Delhi

Delhi in India
Delhi in India

Delhi ligt in het noorden van India. Het is een industriestad, verkeersknooppunt en een cultureel centrum. In Delhi zijn universiteiten, theaters, musea, galerieën en historische bouwwerken uit de Mogoltijd. Delhi was tot 1931 de hoofdstad van Brits-Indië, waarna het die eer moest afstaan aan New Delhi. Delhi is een van de grootste economieën van India, ondanks dat qua inwonersaantal kleiner is dan Bombay. Dit komt hoofdzakelijk omdat het inkomen per hoofd van de bevolking hier veel hoger is dan in andere steden. Sinds de jaren '90 is het de belangrijkste plek in India voor directe buitenlandse investeringen. Vele multinationals hebben hun hoofdkantoren in Delhi of aangrenzende steden.

Aanbieders van vakanties naar Delhi
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Better Places (Lokale reisexperts) Klik
PANGEA Travel (rondreizen) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Dimsum Reizen (landenspecialist) Klik
Etihad Airways (luchtvaartmaatschappij) Klik
Kras (allround) Klik

Landkaart Delhi

Ervaringen

Marja op 30 april 2018 plaats: Delhi, reisperiode: maart 2018

Heel erg druk, al het verkeer toetert of maakt geluid.Wel heel bijzonder om daar met een riskja tussen te fietsen.

 • Algemeen 6
 • Inwoners 6
 • Ligging 6
Jose Bolwerk op 18 april 2016 plaats: Delhi, reisperiode: december 2016

Ik was in december gegaan en het was er in de avonden heel erg koud aan de 0 graden. Omdat ik ook nog naar het zuiden ging had ik te weinig warme kleding bij. Ik had op internet gekeken naar de temperatuur, maar dat was niet geheel duidelijk voor de avonden/ nachten. Nergens was geen verwarming of niets!

 • Algemeen 8
 • Inwoners 7
 • Ligging 7
Ria Van Velthoven op 17 november 2016 plaats: Delhi, reisperiode: november 2016

Schitterende oude cultuur. Veel monumenten voor geschiedenis lovers. Tof land met veel contrasten.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 6
 • Cultuur 10
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 7
 • Ligging 7
Diana op 9 juli 2015 plaats: Delhi, reisperiode: mei 2015

Delhi is een drukke stad, maar heel interessant, veel te zien en te beleven.

 • Algemeen 8
 • Cultuur 8
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 8
Bibi van Vliet op 13 oktober 2014 plaats: Delhi, reisperiode: september 2014

We hadden langer in Delhi kunnen blijven, want er is veel te zien. Wat we gezien en gedaan hebben was indrukwekkend; de Qutab Minar, het Ghandi monument, de Chandni Chowk per riksja, een grote markt in New Delhi, de parlamentsgebouwen en de India gate. Een andere keer graag meer!

 • Algemeen 8
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 8
Bert op 6 oktober 2014 plaats: Delhi, reisperiode: juli 2014

Ik vond Delhi zeer heftig, door enorme hitte van mensen en verkeer ga nog een keer terug maar dan in ander seizoen.

 • Algemeen 7
 • Cultuur 8
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 5
 • Ligging 6

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Delhi

Het Rode Fort van Lal Qila (Delhi)

Het Rode Fort van Lal Qila
Het Rode Fort van Lal Qila

Het Rode Fort van Lal Qila is een prachtig paleis aan de rivier Yamuna in Delhi. Het is 33 meter hoog en 2 kilometer lang en je kunt het herkennen aan de rode zandstenen muren. Als een van de belangrijkste bezienswaardigheden van India maakt het fort deel uit van UNESCO's Werelderfgoedlijst. Oorspronkelijk werd het fort gebouwd door de Mogolse keizer Shah Jahan. Elk jaar wordt hier door de minister-president van India herdacht dat het land onafhankelijk werd van Groot-Brittannië.

Jama Masjid Moskee (Delhi)

Jama Masjid Moskee
Jama Masjid Moskee

De Jama Masjid Moskee is de grootste moskee van India. De spectaculaire moskee heeft een gebedszaal met 260 pilaren die bedekt zijn met Hindoe-gravures. Tijdens het vrijdagmiddaggebed is het in de Jama Masjid Moskee erg druk: duizenden mensen komen hier samen om te bidden. Het gebouw is gemaakt van zandsteen, wanneer het zonlicht naar binnen valt zorgt dit voor prachtige kleuren. De rode lopers worden gebruikt om op te mediteren.

Qutub Minar (Delhi)

Qutub Minar
Qutub Minar

De Qutub Minar, Qut Minar of Qutab Minar is gebouwd in de zevende eeuw. Door de Mogols werd de toren verbouwd tot minaret en nog steeds is dit gebouw een voorbeeld van de islamitische cultuur in India. De stenen toren is vijf verdiepingen (72,5 meter) hoog en is daarmee de hoogste toren van India. Sinds 1993 staat de Qutub Minar op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van India bekijken.

Vervoer

Delhi is een nationaal en internationaal verkeersknooppunt met autosnelwegen, busterminals, spoorbanen, een metro en 2 vliegvelden. De internationale vluchten vertrekken 23 km ten zuidwesten van het stadscentrum vanaf "Indira Gandhi International Airport". De nationale vluchten vertrekken vanaf het 15 km ten zuidwesten van de stad gelegen "Domestic Airport".

Geschiedenis

Opgravingen hebben scherven van grijs geschilderde waren boven aarde gebracht van circa 1000 v.Chr. Door sommige archeologen worden die geassocieerd met de tijd van de Mahabharata, maar er zijn geen samenhangende sporen van nederzettingen gevonden. De eerste architectonische relikwieën stammen uit de Maurya periode (circa 300 v.Chr.); vanaf dat moment kent het gebied onafgebroken nederzettingen. In 1966 werd er vlakbij Srinivaspuri een inscriptie ontdekt van de Maurya Koning Ashoka (273-236 v.Chr.). In de Prithvirajaraso wordt de Rajput Anangpal genoemd als de stichter van Delhi. Hij zou de Lal-Kot hebben gebouwd en tevens de IJzeren Pilaar naar de stad hebben gebracht. Na 1206 werd Delhi de hoofdstad van het Sultanaat van Delhi. Men gelooft dat de recente stad uit 7 opeenvolgende steden bestaat, waarvan sommige overblijfselen nog steeds aan de grondoppervlakte gezien kunnen worden. Delhi kwam onder Britse heerschappij in 1857, na de Sepoy-opstand en nadat Bahadur Shah Zafar II was verbannen naar Rangoon. Het was de hoofdstad van Brits-Indië tussen 1912 en 1931, hiervoor was dat Calcutta, hierna het aangrenzende New Delhi. Tijdens het grote herbouwen zijn delen van de oude stad afgebroken om plaats te maken voor het koloniale New Delhi.

Heb je interesse in een reis naar Delhi? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Delhi, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heb je interesse in een reis naar India? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar India, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.
Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen