Fukuoka

Fukuoka in Japan
Fukuoka in Japan

Fukuoka ligt op het eiland Kyushu en is de hoofdstad van de prefectuur Fukuoka. Van alle steden op Kyushu is het ook de grootste. De stad is ontstaan uit twee steden: Hakata en Fukuoka. Het oudste gedeelte van Fukuoka heeft nog steeds de naam Hakata. De stad heeft een modern centrum met een leuk winkelcentrum en uitgaansgebied. De leukste wijk waar je uit kunt gaan is Tenjin. Hier vind je traditionele barretjes met leuk vermaak.

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Fukuoka
Plaatsen in de buurt van Fukuoka (Japan) :
 • Nagasaki (107 km)
 • Hiroshima (210 km)
 • Shikoku (278 km)
 • Osaka (483 km)
 • Kyoto (514 km)
 • Kyushu (541 km)
 • Honshu (697 km)
 • Tokyo (883 km)
 • Sapporo (1406 km)
 • Hokkaido (1512 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Fukuoka

  Ōhori Park (Fukuoka)

  Ōhori Park
  Ōhori Park
  Kaart met locatie Ōhori Park

  Ōhori Park is een stadspark in Fukuoka met een grote vijver in het midden. Er zijn drie eilanden in het midden van de vijver die met elkaar en het vasteland zijn verbonden door elegante stenen bruggen. Ohori is Japans voor gracht en de vijver in het park was voorheen onderdeel van het grachtensysteem van het naburige Fukuoka Castle. Er is een wandelpad rondom de vijver aangelegd van ongeveer twee kilometer lang. Het park is populair onder joggers. Het is ook een heerlijke plek om te wandelen of even te ontspannen. 

  Kushida-jinja (Fukuoka)

  Kushida-jinja
  Kushida-jinja
  Kaart met locatie Kushida-jinja

  Kushida-jinja is een shintoheiligdom. Het wordt gezien als een van de belangrijkste heiligdommen in de omgeving. De schrijn ligt in het hart van Hakata, het oude centrum van de stad. Het heiligdom is in 757 gesticht en opgedragen aan Amaterasu en Susanoo, twee belangrijke figuren uit de Japanse mythologie. Kushida-jinja herbergt tevens een aantal belangrijke relieken. In juli wordt hier jaarlijks het Hakata Gion Yamakasa-festival gehouden waarbij de schrijn centraal staat.

  Marine World Uminonakamichi (Fukuoka)

  Marine World Uminonakamichi
  Marine World Uminonakamichi
  Kaart met locatie Marine World Uminonakamichi

  In Marine World Uminonakamichi kun je waterdieren bewonderen die in de omgeving van het eiland Kyushu leven. Er worden daarnaast regelmatig dolfijnen- en zeeleeuwenshows gegeven. Ook is er een aquarium met wel 120 haaien van 20 verschillende soorten. Verder vind je er nog veel meer dieren waaronder: walvissen, schildpadden en zeeotters. Marine World Uminonakamichi biedt de gelegenheid om meer te weten te komen over deze prachtige zeedieren.

  Space World (Fukuoka)

  Space World
  Space World
  Kaart met locatie Space World

  Niet ver gelegen van Fukuoka ligt een leuk attractiepark: Space World. Je vindt er verschillende attracties voor jong en oud. Zo zijn er achtbanen, een museum gewijd aan de ruimte en een wildwaterbaan. Er worden regelmatig shows en festivals gegeven. Er bevinden zich verschillende restaurantjes en winkels in het park, waardoor je je de hele dag kunt vermaken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Japan bekijken.

  Vervoer

  Er rijdt een hogesnelheidstrein, de shinkansen, van Fukuoka naar andere grote steden op het hoofdeiland van Japan, Honshu. In de buurt van de stad ligt het Fukuoka Airport. Vanaf dit vliegveld vertrekken nationale en internationale vluchten. Vanaf het vliegveld kun je met de bus en trein in Fukuoka komen. In de stad zelf kun je je verplaatsen door middel van de metro, de bus en met een fiets. Ook rijden er genoeg taxi's rond.

  Geschiedenis

  Fukuoka is waarschijnlijk de oudste stad van heel Japan. Daarnaast was Fukuoka waarschijnlijk ook de plaats waar de eerste agrarische verbouwing plaatsvond, dit was het verbouwen van rijst. Het verbouwen van rijst zorgde ervoor dat de regio opbloeide, omdat rijst een van de belangrijkste voedingsmiddelen van de bewoners was. In 57 na Christus gaf de keizer Guan Wu van de Late Han-Dynasty de bewoners van Fukuoka een gouden zegel. Dit werd gedaan voor diplomatieke verbintenis. In 1784 vond een boer de zegel terug. Fukuoka bleef tijdens het Nara en het Heian tijdperk een belangrijk deel van Japan. De ligging van de stad was belangrijk voor de handel en voor reizigers. In 1889 werden Hakata en Fukuoka samengevoegd. Na de samenvoeging bleef de stad Fukuoka heten en vandaag de dag is de stad een van de mooiste steden van Japan.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Fukuoka