Reisadvies: is Curašao een veilig vakantieland?

Kustlijn van Christoffelpark
Kustlijn van Christoffelpark

Curaçao is voor veel Nederlanders een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming. Het behoort samen met de eilanden Aruba en Bonaire tot de Benedenwindse eilanden en het ligt op 50 km afstand van het vaste land van Venezuela (Zuid-Amerika). Sinds het jaar 2010 is Curaçao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. In dit artikel wordt ingegaan op het reisadvies als je Curaçao wilt bezoeken. Doordat onze reisexperts het eiland hebben bezocht kunnen ze je hierin uitstekend adviseren.

Heb je weinig kennis van Curašao? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidige reisadvies voor Curaçao

Curaçao is in principe een veilige vakantiebestemming en het staat niet bekend als een gevaarlijk vakantie-eiland. Toch zijn er een aantal wijken die je beter kunt mijden. Goed om te weten is het feit dat het gebruik van drugs niet wordt getolereerd door de politie in Curaçao. Het gebruik van drugs geldt hier als een strafbaar feit. Erg leuk is dat je op veel plaatsen in Curaçao kunt duiken of snorkelen, maar hierbij wordt wel geadviseerd om vooraf de dekking bij je reisverzekering te checken. Daarnaast is er geen negatief reisadvies voor het prachtige Curaçao.

Onveilige gebieden Curaçao

Wijken die niet geadviseerd worden om te bezoeken zijn Koraal Specht, Souax en Seru Fortuna. Deze wijken zijn gelegen in Willemstad en staan bekend als arme wijken en daardoor minder veilige wijken. Met de auto kun je er prima doorheen rijden maar te voet wordt dit minder aangeraden, zeker na zonsondergang. Dwars door de wijk Marie Pompoen loopt een wandelroute direct langs de zee. De route ziet er erg aantrekkelijk uit, maar het is echt beter om als toerist deze wandelroute te vermijden. Dit komt omdat hier in het verleden al eens toeristen zijn overvallen.

Veiligheid op Curaçao

Op Curaçao moet je rekening houden met het feit dat er armoede voorkomt. Het criminaliteitsniveau is niet aanzienlijk hoog, maar de aard van de criminaliteit in het land is wel anders. Met een paar simpele voorzorgsmaatregelen zijn de gevaren op Curaçao tot een minimum te beperken en kun je gaan genieten van een zorgeloze vakantie. Nu is de vraag natuurlijk, wat voor soort criminaliteit er het meest voorkomt op het eiland. De meest voorkomende soort van criminaliteit is diefstal. Hier is een vrij voor de hand liggende voorzorgsmaatregel voor te treffen. Namelijk door niet te laten zien dat je kostbaarheden bij je hebt. Het is natuurlijk beter om helemaal geen dure spullen mee te dragen. Tenslotte is het niet te adviseren om sommige plekken op Curaçao te bezoeken na zonsondergang. Zolang je alleen op de toeristisch drukbezochte gebieden rondloopt is er niks aan de hand en is de kans klein dat je wordt geconfronteerd met criminaliteit.

Houd ook hier rekening mee

- De kans op een auto inbraak is op het eiland hoger, laat daarom nooit waardevolle spullen in de huurauto liggen. 
- De wegen worden op het eiland spekglad bij regen, let hierbij op met je huurauto

Link

Kijk voor het meest actuele reisadvies altijd op de website van de Rijksoverheid

Accommodatietip

Heb je interesse in een verblijf op het eiland en wil je graag verblijven in een goede accommodatie? Dan is het Morena Eco Resort een aanrader. Hier vind je ruime villa's en appartementen, gelegen in een tropische tuin. 

Heeft u interesse in een reis naar Curašao? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen