranden heeft?

De populaire vakantiebestemming Curaçao heeft een rijke geschiedenis vanwege onder andere het koloniale tijdperk. Een mengelmoes van verschillende nationaliteiten zorgt voor veel leuke, gekke en unieke weetjes. Test je kennis over over dit tropische eiland: Wist je dat... 

Kim '', Kim - reisexpert Curaçao gratis reisvoorstel >>

Wist je dat...

- Er een rechtstreekse vliegverbinding is tussen Curaçao en Amsterdam? Een vlucht naar Curaçao is dan ook zo geboekt, met luchtvaartmaatschappijen zoals TUIfly en KLM ben je binnen 10 uur in Curaçao.

- Curaçao onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden? Curaçao is een kolonie van Nederland geweest, waardoor er een mengelmoes is ontstaan tussen de Caribische en Nederlandse cultuur. Er wordt nog steeds Nederlands gesproken, naast Papiaments en Engels.

- Er ongeveer 150.000 mensen op Curaçao wonen? Het eiland heeft dus ongeveer evenveel inwoners als Haarlem. Vergeet niet dat er naast vaste inwoners ontzettend veel toeristen op het eiland te vinden zijn, waardoor het bij populaire bezienswaardigheden erg druk kan zijn.

- Het centrum van Willemstad op UNESCO's Werelderfgoedlijst staat? Het historische centrum staat bekend om de kleurrijke panden en de Koningin Emmabrug. Deze brug is met 170 de langste ponton-brug ter wereld.

Willemstad
Willemstad


- Snackliefhebbers niets tekortkomen op Curaçao? Mocht je nog twijfelen om naar Curaçao toe te gaan omdat je de Nederlandse frikadellen, bitterballen en pannenkoeken niet wil missen, dan stellen we je bij deze gerust: Je hoeft je eetpatroon niet te veranderen op dit tropische eiland, ook Nederlands eten is er in overvloed.

- Er een groot aantal internationale keukens op Curaçao vertegenwoordigd zijn? Naast de Nederlandse kun je ook genieten van de Chinese, Braziliaanse, Thaise, Japanse, Italiaanse en Argentijnse keuken. Toch wordt de lokale keuken niet verwaarloosd. Stoofschotels, rijst, gefrituurde yuca of funchi staan vaak op lokale menukaarten.
Markt in Willemstad
Markt in Willemstad


- Carnaval op Curaçao uitbundig gevierd wordt? Voor de vastenperiode die naar het paasfeest leidt vindt het feest plaats. Carnaval duurt op Curaçao bijna twee maanden, met als hoogtepunt de laatste week. Den Bosch zal jaloers zijn op de temperaturen op Curaçao, die ervoor zorgen dat de optocht vrijwel nooit wordt afgeblazen.

- Het eiland Curaçao ongeveer veertig stranden telt? De meeste van deze stranden zijn erg klein, kilometerslange zandstranden kun je wel vergeten. Tussen de vele strandjes zitten echte pareltjes: wit zand, palmbomen en een helderblauwe zee doen denken aan een prachtige ansichtkaart.

- Steeds minder van deze stranden vrij toegankelijk zijn? Complete baaien worden opgekocht door projectontwikkelaars, om daar resorts neer te zetten. Privéstranden of stranden die door bedrijven geëxploiteerd worden zorgen ervoor dat buitenstaanders ofwel geen toegang meer hebben tot het strand, ofwel moeten betalen.
Strand Grote Knip
Strand Grote Knip


- Je 's ochtends nooit hoeft te twijfelen over wat je aandoet op Curaçao? Een uur lang voor je kledingkast staan, twijfelend over het korte shirt of toch die met lange mouwen; je kent het wel. De temperaturen in Nederland kunnen nogal eens wisselen, maar in Curaçao heb je hier weinig last van. Het warme, droge en overwegend zonnig tropische klimaat zorgt ervoor dat je vrijwel altijd je zomerse outfit aan kunt doen. Dagtemperaturen liggen tussen de 28 en 34 graden Celsius en zelfs 's nachts is het nog aangenaam warm (niet kouder dan 24 graden).

- De bevolking van Curaçao bestaat uit meer dan 55 nationaliteiten? Elke nationaliteit brengt een eigen cultuur en traditie met zich mee, waardoor Curaçao een mooie smeltkroes is geworden van mensen van over de hele wereld. 

- Curaçao niet aan zomertijd doet? Het tijdverschil met Nederland is in de winter 5 uur en in de zomer 6 uur.

- De maximum snelheid voor auto's 40 km/u in de bebouwde kom is en 60 km/u op doorgaande wegen? De echte snelheidsduivels onder ons kunnen dus misschien toch beter een andere vakantiebestemming zoeken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen