Klimaat Curaçao

Bon bini beach
Bon bini beach

Als je aan Curaçao denkt dan denk je toch al gauw aan goed weer. Dit is ook zeker het geval. Het hele jaar door heerst er op het prachtige Curaçao een heerlijk klimaat, waarbij de temperatuur het gehele jaar door vrij constant is. Het verschil tussen de laagste gemiddelde temperatuur en de hoogste gemiddelde temperatuur in een jaar is maar 3 graden. Het klimaat van Curaçao is dan ook een savanneklimaat. In de temperaturen zit dus niet veel verschil. In de neerslaghoeveelheid is dat wel anders. In de maanden januari, juli, augustus en september zijn over het algemeen iets natter, er valt dan per maand rond de veertig tot vijftig millimeter neerslag. De laatste 3 maanden van het jaar zijn de natste maanden in Curaçao. Er valt dan net over een regenseizoen te spreken. Er valt per maand rond de 100 millimeter neerslag. Aanzienlijk meer dan de andere maanden in Curaçao.

Flamingos
Flamingos

Kim '', Kim - reisexpert Curaçao gratis reisvoorstel >>

Zon

Curaçao is hét eiland voor een vakantie naar de zon. De zon schijnt hier gemiddeld ruim 8 uur per dag. Op jaarbasis is dat natuurlijk heel veel. Totaal schijnt de zon op jaarbasis iets boven de drieduizend uren. Dit wordt over het algemeen als zeer zonnig beschouwd. Tevens zijn de zonnen-uren erg mooi verdeeld over het hele jaar. Ook in de genoemde regenperiodes is het altijd nog redelijk zonnig, vanwege het feit dat de neerslag vaak valt in de vorm van buien. Daarentegen hoef je op Curaçao niet te verwachten dat er alleen maar dagen zijn met geen wolkje aan de lucht. Er zijn vrijwel elke dag wolken zichtbaar. Vaak zijn dit mooie witte wolken die je ziet bij mooi zomers weer.

Zonsondergang Curaçao
Zonsondergang Curaçao

Regen

Opvallend op Curaçao is dat er redelijke verschillen kunnen optreden als het gaat om de neerslag zowel per maand als per jaar. Er zijn namelijk jaren dat er minder dan de helft van wat er normaliter valt. Daarnaast zijn er ook jaren dat er het dubbele aan neerslag valt ten opzichte van de normale hoeveelheid. In de droge periode van februari tot en met juni er vaak zelfs helemaal geen neerslag. Vraag gratis een offerte aan

Buien boven Curaçao
Buien boven Curaçao


Luchtvochtigheid

Zoals beschreven valt de hoeveelheid neerslag over het jaar door mee. Er valt ongeveer 500 millimeter per jaar. In de drogere jaren ligt de neerslaghoeveelheid rond de 250 tot 300 millimeter. Ondanks de lage hoeveelheden neerslag is de luchtvochtigheid op Curaçao op een hoog niveau. Gemiddeld ligt de luchtvochtigheid op 75% tot 80% met soms zelfs uitschieters van boven de 90%. Met name bij de zuidkust kan het kalm en benauwd aanvoelen als de wind niet aanwezig is.

Willemstad
Willemstad


Wintermaanden

Maar hoe zit het dan met de winterzon? Curaçao biedt het hele jaar door temperaturen van 30 tot wel 32 graden. Hierdoor is het een ideale winterzonbestemming. Wellicht is de kans groter op regen in de maanden van oktober tot en met december. Toch schijnt de zon in die maanden ook nog behoorlijk veel. Als je naar Curaçao wilt tijdens oud & nieuw of kerst kun je rekening houden met hoge ticketprijzen als gevolg van veel familiebezoeken tijdens deze periode.

Playa Porti
Playa Porti

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen