Reisadvies: is Curaçao een veilig vakantieland?
Een vakantie naar het heerlijke Curaçao op de planning? Ga goed voorbereid op reis en lees in dit artikel alles over het reisadvies voor Curaçao.
Curaçao is voor veel Nederlanders een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming. Het behoort samen met de eilanden Aruba en Bonaire tot de Benedenwindse eilanden en het ligt op 50 km afstand van het vaste land van Venezuela (Zuid-Amerika). Sinds het jaar 2010 is Curaçao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. In dit artikel wordt ingegaan op het reisadvies als je Curaçao wilt bezoeken. Doordat onze reisexperts het eiland hebben bezocht kunnen ze je hierin uitstekend adviseren.
gratis reisadvies
Huidig reisadvies voor Curaçao
Curaçao heeft een groen reisadvies. Er kan dus veilig gereisd worden naar Curaçao. Voor alle reizigers is het verplicht om een Digital Immigration Card (DI Card) in te vullen. Hiervoor kan je terecht op www.dicardcuracao.com.
Coronavirus op Curaçao
Op Curaçao geldt nog een afstandsregels van twee meter. Mondkapjes zijn enkel nog verplicht in het openbaar vervoer en in de ziekenhuizen. Restaurants en winkels zijn vrij toegankelijk, hier heb je geen coronabewijs voor nodig om binnen te komen. De actuele lokale maatregelen zijn te vinden op de website van de overheid van Curaçao.
Onveilige gebieden Curaçao
Wijken die niet geadviseerd worden om te bezoeken zijn Koraal Specht, Souax en Seru Fortuna. Deze wijken zijn gelegen in Willemstad en staan bekend als arme wijken en daardoor minder veilige wijken. Met de auto kun je er prima doorheen rijden maar te voet wordt dit minder aangeraden, zeker na zonsondergang. Dwars door de wijk Marie Pompoen loopt een wandelroute direct langs de zee. De route ziet er erg aantrekkelijk uit, maar het is echt beter om als toerist deze wandelroute te vermijden. Dit komt omdat hier in het verleden al eens toeristen zijn overvallen.
Veiligheid op Curaçao
Op Curaçao moet je rekening houden met het feit dat er armoede voorkomt. Het criminaliteitsniveau is niet aanzienlijk hoog, maar de aard van de criminaliteit in het land is wel anders. Met een paar simpele voorzorgsmaatregelen zijn de gevaren op Curaçao tot een minimum te beperken en kun je gaan genieten van een zorgeloze vakantie. Nu is de vraag natuurlijk, wat voor soort criminaliteit er het meest voorkomt op het eiland. De meest voorkomende soort van criminaliteit is diefstal. Hier is een vrij voor de hand liggende voorzorgsmaatregel voor te treffen. Namelijk door niet te laten zien dat je kostbaarheden bij je hebt. Het is natuurlijk beter om helemaal geen dure spullen mee te dragen. Tenslotte is het niet te adviseren om sommige plekken op Curaçao te bezoeken na zonsondergang. Zolang je alleen op de toeristisch drukbezochte gebieden rondloopt is er niks aan de hand en is de kans klein dat je wordt geconfronteerd met criminaliteit.
Houd ook hier rekening mee:
- Voor Curaçao is een geldig paspoort vereist.
- Ga je duiken in Curaçao? Het wordt geadviseerd jezelf hiervoor te verzekeren. Check voorafgaand aan de reis de dekking bij jouw reisverzekering.
- De kans op een auto inbraak is op het eiland hoger. Laat daarom nooit waardevolle spullen in de huurauto liggen.
- Van juni tot november kunnen er tropische stormen voorkomen op Curaçao.
- Houd er rekening mee dat de wegen op het eiland spekglad worden bij regen.
- Curaçao is over het algemeen een veilig eiland, toch zijn er een aantal wijken die je beter kunt vermijden. Lees je hierover in voordat je op vakantie gaat naar het eiland.
- Goed om te weten is dat het gebruik van drugs niet wordt getolereerd door de politie in Curaçao.
- Daarnaast is het handelen, bezitten of smokkelen van drugs verboden. Hier kunnen hoge straffen op staan. Dit geldt zowel voor soft- als harddrugs.
Link
Kijk voor het meest actuele reisadvies altijd op de website van de Rijksoverheid.