Mooiste plekken Curaçao

Chocogo strand
Chocogo strand

Curaçao is een van de ABC-eilanden en ligt in de Caribische Zee. Door de parelwitte stranden, de beste duiklocaties en de leukste uitgaansgelegenheden is Curaçao een populaire vakantiebestemming voor jong en oud. Maar wat zijn nou echte de mooiste plekken op Curaçao? Je leest het in dit lijstje!

Kim '', Kim - reisexpert Curaçao gratis reisvoorstel >>

Grote Knip

De Grote Knip, ook wel Playa Kenepa Grandi, is misschien wel het populairste strand van Curaçao. Het is erg populair onder de lokale bevolking, omdat het een van de weinige stranden is met gratis toegang. Aan beide kanten van het strand vind je rotsen, waar je goed kan snorkelen. Soms zijn er lokale gerechten, drinken en snacks verkrijgbaar. Door het fijne zand, het felblauwe water en de gezelligheid is dit een strand die je niet mag missen tijdens een reis naar Curaçao!

Grote Knip
Grote Knip

Christoffelpark

Het Christoffelpark is het grootste natuurpark op Curaçao. In het park leven veel verschillende zeldzame dieren en planten. Door middel van verschillende autoroutes en fietsroutes kun je het park verkennen. Naast het verkennen van het park, kun je er ook voor kiezen om de Christoffelberg te beklimmen. Op de top van de berg heb je namelijk een prachtig uitzicht over Curaçao!

Kustlijn Christoffelpark
Kustlijn Christoffelpark
Vraag gratis een offerte aan

Willemstad

Natuurlijk mag de hoofdstad van Curaçao, Willemstad, niet missen in dit rijtje. Willemstad is verdeeld in verschillende wijken. De twee belangrijkste stadsdelen zijn Punda en Otrabanda. In de hoofdstad vind je prachtige gebouwen zoals onder andere het gouverneurspaleis. Ook de Handelskade, bekend als de gekleurde Nederlandse huisjes, mag je eigenlijk niet overslaan! Ook het wijkje Pietermaai is tegenwoordig hip en happening! Accommodatietip: Lionsdive Beach Resort Curacao. Al jaren onze favoriet! 

Willemstad
Willemstad

Klein Curaçao

Klein Curaçao is een tropisch en onbewoond eiland ten zuiden van Curaçao. Het is het witste en tevens langste eiland van Curaçao. De oppervlakte is ongeveer 2 vierkante kilometer, je kunt dus met een wandeling van één uur het eiland rond zijn. Klein Curaçao is een waar paradijs met het prachtige witte strand en het felblauwe water. Hier ervaar je echt het tropisch eiland-gevoel!

Klein Curacao
Klein Curacao

Playa Porto Mari

Playa Porto Mari is een van de mooiste stranden op Curaçao en erg populair onder toeristen. De entree is 5 Antilliaanse gulden en er gelden extra kosten voor ligbedden en parasols, maar daar krijg je natuurlijk wel een plekje op het prachtige strand voor terug! Voor 5 Antilliaanse gulden kun je de hele dag genieten op dit strand met een prachtig uitzicht over het helderblauwe water.

Playa Porto Mari
Playa Porto Mari

Hell's Corner

Neem ook eens een kijkje in de prachtige onderwaterwereld van Curaçao! Hell's Corner is een prachtige duikplek waar je verschillende soorten zeedieren vindt. Doordat hier een sterkere stroming staat dan op andere duikplekken, vind je hier meer verschillende dieren. Zo vind je hier onder andere hersenkoralen, paddenstoelvormige koralen, héél veel vissen, zee-schildpadden en nog veel meer prachtige waterdieren. Doordat in Hell's Corner een sterkere stroming staat, is deze duikplek ook wat meer geschikt voor meer ervaren duikers.

Hell's Corner
Hell's Corner

Grotten van Hato

In de grotten van Hato leefden vroegen de oorspronkelijke inwoners van Curaçao. In deze grotten vind je nog steeds verschillende rotstekeningen van die tijd. Daarnaast zijn er in de grot ook stalactieten en stalagmieten te vinden en vind je er prachtige ondergrondse riviertjes en watervallen. De grotten zijn gemakkelijk bewandelbaar. Ze zijn namelijk erg ruim en er zijn wandelpaden aangelegd. Het bezoeken van de grotten is een enorme ervaring en mag ook zeker niet ontbreken in dit rijtje!

Grotten van Hato
Grotten van Hato

Shete Boka

Het natuurpark Shete Boka is een nationaal park waar de zee met grote kracht op de kliffen slaat en prachtige inhammen heeft gevormd. De naam Shete Boka betekend dan ook de 7 inhammen. Over een lengte van ongeveer 10 kilometer kan je op verschillende plekken zien hoe het water tegen de rotsen beukt en metershoge golven ontstaan. De bekendste plek is Boca Tabla. Je kunt in dit park ook een aantal mooie wandelingen maken.  

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen