Curaçao North Sea Jazz Festival

Curaçao North Sea Jazz Festival
Curaçao North Sea Jazz Festival

Sinds 2010 heeft het bekende North Sea Jazz Festival in Rotterdam er een zogenaamd zusje bij. Het festival is dit jaar namelijk voor de zesde keer ook te beleven op Curaçao. De tropische warmte en de swingende muziek zijn perfecte ingrediënten voor een mooi feest. Het festival is erg succesvol geweest de afgelopen jaren, misschien wel een goede reden om het festival zelf ook te bezoeken.

Kim '', Kim - reisexpert Curaçao gratis reisvoorstel >>

Locatie

Het festival vindt net als de voorgaande jaren plaats rondom en in het World Trade Center, wat is gelegen bij Piscadera Bay vlakbij Willemstad. Dit jaar is er de avond voor het festival al feest, met wel twee gratis concerten. Het ene concert is van zanger Juanes en het andere concert is van Oscar D´León, een Venezolaanse salsaheld. Het festival gaat van start op vrijdag 4 september en gaat door tot en met zaterdag 5 september. Voor het festival kun je alvast opwarmen bij een concert van de Blind Boys of Alabama. Zij geven namelijk op woensdag 2 september een concert in Brakkeput Mei Mei.

Willemstad
Willemstad

Programma

Het programma voor het Curaçao North Sea Jazz Festival is al bekend. Al vijf jaar op een rij zijn op het hoofdpodium Lionel Richie, John Legend en Sam Cooke terug te vinden. Ook is Enrique Iglesias er dit jaar met zijn hits. Op de andere podia geniet je van optredens van onder andere The Pointer Sisters, Gregory Porter, Charles Bradley, Cassandra Wilson en Randy Newman. Er zijn in totaal drie podia, waarvan er twee buiten zijn en een binnen in het World Trade Center. Bij het binnenpodium zijn er zitplaatsen, maar bij de twee buitenpodia niet. Buiten zijn wel diverse zitplaatsen rondom de horecapunten.

Curaçao North Sea Jazz Festival Band
Curaçao North Sea Jazz Festival Band
Vraag gratis een offerte aan

Bereikbaarheid

De deuren van het festivalterrein gaan op 29 en 30 augustus om 18.00 open. Vanaf 17.00 zijn er speciale parkeergelegenheden voor het festivalpubliek. De parkeergelegenheden bevinden zich binnen en buiten het honkbal stadion genaamd Johnny Vrutaal, maar ook bij Coney Island, Velt di Mundu Nobo, Velt di Jong Holland en Velt di Para Sasa zijn de parkeerplaatsen te vinden.

De parkeerterreinen worden aangegeven met de borden waarop 'Parking' staat. De parkeerplaatsen en shuttlediensten zijn gratis op vertoon van je toegangsbewijs. De shuttlebussen brengen je tot ongeveer de ingang, na het festival rijden de shuttlebussen je ook weer terug naar de parkeerplaats. Je stapt gewoon op het zelfde punt op waar je bent uitgestapt.

Curaçao
Curaçao

Prijs

Een kaartje voor het festival kost rond de 175 euro. Er is geen onderscheid gemaakt in kaarten voor kinderen of volwassenen. Ook is er geen minimum leeftijd. Het festival is toegankelijk voor mindervaliden en invalide personen. Elke hal is prima bereikbaar voor de invalide personen.

Curaçao North Sea Jazz Festival
Curaçao North Sea Jazz Festival

Eigen goederen

Op het festival is het niet toegestaan om eigen consumpties mee te nemen naar het festival. Er zijn vele horecagelegenheden met veel consumptie mogelijkheden. Ook is het niet toegestaan om je eigen (klap)stoel mee te nemen naar het festival.

Veel muziekliefhebbers willen graag een foto maken van hun favoriete artiest. Dit is natuurlijk leuk voor thuis om later te bekijken. We willen je er graag op attent maken dat niet iedere artiest vanuit het publiek gefotografeerd te worden. Alleen geaccrediteerde persfotografen mogen professionele camera's mee nemen en daarmee opnamen maken tijdens het festival. Wel mogen bezoekers kleinbeeldcamera’s meenemen naar het festival.

Curaçao North Sea Jazz Festival publiek
Curaçao North Sea Jazz Festival publiek


Wil je weten in welke accommodaties je kunt verblijven? Lees meer over onze kleinschalige hotels, of klik hier voor de mooiste all inclusive vakanties op Curacao

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen