Hip en Trendy Pietermaai Smal

Mundo Bizarro in Pietermaai Smal
Mundo Bizarro in Pietermaai Smal

Onvoorstelbaar dat het tien jaar geleden nog afgeraden werd om in de wijk Pietermaai Smal te komen, De zo genoemde 'no-go area' was destijds het domein van de chollers (Caribische junks) die het voor het zeggen hadden in de duistere en vervallen wijk. De ondernemers Jan en Wilfred (JEWEL Investmenst) zagen toekomst in Pietermaai Smal en inmiddels heeft de wijk wel wat weg van het bekende 'Quartier Latin' in Parijs. Er worden verschillende culturele activiteiten georganiseerd, er wonen veel studenten en de kroegen en restaurants worden druk bezocht. Kortom; Pietermaai Smal is hip en trendy!

Heb je weinig kennis van Curaçao? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Studentenwijk

Tien jaar geleden werd het eerste vervallen gebouw omgetoverd tot een studentenhuis, tegenwoordig staan er drie gebouwen naast elkaar waar de studenten zich prima vermaken. Je ziet ze in groepjes terug komen van het strand, boodschappen halen of gewoon gezellig bij elkaar zitten. En `s avonds gaan ze samen op stap, in Pietermaai Smal of andere populaire uitgaansgelegenheden inde buurt. Een ideale plek om je stagetijd door te komen.

Miles en Mundo Bizarro

Na een grondige renovatie is de oude nachtwacht omgetoverd tot het gezellig jazzcafé Miles. Je hoort er jazz muziek in de breedste zin van het woord van Miles Davis en John Coltrane tot hedendaagse talenten. Miles is van maandag tot zaterdag geopend van 17.00 tot 02.00 uur. Even verderop in de Nieuwestraat bevindt zich café en restaurant Mundo Bizarro. Hier kun je iedere dag, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, terecht voor een hapje en een drankje. Door de sfeervolle inrichting, compleet met kleurrijke mozaïeken, waan je je in het Cubaanse Havana.

Hippe restaurants in de omgeving

Niet alleen in de Nieuwestraat vind je hippe en trendy uitgaansgelegenheden maar ook in de directe omgeving bevinden zich verschillende hippe restaurants. Het in 2009 geopend Restaurant Pampus is gebouwd op houten palen en ligt in het Waaigat, een binnenwater. De hele week worden er culinaire gerechten geserveerd en op vrijdag-, zaterdag,- en zondagavond kun je tevens genieten van live-muziek. Ook Beachclub, Lounge en Restaurant Moon is een trendy plek. Liggend op een van de lounge-kussens heb je hier een prachtig uitzicht over de Caribische Zee, kun je afkoelen in het strak vormgegeven zwembad en wordt er een koel drankje en een lekker hapje geserveerd.

Overnachten in Pietermaai Smal?

Er zijn een aantal mogelijkheden om te overnachten in de wijk Pietermaai Smal. Pietermaai Smal Apartments bevindt zich tussen Mundo Bizarro en Miles in. De 30 appartementen zijn verdeeld over verschillende gerenoveerde landhuizen en zijn stijlvol ingericht. Wil je liever in een hotel verblijven dan is The Scuba Lodge een aanrader. Het hotel beschikt over 14 kamers en persoonlijke service staat voorop. Gelegen aan zee en in het bezit van een privé-strandje en duikshop is dit de ideale uitvalsbasis voor een PADI duikcursus.

Toekomstmuziek

Al het bovenstaande is gerealiseerd in de afgelopen tien jaar en de wijk is nog niet af. Verschillende panden staan in de steigers en er wordt hard gewerkt aan een kunstenaarspleintje waar kunstenaars in de toekomst hun talenten kunnen laten zien. Maar Pietermaai Smal kan op dit moment al trots zijn op de status van meest hippe en trendy wijk van Willemstad. En wie weet wat de toekomst nog meer brengt.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen