Golfen op Curaçao

Golf op Curacao
Golf op Curacao

Golfen op Curaçao staat nog echt in de kinderschoenen. Dit wil echter niet zeggen dat je er niet goed kunt golfen. Er zijn namelijk drie prachtige golfbanen te vinden rondom Willemstad. Het tropische weer, de prachtig aangelegde banen en de vele holes zijn voor de echte golfliefhebber een waar paradijs.

Kim '', Kim - reisexpert Curaçao gratis reisvoorstel >>

Geschiedenis

Sinds de jaren `30 wordt er al golf gespeeld op Curaçao. Het is ooit begonnen bij een aantal enthousiaste Engelsen die werkten in de mijnindustrie. Hierdoor werd de interesse gewekt van medewerkers bij Shell en werd er een baan aangelegd bij het toenmalige hoofdkantoor van Shell.

De golfbanen

Er zijn drie golfbanen te vinden op Curaçao, die allemaal niet ver van Willemstad af liggen. Tijdens je golfvakantie is het dus goed mogelijk om af te wisselen tussen de verschillende golfbanen. Bij Blue Bay Curaçao heb je een 18 holes golfbaan, de baan van Curaçao Golf en Squash Club is zeer karakteristiek en het The Old Quarry Golf Course is weer heel nieuw.

Blue Bay Curaçao
Het Blue Bay Curaçao golfresort ligt in Blue Bay in een prachtige baai met stralend witte zandstranden. Het resort heeft een 18-holes golfbaan. De baan is prachtig aangelegd en behoort volgens de experts tot de top 50 mooiste banen van de hele wereld. De baan is ontworpen door William Roquemore. Hij heeft er een zeer uitdagende baan van gemaakt, in combinatie met de natuurlijke omgeving. Ook heb je een prachtig uitzicht op de Caribische Zee. De golfbaan heeft voor spelers van ieder niveau wel iets leuks. Zo kan je als je nog nooit gegolfd hebt een clinic of lessen volgen bij de Blue Bay Golf Academy, maar ook als je een echte golfer bent zit je hier goed. Er is zelfs een Kids Academy, waar kinderen kennis kunnen maken met het golf. De totale lengte van de baan is ruim 6 kilometer. Je hebt geen lidmaatschap nodig om de baan te mogen betreden.

The Old Quarry Golf Course
The Old Quarry Golf Course is onderdeel van het luxe Hyatt Resort en ligt in Nieuwpoort, op zo'n 18 kilometer afstand van Willemstad. De golfbaan is ontworpen door Pete Dye en sinds mei 2010 open. De begroeiing is echter zoveel mogelijk gelaten zoals het was, zodat het mooi groen is. Je ziet er voornamelijk veel palmen en cactussen. Tijdens het spelen heb je een prachtig uitzicht over het water en de natuur van Curaçao. Op de baan kom je onder andere hoogteverschillen, holes bij de kust, doglegs en verhoogde greens tegen. De golfbaan hoort bij het resort dat meer dan 350 luxe kamers heeft. Hier heb je tevens een prachtig zwembad, een fitnesscentrum en een spa.

Curaçao Golf en Squash Club
Ook The Curaçao Golf en Squash Club heeft 18 holes en 10 greens. Je begeeft je in een oase van rust met reptielen zoals leguanen, vogels zoals papegaaien en witte duiven en veel zeldzame bomen. Toeristen kunnen ook hier zonder lidmaatschap spelen. Het niveau van de gemiddelde golfer ligt redelijk hoog. Het is niet mogelijk om te overnachten bij deze golfbaan.

Voor meer activiteiten op Curacao kijk je dit filmpje!

Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen