Reisadvies: is Curaçao een veilig vakantieland?

de prachtige baaitjes van het eiland Curacao
de prachtige baaitjes van het eiland Curacao

Curaçao is voor veel Nederlanders een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming. Het behoort samen met de eilanden Aruba en Bonaire tot de Benedenwindse eilanden en het ligt op 50 km afstand van het vaste land van Venezuela (Zuid-Amerika). Sinds het jaar 2010 is Curaçao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. In dit artikel wordt ingegaan op het reisadvies als je Curaçao wilt bezoeken. Doordat onze reisexperts het eiland hebben bezocht kunnen ze je hierin uitstekend adviseren.

Heb je weinig kennis van Curaçao? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Aanpassing reisadvies 15 mei

Het algemene reisadvies voor alle landen ter wereld komt per 15 mei te vervallen. Vanaf dat moment wordt er per bestemming bekeken welk reisadvies het land krijgt. De verwachting is dat diverse landen een geel of groen reisadvies gaan krijgen. Welke landen dit precies zijn en of Curaçao hier bij zit weten we pas op 15 mei. Daarnaast komen er naar verwachting in de loop van de zomer meer landen bij met een positief reisadvies.

Huidige reisadvies voor Curaçao

Curaçao heeft een oranje reisadvies omdat reizen een risico is voor de verspreiding van het coronavirus. Daarnaast is Nederland in lockdown en wordt er streng geadviseerd niet naar het buitenland te reizen, tenzij strikt noodzakelijk. Ben je toch in Curaçao geweest? Bij terugkomst in Nederland hoef je niet in thuisquarantaine. Daarnaast is het aantonen van een negatieve PCR-test of sneltest ook niet nodig. 
Huidig reisadvies Curacao

Onveilige gebieden Curaçao

Wijken die niet geadviseerd worden om te bezoeken zijn Koraal Specht, Souax en Seru Fortuna. Deze wijken zijn gelegen in Willemstad en staan bekend als arme wijken en daardoor minder veilige wijken. Met de auto kun je er prima doorheen rijden maar te voet wordt dit minder aangeraden, zeker na zonsondergang. Dwars door de wijk Marie Pompoen loopt een wandelroute direct langs de zee. De route ziet er erg aantrekkelijk uit, maar het is echt beter om als toerist deze wandelroute te vermijden. Dit komt omdat hier in het verleden al eens toeristen zijn overvallen.

Veiligheid op Curaçao

Op Curaçao moet je rekening houden met het feit dat er armoede voorkomt. Het criminaliteitsniveau is niet aanzienlijk hoog, maar de aard van de criminaliteit in het land is wel anders. Met een paar simpele voorzorgsmaatregelen zijn de gevaren op Curaçao tot een minimum te beperken en kun je gaan genieten van een zorgeloze vakantie. Nu is de vraag natuurlijk, wat voor soort criminaliteit er het meest voorkomt op het eiland. De meest voorkomende soort van criminaliteit is diefstal. Hier is een vrij voor de hand liggende voorzorgsmaatregel voor te treffen. Namelijk door niet te laten zien dat je kostbaarheden bij je hebt. Het is natuurlijk beter om helemaal geen dure spullen mee te dragen. Tenslotte is het niet te adviseren om sommige plekken op Curaçao te bezoeken na zonsondergang. Zolang je alleen op de toeristisch drukbezochte gebieden rondloopt is er niks aan de hand en is de kans klein dat je wordt geconfronteerd met criminaliteit.

Grote Knip op Curaçao
Grote Knip op Curaçao

Houd ook hier rekening mee

  • Voor Curaçao is een geldig paspoort vereist.
  • Ga je duiken in Curaçao? Het wordt geadviseerd jezelf hiervoor te verzekeren. Check voorafgaand aan de reis de dekking bij jouw reisverzekering.
  • De kans op een auto inbraak is op het eiland hoger. Laat daarom nooit waardevolle spullen in de huurauto liggen.
  • Houd er rekening mee dat de wegen op het eiland spekglad worden bij regen.
  • Curaçao is over het algemeen een veilig eiland, toch zijn er een aantal wijken die je beter kunt vermijden. Lees je hierover in voordat je op vakantie gaat naar het eiland. 
  • Goed om te weten is dat het gebruik van drugs niet wordt getolereerd door de politie in Curaçao.
  • Daarnaast is het handelen, bezitten of smokkelen van drugs verboden. Hier kunnen hoge straffen op staan. Dit geldt zowel voor soft- als harddrugs.

Link

Kijk voor het meest actuele reisadvies altijd op de website van de Rijksoverheid

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen