Boottocht naar Klein Curaçao

Curacao strand
Curacao strand

Er zijn verschillende mogelijkheden om kennis te maken met het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Het eilandje ligt op ongeveer 2 uur varen ten zuidoosten van Curaçao. Je kunt ervoor kiezen om een dagtrip te boeken waarbij de een hele dag de tijd hebt om het eiland te verkennen maar ga je met de Zeelandia dan blijf je overnachten aan boord voor Klein Curaçao.

Kim '', Kim - reisexpert Curaçao gratis reisvoorstel >>

Klein Curaçao

Het kleine onbewoonde eiland Klein Curaçao is ongeveer 3 km² groot en heeft prachtige witte zandstranden waar je lekker kunt luieren. De boottocht van de baai Spanish Water op Curaçao naar Klein Curaçao duurt ongeveer 2 uur. Met een beetje geluk zie je onderweg dolfijnen en/of zeeschildpadden. Rondom het eiland kun je snorkelen, duiken of gewoon relaxen. Het paradijselijke eilandje is te herkennen aan de vuurtoren, die is gebouwd na de orkaan van 1877. Ook liggen er aan de noordkust twee scheepswrakken. Tot in de 19e eeuw was Klein Curaçao een paradijs voor zeevogels. Door hun uitwerpselen ontstond er fosfaat in de bodem van het eiland. Toen dit ontdekt werd won men deze fosfaat en bleef er een kaal eiland over.

Strand Klein Curaçao
Strand Klein Curaçao

Overnachten op Klein Curaçao

Als rond een uur of 16.00 alle bootjes weer terug varen naar Curaçao blijft de Zeelandia liggen. Met alleen het gezelschap wat aan boord verblijft het eilandje verkennen is een unieke ervaring. Pas dan kun je echt zeggen dat je op een onbewoond eiland bent geweest. Als het donker is wordt duidelijk dat de vuurtoren nog in werking is, wat je niet verwacht als je hem van dichtbij hebt gezien. In alle rust wordt er een heerlijke bbq voorbereidt eventueel met verse vis. Wellicht dat je `s nachts kennis maakt met een Engelse kapitein, waarvan volgens de legende zijn geest nog op het eiland ronddwaalt. Als je `s ochtends wakker wordt is het stil om je heen en kun je ontspannen wakker worden met een duik in het warme zeewater.

Vraag gratis een offerte aan

Zeelandia

Zoals eerder aangegeven varen alle boten `s middags weer terug naar Curaçao, behalve de Zeelandia. De Zeelandia is eigendom van een Nederlands echtpaar die de boot hebben verbouwd en gerenoveerd zodat je er goed kunt vertoeven. Het is een mini-cruiseschip van 35 meter lang en stamt uit 1936. Er bevinden zich 7 2-persoonshutten aan boord en 1 4-persoonshut. Alle hutten zijn voorzien van douche en toilet. Je hebt ook de mogelijkheid om `s nachts onder de sterrenhemel op het loungedek te slapen. Tijdens de trip kom je niets tekort, zeker niet wat eten betreft. De kok heeft een aantal specialiteiten zoals zijn beroemde saté-saus en de overheerlijke pancakes. De Zeelandia biedt naast 2 dagen Klein Curaçao ook verschillende andere (meerdaagse) trips aan zoals een salsa minicruise, waarbij een professionele salsa-leraar aanwezig is.

Klein <a href=
Klein <a href=
Curacao , @curacao tourist board " width="720" height="400" />

De vlag van Curaçao

De vlag van Curaçao is blauw met een gele streep. Het blauwe staat voor de blauwe hemel en zee die worden gescheiden door de gele zon. De twee sterren staan voor Curaçao en het onbewoonde zustereiland "Klein Curaçao". De vijf punten in de sterren symboliseren de vijf continenten waar de gevarieerde lokale bevolking vandaan komt.

Meer over leuke kleine accommodaties op Curacao lees je HIER. 

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen