New Delhi

New Delhi in India
New Delhi in India

New Delhi ligt in het noorden van India, aan de heilige rivier Yamuna. New Delhi is de hoofdstad van India. New Delhi is tevens een gemeente en een district van het Nationaal Hoofdstedelijk Territorium van Delhi, en vormt samen met de stad Delhi en een aantal kleinere steden één stedelijk gebied. Meestal worden in India de beide steden samen Delhi genoemd. Doordat New Delhi een planmatig aangelegde Britse stad is, heeft de stad een opvallend Brits-koloniaal uiterlijk, dit in tegenstelling tot het veel grotere en oudere Delhi. De stad kent ook enkele grote parken, naar Brits voorbeeld. Het resultaat is dat de hoofdstad van India het minst op een Indiase stad lijkt wat architectuur en stadsplanning betreft.

Aanbieders van vakanties naar New Delhi
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Better Places (Lokale reisexperts) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik

Landkaart New Delhi

Ervaringen

Inge Scheper op 19 augustus 2016 plaats: New Delhi, reisperiode: februari 2016

Bijzondere ervaring. Cultuur is zo anders dan we gewend zijn. Eigenlijk snap je er helemaal niks van en dat intrigeert enorm. Mooie stad met veel groen, cultuur, bezienswaardigheden en lieve mensen.

 • Algemeen 10
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 10
 • Restaurants 10
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
Peter op 20 april 2015 plaats: New Delhi, reisperiode: april 2015

Een cultuurschok is een feit in New Delhi.....zeer veel armoede maar ook rijkdom.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 4
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van New Delhi

Dilli Haat
Dilli Haat

De markt Dilli Haat in New Delhi is een zeer geschikte markt voor gezinnen. De volwassenen moeten er entree betalen en de kinderen mogen er gratis rondlopen. Op deze markt kun je werkelijk van alles kopen, maar er wordt vooral veel fruit, groenten en kruiden aangeboden. Op de markt is het altijd druk waardoor je ten alle tijden extra alert moet zijn op zakkenrollers.

Jama Mashid
Jama Mashid

In New Delhi bevinden zich vele grote moskeeën, waaronder de grootste van India genaamd Jama Mashid. Deze moskee is gemaakt van rode zandsteen en bevat wit marmeren koepels, wat een prachtig effect geeft. Jama Mashid is een van de bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben bij een bezoek aan de Indiase hoofdstad. In de moskeeën geldt een cameraverbod en schoenen moeten er worden uitgetrokken.

De hoofdstad van India is New Delhi. In deze levendige stad is het National Gandhi Museum gevestigd. Hier wordt het leven van de beroemde Gandhi weerspiegeld waarbij expliciet naar voren komt wat hij voor het volk heeft betekend. Nog steeds wordt Gandhi door de bevolking als erg belangrijk beschouwd. Het museum laat een reeks schilderijen zien die door Gandhi zijn gemaakt. Het is bijna onmogelijk om deze man niet indrukwekkend te vinden. Op een van de bekendste schilderijen van Gandhi, omarmd hij alle bestaande godsdiensten.

In de hoofdstad van India bevindt zich langs de oever van de Yamuna-rivier het park Raj Gath. Dit park bevat een grote, zwarte marmeren plaat op de plek waar ooit Gandhi is gecremeerd. De as van Gandhi heeft een grote reis door het land gemaakt. In het marmeren gedeelte is de inscriptie "He Ram" gemaakt, dat "Oh god" betekent. Het park is zeer mooi en erg geschikt voor een goede wandeltocht.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

Geschiedenis

New Delhi is in 1912 door de Britten gesticht om als nieuwe hoofdstad van Brits-Indië te fungeren. De stad was officieel af in 1929 en werd in 1931 als hoofdstad in gebruik genomen. Van 1912 tot 1931 fungeerde Delhi als tijdelijke hoofdstad; tot 1912 was Calcutta de hoofdstad.

Heb je interesse in een reis naar New Delhi? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar New Delhi, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heb je interesse in een reis naar India? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar India, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen