Beste reistijd MacedoniŽ: vliegtijd en beste maand

Sint Naum
Sint Naum

Macedonië, of ook wel Republiek Macedonië, ligt in het centrale deel van de Balkan. De laatste jaren heeft het land zicht steeds meer ontpopt tot toeristische bestemming. Terecht want het is een prachtig en veelzijdig land met een uniek landschap, heldere meren, gastvrije bevolking en typische keuken. Wij zochten de beste reistijd voor je uit.

Galicia in Macedonië
Galicia in Macedonië


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Vliegtijd

Met de auto zul je er al snel twee dagen over doen om in Macedonië te komen. Mede hierom kiezen de meeste toeristen voor het vliegtuig. Er zijn twee belangrijke vliegvelden in het land. De grootste ligt bij de hoofdstad Skopje, de tweede ligt bij de stad Ohrid. Je kunt vanuit Nederland van meerdere vliegvelden vertrekken. De meeste vliegtuigmaatschappijen bieden nog geen dagelijkse vluchten aan naar Macedonië maar in de zomermaanden vertrekken er per week meerdere vluchten van en naar zowel Skopje als Ohrid. Een vlucht duurt ongeveer tweeënhalf uur. Macedonië ligt in dezelfde tijdzone als Nederland waardoor er geen tijdsverschil is in de zomer en in de winter.

Landschap Macedonië
Landschap Macedonië

Klimaat


Zomer

In Macedonië heerst een gematigd landklimaat. Dat betekent dat de verschillen tussen zomer en winter groot kunnen zijn. De temperatuur in de zomer kan oplopen tot 30 graden en zelfs uitschieten tot 40 graden. De gebieden rond de meren zijn daarom een populaire locatie in deze tijd. Hier kun je, op het moment dat het je even te warm wordt, een verfrissende duik nemen. Wat betreft regen is de kans op een bui het hele jaar aanwezig. Met name in de vroege zomermaanden is de kans iets hoger dan de rest van het jaar.

de kerk van St. Johns
de kerk van St. Johns

Winter
In de winter ligt de gemiddelde temperatuur net iets boven het vriespunt met uitzondering van de berggebieden. In dit gebied kan de temperatuur behoorlijk naar beneden schieten en is er vaak kans op winterse neerslag zoals sneeuw. Er ligt in de winter genoeg sneeuw om te wintersporten. Een nadeel van dit winterweer is dat veel wegen onbegaanbaar worden en daarnaast kan het voorkomen dat delen van het land zonder stroom komen te zitten.
Skipiste in Macedonië
Skipiste in Macedonië

Beste maand

De beste maanden om naar Macedonië op vakantie te gaan is juni tot en met september. Het voorjaar kan ook een prima tijd zijn om Macedonië te bezoeken, maar vaak is dan het weer, net als in Nederland, nog erg onvoorspelbaar. Het najaar is een perfecte tijd om een stedentrip te maken. De temperaturen en het weer zijn redelijk stabiel en het is in de steden niet meer zo heet als in de zomermaanden.

Archeologisch museum in Skopje
Archeologisch museum in Skopje


Wil je een indruk van hoe mooi het meer van Ohrid is? Kijk dan dit filmpje. 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,8

Gerelateerde artikelen