Nagasaki

Nagasaki  in Japan
Nagasaki in Japan

Nagasaki ligt aan de westkust van het eiland Kyushu. In het zuidelijke deel van Nagasaki ligt een heuvelachtige wijk met kronkelige straatjes, die zijn geplaveid met kinderkopjes. Deze wijk heet Oranda Zaka ("Hollandse Hellingen"). Vroeger stonden hier houten Hollandse huizen, maar die zijn allemaal verdwenen.

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nagasaki
Plaatsen in de buurt van Nagasaki:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nagasaki

Glover Garden (Nagasaki)

Glover Garden
Glover Garden

Glover Garden is vernoemd naar de Schotse handelaar Thomas Glover, die zich vestigde in Nagasaki in 1859. De tuin kenmerkt zich door Westerse invloeden, met allerlei koloniale gebouwen van Engelse handelaren. Hoog in het park staat een gebouw dat destijds diende als verblijfsplaats voor scheepsbemanningen. Ook het huis van Thomas Glover is populair en trekt jaarlijks ongeveer 2 miljoen bezoekers. Naast de mooie gebouwen biedt de tuin een geweldig uitzicht over Nagasaki.

Nagasaki Atomic Bomb Museum (Nagasaki)

Nagasaki Atomic Bomb Museum
Nagasaki Atomic Bomb Museum

Het Nagasaki Atomic Bomb Museum herdenkt de verschrikkelijke atoombom aanval van 1945. Deze dag overleden bijna 75.000 mensen en later kwamen nog eens bijna 75.000 mensen om het leven ten gevolge van radioactieve straling en hun verwondingen. De Amerikanen besloten de atoombom op Hiroshima (welke 3 dagen ervoor werd gegooid) en Nagasaki te gooien omdat Japan weigerde zich over te geven. Het museum bestaat uit 3 hoofdafdelingen: het leven vóór de atoombom in Nagasaki, ná de atoombom en één over de kernoorlog en wereldvrede. Opvallend is dat er water door het gehele museum stroomt, dat symbool staat voor alle slachtoffers van de atoombom aanval. Aan het museum grenst ook het Peace Park, welke vol staat met beelden die gedoneerd zijn door landen over de hele wereld.

Oura Kerk (Nagasaki)

Oura Kerk
Oura Kerk

In Nagasaki ligt de oudste houten kerk van Japan, de katholieke Oura Kerk. De kerk dateert uit 1865, aan het einde van de edoperiode (tijd van de strenge dynastie van Tokugawa), en is een schepping van de Franse missionaris Bernard Petitjean. De kerk is gebouwd ter nagedachtenis aan 26 christelijke martelaren. Christelijke Japanners werden in deze tijd zwaar vervolgd, terwijl buitenlanders wel toegestaan waren hun geloof te belijden. Dit geloofsverbond werd ingetrokken in het jaar 1872.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Japan bekijken.

Geschiedenis

Nagasaki is vanouds een havenstad. In de baai van Nagasaki lag het kunstmatige eiland Dejima (of Deshima), waar aanvankelijk de Portugezen en later de Nederlanders handel dreven met Japan. De shogun zette vanaf 1614 de christenen uit Japan. Omdat de Nederlanders geen andere intenties hadden dan handel drijven en hielpen bij het verjagen van andere christenen mochten zij op Dejima blijven varen. Van 1641 tot 1853 was de Nederlandse handel via Deshima het enige Europese contact met Japan. Drie dagen na de atoombom op Hiroshima wierpen de Verenigde Staten op 9 augustus 1945 ook op Nagasaki een atoombom, genaamd Fat Man. Het doel van de bom was eigenlijk het verwoesten van de stad Kokura, maar deze stad was bewolkt en daarom ging men over naar het tweede doel, het industriële gebied van Nagasaki.

Heb je interesse in een reis naar Nagasaki? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Nagasaki, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Japan? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een offerte aan voor een reis naar Nagasaki