Beste reistijd Curaçao: vliegtijd en beste maand

Strand op Curaçao
Strand op Curaçao

Curaçao vormt samen met Aruba en Bonaire de zogenaamde ABC-eilanden. Dit is een ideale bestemming voor zon, zee en strand. Het eiland kent een aangenaam tropisch klimaat, mooie stranden en veel watersportmogelijkheden. Ben je van plan om een vakantie naar Curaçao te boeken, maar weet je nog niet in welke periode je het beste kunt reizen? Wij hebben dit voor je uitgezocht.

Kim '', Kim - reisexpert Curaçao gratis reisvoorstel >>

Vliegtijd

De afstand tussen Amsterdam en Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, is ongeveer 7.850 kilometer. KLM en TUIfly vliegen vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Curaçao binnen 9,5 tot 10,5 uur. Een vlucht met tussenlanding op Aruba of Bonaire duurt ongeveer 13 uur. Je hebt een ruime keuze aan vertrekdagen: zowel in de zomer als in de winter kun je zeven dagen per week naar Curaçao vliegen. Het vliegveld van Curaçao, ook wel Hato International Airport genoemd, bevindt zich op twaalf kilometer afstand van Willemstad. Het vliegveld is centraal gelegen en vanuit hier reis je met de auto, per transfer of met het openbaar vervoer verder over het eiland. Houd er bij het plannen van je vlucht rekening mee dat er een tijdverschil van 5 uur (wintertijd) of 6 uur (zomertijd) is tussen Nederland en Curaçao. De vluchten vanuit Nederland vertrekken meestal in de ochtend of middag, zodat je in de middag of vroeg in de avond lokale tijd aankomt. 

Op zoek naar accommodaties op basis van All inclusive op Curacao? Of juist liever op zoek naar iets kleinschaligs? of lekker luxe? 

Vliegtijd naar Curaçao
Vliegtijd naar Curaçao

Beste reistijd

Door de ligging bij de evenaar, is Curaçao een uitstekende strandvakantiebestemming voor het hele jaar. Daardoor ben je gegarandeerd van een zonovergoten vakantie met zee, strand en zwembad. Het aantal zonuren is met gemiddeld acht tot negen uur per dag vrij constant. Er is dan ook niet één beste periode of maand om te reizen. Het bepalen van de ideale reistijd is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Het hoogseizoen op Curaçao loopt van december t/m april. Veel Nederlandse toeristen bezoeken dan het eiland om aan de koude wintermaanden te ontsnappen. Liever niet in het hoogseizoen op vakantie vanwege de drukte? Ook in de andere maanden is het heerlijk om op het Caribische eiland te vertoeven.  Lees hier ook alles over "typisch Curacao"

Baoase
Baoase
Vraag gratis een offerte aan

Klimaat en temperaturen

De temperatuur op Curaçao ligt het hele jaar door rond de 30 graden en kan oplopen tot maximaal 35 graden. In het hoogseizoen zijn de temperaturen zeer aangenaam. Dit zijn echter niet de warmste maanden: in juni t/m oktober lopen de temperaturen op Curaçao het hoogst op. De minst warme maand is januari, al wordt het dan nog steeds 29 graden. Ook de watertemperatuur van de Caribische zee is prima, deze ligt tussen de 25 en 28 graden. In de maanden november en december valt de meeste neerslag, ongeveer tien tot twaalf dagen per maand. Echter is van een regenseizoen zoals op de andere Caribische eilanden geen sprake. Vanaf dan tot juli is het iets kouder dan de rest van het jaar, omdat het dan wat harder waait. Door de uitlopers van orkanen neemt de neerslag in november en december toe. Over het algemeen heb je op Curaçao geen last van tropische cyclonen, het land ligt niet in een orkaangebied.

Heerlijke temperaturen op Curaçao
Heerlijke temperaturen op Curaçao


Alvast 3 redenen zien waarom je echt naar Curacao moet? Bekijk dan dit filmpje ! 

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen