Reisadvies: is Curašao een veilig vakantieland?

Kustlijn van Christoffelpark
Kustlijn van Christoffelpark

Curaçao is voor veel Nederlanders een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming. Het behoort samen met de eilanden Aruba en Bonaire tot de Benedenwindse eilanden en het ligt op 50 km afstand van het vaste land van Venezuela (Zuid-Amerika). Sinds het jaar 2010 is Curaçao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. In dit artikel wordt ingegaan op het reisadvies als je Curaçao wilt bezoeken.

Porto Marie strand
Porto Marie strand

Ben jij op zoek naar een vakantie in Curašao? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Santa Barbara Beach & Golf Resort * * * * *
Curašao / Spaanse Water (Nieuwpoort)
8,9 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Curašao
Morena Eco Resort * * * *
Curašao / Jan Thiel
8,6 in reviews

Bekijk alle reizen naar Curašao
Renaissance Curašao Resort & Casino * * * * *
Curašao / Willemstad
8,5 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Curašao
Papagayo Beach Resort * * * *
Curašao / Jan Thiel
8,4 in reviews

Bekijk alle reizen naar Curašao
Scuba Lodge * * * *
Curašao / Willemstad
8,3 in reviews

Bekijk alle reizen naar Curašao
Avila Beach * * * *
Curašao / Willemstad
8,3 in reviews

Bekijk alle reizen naar Curašao

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Reisadvies Curaçao

Curaçao is in principe een veilige vakantiebestemming en het staat niet bekend als een gevaarlijk vakantie-eiland. Toch zijn er een aantal wijken die je beter kunt mijden. Goed om te weten is het feit dat het gebruik van drugs niet wordt getolereerd door de politie in Curaçao. Het gebruik van drugs geldt hier als een strafbaar feit. Erg leuk is dat je op veel plaatsen in Curaçao kunt duiken of snorkelen, maar hierbij wordt wel geadviseerd om vooraf de dekking bij je reisverzekering te checken. Daarnaast is er geen negatief reisadvies voor het prachtige Curaçao.

 

Update coronavirus

Op het moment is er nog geen coronavirus gesignaleerd op Curaçao. Echter zal dit naar verwachting niet heel lang meer duren, zeker omdat er toeristen van over de hele wereld per vliegtuig of cruisechip aankomen op Curaçao.

Veiligheid Curaçao

Op Curaçao moet je rekening houden met het feit dat er armoede voorkomt. Het criminaliteitsniveau is niet aanzienlijk hoog, maar de aard van de criminaliteit in het land is wel anders. Met een paar simpele voorzorgsmaatregelen zijn de gevaren op Curaçao tot een minimum te beperken en kun je gaan genieten van een zorgeloze vakantie. Nu is de vraag natuurlijk, wat voor soort criminaliteit er het meest voorkomt op het eiland. De meest voorkomende soort van criminaliteit is diefstal. Hier is een vrij voor de hand liggende voorzorgsmaatregel voor te treffen. Namelijk door niet te laten zien dat je kostbaarheden bij je hebt. Zolang je niet laat zien dat je dure spullen bij je hebt is er in principe niks aan de hand, toch moet je altijd opletten want ook als je geen dure spullen laat zien, kunnen dieven nog altijd geïnteresseerd zijn in je portemonnee. Het is natuurlijk beter om helemaal geen dure spullen mee te dragen. Tenslotte is het niet te adviseren om sommige plekken op Curaçao te bezoeken na zonsondergang. Zolang je alleen op de toeristisch drukbezochte gebieden rondloopt is er niks aan de hand en is de kans klein dat je wordt geconfronteerd met criminaliteit.

Willemstad
Willemstad

Minder veilige wijken

Wijken die niet geadviseerd worden om te bezoeken zijn Koraal Specht, Souax en Seru Fortuna. Deze wijken zijn gelegen in Willemstad en staan bekend als arme wijken en daardoor minder veilige wijken. Met de auto kun je er prima doorheen rijden maar te voet wordt minder aangeraden, zeker na zonsondergang. Dwars door de wijk Marie Pompoen loopt een wandelroute direct langs de zee. De route ziet er erg aantrekkelijk uit, maar het is echt beter om als toerist deze wandelroute te vermijden. Dit komt omdat hier in het verleden al eens toeristen zijn overvallen.

Heeft u interesse in een reis naar Curašao? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen