Het kruidentuintje van Dinah Veeris

Dinah Veeris van het kruidentuintje
Dinah Veeris van het kruidentuintje

Gekleed in een vrolijke jurk en vrijuit kletsend en dansend met de bezoekers van de stand. Zo maak ik kennis met de eigenaresse van een van de meest bezochte bezienswaardigheden op Curaçao; het kruidentuintje van Dinah Veeris. Ze is aanwezig op de 50+ beurs om nog meer mensen bekend te maken met de producten van haar kruidentuintje, want binnenkort zijn deze ook in Nederland te koop.

Kim '', Kim - reisexpert Curaçao gratis reisvoorstel >>

Wat is het kruidentuintje van Dinah Veeris?

Den Paradera is de plek waar alle kruiden en bloemen van Dinah groeien en waar zij, samen met haar 8 medewerkers, dagelijks rondleidingen geeft. Met kennis en liefde worden hier geneeskrachtige producten gemaakt die bekend zijn over de hele wereld. In 1991 werd er gestart met de tuin maar het duurde nog zeker 5 jaar voordat alles goed gegroeid was. Naast een rondleiding maken door de tuin kun je de producten kopen in de winkel en is er een massageruimte, waar je verschillende ontspannende massages kunt krijgen.

Dinah Veeris

De inmiddels 75-jarige vrouw, heeft zelf kennis opgedaan bij de oude mensen van het eiland, maar liefst 5 jaar lang is ze bij hen in de leer geweest. Vooral van haar moeder heeft ze veel geleerd, maar ook afstammelingen van bekende kruidendokters hebben haar veel tips en advies gegeven. Ze is haar carrière begonnen als lerares op Curaçao, Sint-Maarten maar werkte ook een aantal jaren in Nederland. Gelukkig is haar zoon nu ook aan het werk op Den Paradera en kan hij de kennis van Dinah straks doorgeven aan de volgende generatie. Maar ondanks dat Dinah al lang met pensioen mag, blijft ze dit voorlopig nog gewoon zelf doen. Tot het echt niet meer kan zal ze haar liefde en passie voor dit werk voortzetten. Vraag gratis een offerte aan

De meest geliefde producten

In de winkel op Curaçao kun je o.a. shampoo, haarolie, zeep, massageolie, badzout, wierook, olies om af te vallen en medicinale zalf en olie kopen. Allerlei producten om thuis ook nog van te genieten. Maar ben je toch op het eiland dan moet je echt een kom Cadushi eten, deze cactus-soep zorgt ervoor dat je jong blijft en zo te zien heeft Dinah daar al heel wat kommetjes van op. Ook wordt het kruid Bananareef veel gebruikt, vooral bij kinderen helpt dit perfect tegen exceem. Niet alleen kruiden helpen tegen allerlei kwaaltjes ook bepaalde bloemen helpen tegen bijvoorbeeld nierstenen.

Tip van Dinah!

Ook met producten die wij hier in de supermarkt kunnen kopen kun je zelf thuis een wondermiddeltje maken. Een tip van Dinah die ze gratis met jullie wil delen; tussen de schil en het rode vruchtvlees van een watermeloen zit een witte massa die je kunt fijnmaken en op het gezicht en hals moet smeren. Hierdoor zullen de rimpels wegblijven!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen