Santo Domingo

Christopher Columbus standbeeld in Santo Domingo
Christopher Columbus standbeeld in Santo Domingo

In het zuiden van de Dominicaanse Republiek ligt de stad Santo Domingo.33travel/"> Santo Domingo is de hoofdstad van het land en tevens de grootste stad van de Caribische eilanden. Het is een echte wereldstad geworden met in totaal zo'n 3 miljoen inwoners. Santo Domingo wordt door de rivier Ozama opgedeeld in twee delen. Het koloniale gedeelte van de stad werd in 1990 door Unesco op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Populair in Santo Domingo is de Malecón, wat een brede boulevard is. Ook staat het bekende monument El Macho aan deze boulevard.

Heb je weinig kennis van Dominicaanse Republiek? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Santo Domingo
Plaatsen in de buurt van Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) :
 • San Cristóbal (19 km)
 • Cabarete (149 km)
 • Sosúa (152 km)
 • Punta Cana (159 km)
 • Puerto Plata (166 km)
 • Playa Dorada (6400 km)
 • a:

  Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Santo Domingo

  Acuario Nacional (Santo Domingo)

  Het Acuario Nacional in Santo Domingo is een fantastische plek om met kinderen naar toe te gaan. Het aquarium is geopend in 1990 en sindsdien vaak uitgebreid. De hoofdattractie is een grote tunnel waarbij het lijkt of je in het aquarium staat. Je vindt in deze ruimte haaien en roggen. Verder zijn er nog veel andere aquariums waar de mooiste vissen rond zwemmen.

  Alcázar de Colón (Santo Domingo)

  Alcázar de Colón
  Alcázar de Colón
  Kaart met locatie Alcázar de Colón

  De meer dan 500 jaar oude Alcázar de Colón, ook wel bekend als het Paleis van Columbus, is de oudste woning van het voormalig Spaanse rijk. Diego Columbus, de zoon van Columbus, resideerde hier als onderkoning. Zo’n 1.500 werklieden droegen hun steentje bij aan de bouw van het Alcázar, waarbij ze enkel en alleen zagen, hamers en beitels gebruikten. Bij een rondleiding door het museum krijg je een goede indruk van de verschillende kamers, die grotendeels nog met de authentieke meubels gedecoreerd zijn.

  Amber Museum (Santo Domingo)

  Het Amber Museum in Santo Domingo is zeker een bezoekje waard. In dit museum worden veel verschillende voorwerpen van amber tentoongesteld, voornamelijk sieraden. Er wordt ook uitgelegd hoe amber ontstaat en hoe het precies gewonnen wordt.

  Instramuros (Santo Domingo)

  Instramuros ligt in de koloniale zone van Santo Domingo. Dit gedeelte van de stad was in het verleden ommuurd en hier zijn reeds nog veel mooie gebouwen te bezichtigen die in de eerste jaren van de Spaanse overheersing ontstaan zijn. Hier kun je de belangrijkste historische bezienswaardigheden uit het begin van het Spaanse koloniale tijdperk van de Dominicaanse Republiek bezichtigen.

  Los Tres Ojos (Santo Domingo)

  Los Tres Ojos
  Los Tres Ojos
  Kaart met locatie Los Tres Ojos

  Op zo'n 5 kilometer afstand van het centrum ligt de grottenformatie Los Tres Ojos. Dit zijn drie meren die zijn ontstaan door het instorten van het grottensysteem. De meren liggen in het Mirador del Este Park en is een van de meest bezochte toeristische attracties van het land. De meren liggen in een kalkstenen grot en worden 's avonds prachtig verlicht met gekleurde lichten. Deze grotten werden door Taino-indianen gebruikt voor religieuze ceremonies.

  Markt in Santo Domingo (Santo Domingo)

  Markt in Santo Domingo
  Markt in Santo Domingo
  Kaart met locatie Markt in Santo Domingo

  In Santo Domingo zijn een aantal markten, vooral gericht op toeristen. Je kunt er allerlei verschillende souvenirs kopen. De lokale markten zijn weer zeer geschikt als je de lokale specialiteiten wilt proeven. Ook wordt er op deze markten veel vis en fruit verkocht.

  Museo de las Casas Reales (Santo Domingo)

  Museo de las Casas Reales
  Museo de las Casas Reales
  Kaart met locatie Museo de las Casas Reales

  Bij Museo de las Casas Reales kun je een overzicht zien van het begin van de koloniale periode tot het begin van de 19e eeuw. Het museum bevindt zich in een prachtig complex uit de koloniale tijd en is gebouwd in de Renaissance stijl. Dit gebouw was de oude zetel van de Spaanse autoriteit voor het hele Caribische gebied en was tevens de huisvesting van het kantoor van de gouverneur. In het museum vind je het beroemde wapenschild van Koningin Juana de La Castilla hier. Het hele complex op zich is al een museum. Zo ook de Puerta de San Diego, die werd gebouwd rond 1540 en als toegang tot de ommuurde stad diende. Elke kamer is gerestaureerd volgens de oorspronkelijke stijl en er zijn onder andere schatten uit de Spaanse tijd en antieke wapens.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Dominicaanse Republiek bekijken.

  Vervoer

  Santo Domingo heeft twee internationale luchthavens: Las Américas en La Isabela. La Isabela is een nieuwe luchthaven en vanaf hier gaan vooral vluchten naar andere Caribische eilanden. Las Américas is de tweede grootste luchthaven van het land. In Santo Domingo kan je je goed verplaatsen met de metro. Dit is dan ook het belangrijkste middel van openbaar vervoer in de stad. Er zijn in totaal twee lijnen die deel uit maken van het 'National Master Plan'. Dit is een programma om het openbaar vervoer in de stad en de rest van het land te verbeteren. Tevens zijn er diverse buslijnen in Santo Domingo.

  Geschiedenis

  Santo Domingo is ontstaan uit een Spaanse nederzetting in Latijns Amerika. Don Bartolomé stichtte op 4 augustus 1496 de stad. Het was tevens de eerste stad die de Spanjaarden in Latijns Amerika stichtten. Een ander bekend persoon voor Santo Domingo is Rafael Leonidas Trujillo Molina. Hij was een dictator die regeerde van 1930 tot 1961 in de Dominicaanse Republiek. In die tijd heette Santo Domingo dan ook officieel Ciudad Trujillo. Dankzij de rijke geschiedenis van Santo Domingo zijn er nu nog veel restanten te zien van het koloniale tijdperk.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Santo Domingo