Stranden van Curaçao

Cas Abou strand, Curaçao
Cas Abou strand, Curaçao

Curaçao heeft een aantal prachtige standen en dat is dan ook voor de meeste toeristen dé reden om het eiland te bezoeken. De meeste stranden hebben goede restaurants en sanitaire voorzieningen. Er zijn verschillende soorten stranden op Curaçao; voor sommige stranden moet je betalen en voor andere niet. Ook zijn er privé stranden, dat wordt duidelijk aangegeven.

Kim '', Kim - reisexpert Curaçao gratis reisvoorstel >>

Cas Abou

Cas Abou is een van de stranden waarvoor betaald moet worden. Cas Abou is een prachtig strand met parelwit zand en grote palmbomen. Dit strand is zeer geschikt voor zwemmers, duikers en mensen die van snorkelen houden. Dat komt omdat het water enorm helder is en er prachtige vissen zwemmen. Op dit strand is er een restaurant waar kleedruimtes, douches en toiletten zijn. Ook kun je er uitrusting huren voor het duiken of snorkelen.

Jan Thiel

Voor het Jan Thiel strand moet je ook betalen. Dit strand is zeer geliefd bij de toeristen die in de omliggende ressorts verblijven. Het strand is de laatste jaren opgeknapt en ziet het er een stuk beter uit. Er zijn parasols, lig- en loungebedden, douches, winkeltjes, een schoonheidssalon en een duikschool. Jan Thiel is een geschikt strand voor kinderen omdat er een grote waterspeeltuin is.
Vraag gratis een offerte aan

Porto Marie

Het Porto Marie strand lijkt erg op het Jan Thiel strand. Het verschil is echter dat dit strand is gelegen op een plantage van 600 hectare. Er zijn ook verschillende routes aangelegd voor de mensen die willen mountainbiken of wandelen. Dit strand is zeer geliefd bij duikers omdat er mooie riffen voor de kust ligt. Het Porto Marie strand is een betaald strand.

Heldere water bij Porto Marie
Heldere water bij Porto Marie


Seaquarium

Seaquarium is net als het Porto Marie een strand waarvoor betaald moet worden. In het weekend is het erg geliefd bij de jongeren die op het eiland wonen. Dit strand heeft ook faciliteiten voor bijna elke denkbare watersport.

Draaiboot

Het Daaibooi strand is een natuurlijk strand. Tegenwoordig zijn er goede voorzieningen. Dit is een van de plekken die je gezien moet hebben als je van duiken houdt, dat komt omdat er echt adembenemende mooie riffen zijn. Ook heeft het strand iets romantisch. Voor dit strand hoef je niet te betalen.

Grote Knip en de Kleine Knip

De Grote Knip en de Kleine Knip zijn beide erg geliefd bij de lokale bevolking. De lokale bevolking komt hier graag op zondag om er gezellig met elkaar bij te kletsen en te barbecueën. De zwemmers die denken dat ze naar het rif kunnen zwemmen moeten oppassen. De afstand is vrij groot en veel mensen vergissen zich er in. Ook voor dit strand hoeft niet betaald te worden.

Strand Grote Knip
Strand Grote Knip

Playa Jeremie en Playa Kalkie

Playa Jeremie is een strandje in een pittoreske inham. Het water is zeer helder en daarom geliefd bij duikers. Playa Kalki is het strand als men een strandvakantie viert. Het strand heeft aan beide kanten prachtige kalkstenen klippen. Dit strandje is gelegen in het uiterste puntje van het eiland. Het strand is net als Playa Jeremi gratis toegankelijk.

Sint Michiel

Het Sint Michiel strand is gelegen aan de Sint Michiel baai. Dit strand is zeer geschikt voor de mensen die van vissen houden. Het strand is gratis voor de bezoekers.

Marie Pompoen en Westpunt Baai

Voor wie 's avonds lekker gezellig op het strand wilt blijven moet naar het Marie Pompoen strand toe. Hier is het 's avonds vaak erg druk, vooral bij de twee strandtenten die er staan. Op het strand van Westpunt Baai wordt dagelijks de visvangst aan land gehaald. Dit is erg leuk om te bekijken, toch is het strand niet geschikt om de hele dag te zonnen of te zwemmen. Dat komt omdat het strand van kiezelstenen is en dus waterschoenen in het water wel gedragen moeten worden.

De leukste accommodaties voor gezinnen vind je in ons artikel over kindvriendelijke hotels. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen