Top 5 excursies Curaçao

de dolfijnen van Curacao
de dolfijnen van Curacao

Curaçao is een geliefde bestemming voor een zon-, zee- en strandvakantie dankzij het heerlijke klimaat en de ontspannen sfeer. Op het eiland kun je naast zonnen nog veel meer leuke activiteiten doen waar het klimaat zich ook erg goed voor leent. In Curaçao worden verschillende excursies aangeboden waarmee je het land kunt ontdekken, variërend van actieve snorkeltochten tot een culturele stadstour. Ook kan je per huurauto een paar hele leuke uitstapjes maken. Maar welke excursies zijn het leukst? Dat lees je in deze top 5 excursies op Curaçao.

Kim '', Kim - reisexpert Curaçao gratis reisvoorstel >>

5. Het Christoffelpark

Het Christoffelpark is het grootste nationale park van Curaçao en de natuurliefhebbers zullen het geweldig vinden. Er groeien exotische planten en je vindt er prachtige vogels, waaronder de oranje en gele troepialen. Het park is op verschillende manieren te bewonderen. Zo zijn er routes speciaal voor auto's dwars door het park waarbij de weg dwars door het park slingert en je geregeld kunt stoppen voor een mooi uitzicht op een van de plantage huisjes. Er zijn ook routes die wandelaars kunnen volgen. De langste en zwaarste wandeltocht is de weg naar de 337 meter hoge top van de Christoffelberg, maar wanneer je er eenmaal bent heb je een adembenemend uitzicht. In het park is het niet alleen mogelijk om de prachtige natuur te bewonderen, je kunt er ook de cultuur en geschiedenis van het eiland leren kennen. Zo zou je bijvoorbeeld het landhuis Savonet kunnen bezoeken, dat is omgebouwd tot een museum. Schrik niet als je tijdens je tour grote leguanen ziet want die zitten er genoeg !

Christoffelberg
Christoffelberg

4. Mountainbiketour

Wil je een actieve en tegelijkertijd een leerzame culturele excursie maken? Dan kun je meegaan met de mountainbiketour. Met een ervaren gids fiets je langs interessante bezienswaardigheden, zoals forten, landhuizen en plantages. De gids laat je de mooiste plekken van het eiland zien en vertelt je over de geschiedenis van de verschillende plekken die je passeert. Zo kom je bijvoorbeeld langs de Caracas Baai, Fort Beekenburg en het Spaanse water. Als laatste stop je bij de zoutpannen van Jan Thiel, waar je het verhaal van de slavernij hoort.

Excursie mountainbiken
Excursie mountainbiken
Vraag gratis een offerte aan

3. Cruise- en snorkeltocht

Bij de cruise- en snorkeltocht word je in de ochtend opgehaald om met ongeveer 25 andere toeristen de onderwaterwereld te verkennen. Je hoeft alleen je zwemkleding mee te nemen voor deze excursie, want de snorkeluitrusting is aanwezig aan boord. Vanaf de haven vaar je met de groep langs het mooie Barbara Beach. De eerste stop om te snorkelen is bij 'Tugboat Wreck'.Het koraal is hier prachtig te bewonderen. Daarnaast krijg je de kans om vissen te voeren. Na het snorkelen is er de gelegenheid om te lunchen en uit te rusten. Vervolgens vaar je naar de volgende snorkellocatie, waar je opnieuw de onderwaterwereld kunt bewonderen. In de middag wordt iedereen naar Brakkeput Ariba gebracht en rond 14.30 uur ben je weer aan land. Hier kun je souvenirs kopen. Deze excursie is perfect om verschillende mooie plekjes onder water te bewonderen.

2. Willemstad stadstour

De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Deze stad bestaat uit twee delen: Punda en Otrobanda. De excursie begint in Otrobanda, waar je het Curaçao Museum kunt bezoeken. Dit museum heeft een interessante collectie schilderijen, artefacten en antiek. Na het bezoek is er de mogelijkheid om de mooie gebouwen van het stadsdeel te bekijken. Ortobanda is namelijk meer een woonwijk. Vervolgens kun je doorgaan naar Punda. Hier kun je op drie manieren komen: je kunt over de Pontjesbrug wandelen, over de hoge Koningin Julianabrug gaan of een gratis veerboot nemen. Een wandeling over de Koningin Julianabrug is een aanrader. Je hebt er namelijk een prachtig uitzicht over de stad. Eenmaal in Punda aangekomen krijg je een rondleiding door het stadsdeel en kun je de vele winkeltjes bezoeken. Je krijgt dus veel van de hoofdstad te zien bij deze excursie.

1. Een trip naar Klein Curaçao

Klein Curaçao is een onbewoond eiland en ligt ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van de kust van Curaçao. Drie keer per week kun je vanaf de kade van de Fisherman's Pier met een boot naar het eiland varen. Tijdens het varen zou je zomaar dolfijnen met de boot mee kunnen zien zwemmen. Vanaf de boot zijn het scheepswrak en de vuurtoren van Klein Curaçao al zichtbaar. Eenmaal aangekomen kun je een wandeling langs het witte strand maken of een bezoek brengen aan de historische vuurtoren. Daarnaast kun je genieten van de zon, de zee en het parelwitte strand in een van de comfortabele strandstoelen bij de kleine strandhutten. Duikliefhebbers kunnen het water verkennen en de vele koraalformaties bekijken. Ook zijn er diverse onderwatergrotten te vinden. Aan het eind van de dag vaar je weer terug naar het grote eiland.

Klein Curaçao
Klein CuraçaoOnze bonus tip is de rotsen van Shete Boka, waar het water hard tegen de kust beukt en mooie inhammen heeft gemaakt. Shete Boka betekend letterlijk " zeven inhammen". Dit ruige stukje Curacao is totaal anders dan de kant van de mooie stranden en een bezoekje waard. Over ongeveer 10 kilometer lengte zie je verschillende inhammen met als hoogtepunt de Boka tabla waar een grote inham te zien is. Er zijn diverse wandelingen in de nationale park te maken. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen